Kukapa ei kaipaisi villille 80-luvulle? Baarimestari Ramses Showlah kehitti Soppa365:lle raikkaan vesimeloniboolin, jonka twisti on rooibosjäätee.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
15 annosta
20 min + 2 t
Helppo
Vesimelonibooli
Ainesosat
1
vesimeloni
1/2
ploa
kuohuviiniä
2
dl
greipillä tai limetillä maustettua vodkaa
1 1/2-2
dl
sokerilientä (ohje ohessa)
3
rkl
grenadiinia
7
limettiä
jäitä
1/2
l
rooibosteetä (ohje ohessa)
Vaiheet
- Tee sokeriliemi ja jäätee edellisenä päivänä tai ainakin kaksi tuntia ennen boolin sekoittamista.
- Tasoita melonin pohja leikkaamalla ohut viipale kuorta pois. Leikkaa melonista hattu ja koverra kolmasosa sisuksesta isolla lusikalla. Leikkaa palat jääpalan kokoisiksi kuutioiksi ja pakasta ne. Koverra loput melonin hedelmälihasta. Säilytä koverrettu meloni jääkaapissa.
- Kun on aika sekoittaa booli, täytä meloni kuohuviinillä, vodkalla, sokeriliemellä ja grenadiinilla. Lohko pari limettiä ja lisää ne booliin. Purista lopuista limeteistä mehu boolin sekaan. Lopuksi lisää juomaan jäiset melonipalat, jääkuutiot ja rooibostee.
Sokeriliemi
Ainesosat
2
dl
vettä
2
dl
sokeria
Vaiheet
- Keitä aineksia kattilassa pari minuuttia, kunnes sokeri liukenee. Jäähdytä.
Rooibosjäätee
Ainesosat
1 1/2
l
kylmää vettä
5
pss
rooibosteetä
Vaiheet
- Kaada vesi pulloon ja työnnä teepussit pulloon niin, että naru jää ulkopuolelle. Nosta jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi.