Kaupallinen yhteistyö
Alko on lisännyt 8 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.

Kuopiolaisen baarimestarin Mikko Kemppisen kehittämän mocktailin juju on, että se sopii erinomaisesti evääksi piknikille. Mocktail on täynnä hedelmää, jotka voi syödä, kun mocktail on nautittu. Lisäksi se tarjotaan lasipurkista, jonka voi sulkea kannella, joten se kulkee hyvin mukaan retkelle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Watermelon Punch

Ainekset

3
palaa
vesimelonia
3
appelsiinilohkoa
1
pala
sitruunaa kuorittuna
2
cl
sokerisiirappia
6
cl
karpalomehua
12
cl
alkoholitonta valkoviiniä
jäämurskaa
VIimeistelyyn
pieni haarukka

Työvaiheet

  1. Murskaa isohkon purkin pohjalla vesimeloni, appelsiini ja sitruuna.
  2. Lisää siirappi, karpalomehu sekä alkoholiton valkoviini.
  3. Täytä purkki jäämurskalla.
  4. Kiinnitä purkin reunaan haarukka, jolla voi lopuksi syödä hedelmät purkin pohjalta.

Vinkki: voit tehdä mocktailit valmiiksi jo edellisenä iltana kannellisiin purkkeihin, jotka on helppo napata jääkaapista mukaan piknikille. Jos teet mocktailin etukäteen valmiiksi, älä käytä jäämurskaa, jottei juoma vesity.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1194 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Kaipaatko unettavaa iltajuomaa? Kirsikoissa ja banaanissa on tryptofaania, siemenissä unettavaa inositolia ja jogurtissa levottomuutta vähentävää kalsiumia. Höyhensaaret, täältä tullaan!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Kirsikka-banaanismoothie

Ainekset

1
banaani
1
dl
omenatäysmehua
2
dl
kivettömiä pakastekirsikoita (esim. Pirkka)
3
dl
maustamatonta (vähärasvaista) jugurttia
¼
dl
kaurahiutaleita
¼
dl
auringonkukansiemeniä
2
rkl
juoksevaa hunajaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele banaani tehosekoittimen kulhoon. Lisää loput ainekset ja aja sileäksi.

  2. Kaada kahteen korkeaan lasiin. Nauti kylmänä.

Kommentit (0)

Nämä ovat erittäin helppo ja nopea valmistaa ja lisäksi vielä maukkaan hyvää, koska marinadi käytetään kastikkeen valmistuksessa makua antamaan. Helpottaa ruoanlaittoa erittäin paljon. Sopii paistettujen perunoiden, riisin ja pastan seuraksi esim.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
n. 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Hunajaiset broilerisisäfileepihvit marinadikastikkeessa

Ainekset

500
g
Kariniemen Kananpojan Hunaja sisäfileepihvi (8 - 11 kpl), marinadissa
2
dl
Planti Cooking Original (kaurakermavalmiste)/kermaa
1
rkl
vehnäjauhoja suurusteeksi, jos käyttää vain kermaa
hivenen
pippurisekoitetta
0,5
tl
suolaa
rasvaa paistamiseen sopivasti

Työvaiheet

Ota huoneen lämpöön ajoissa fileepihvit, paista sitten kuumalla pannulla juoksevassa rasvassa nopeasti, että ovat saaneet paistopintaan väriä, ei saa antaa kuivua paistaessa, vaikka kahdessa erässä jos on pieni paistinpannu.

Laita paistetut fileepihvit sopivaan kattilaan ja lisää hiukan pannulle kylmää vettä ja anna vähän kiehahtaa, lisää se antamaan makua kastikkeeseen, lisää sitten rasiaan jäänyt marinadi joukkoon, mikä tuli fileepihvien mukana, sekä kaurakermavalmiste tai kermaa johon on sekoitettu 1 rkl vehnäjauhoja suurusteeksi, sekoittele vähän ja lisää suola ja pippurisekoitusta hivenen. Sekoita ja keitä hiljalleen n. 10 min. Ja eikun syömään, niin nopeasti valmistuu maukkaat broilerifileepihvit marinadikastikkeessa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2277 reseptiä.
Linkitetty 41 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Tee suolaiselle piirakalle pikapohja paahtoleipäviipaleista! Tässä piirakassa maistuvat paahdetut paprikat ja mehevä fetatäyte.

 Vinkki! Paprikat voit paahtaa ja marinoida jo päivää aikaisemmin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–10
Valmistusaika
1 h 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu paprikapiirakka

Ainekset

Paahdetut paprikat
3
paprikaa
1
valkosipulinkynsi
1
dl
oliiviöljyä
2
rkl
valkoviinietikkaa
½
tl
suolaa
Pohja
9
viipaletta isoa vehnäpaahtoleipää
½
dl
öljyä
Täyte
3
kananmunaa
2
dl
kuohukermaa
200
g
fetajuustoa
1
dl
yrttejä hienonnettuna (esim. basilikaa ja timjamia)
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni grillivastuksilla. Halkaise paprikat, poista siemenkota ja laita paprikat uunipellille. Paahda grillivastuksilla 5–7 minuuttia tai kunnes paprikoihin ilmestyy mustia laikkuja. Laske uunin lämpötila 175 asteeseen, kytke grillivastukset pois päältä, ota paprikat uunista ja peitä ne heti kylmään veteen kastetulla keittiöpyyhkeellä. Anna olla pyyhkeen alla muutama minuutti.

  2. Irrota paprikoista kuoret ja leikkaa paprikat suupaloiksi kulhoon. Hienonna valkosipuli pieneen kulhoon ja sekoita öljy, etikka ja suola joukkoon. Kaada seos paprikoille ja anna maustua kylmässä piirakan valmistamisen ajan.

  3. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (22 cm x 22 cm). Leikkaa leivistä kantit pois. Vuoraa paahtoleipäviipaleilla vuoan pohja ja reunat noin 1 cm:n korkeudelta. Voitele leivät öljyllä.

  4. Sekoita munat ja kerma kulhossa. Murustele feta joukkoon. Hienonna yrtit ja lisää mustapippurin kanssa täytteeseen. Kaada täyte pohjalle ja kypsennä piirakkaa uunissa 35–40 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja levitä sitten paprikat piirakalle. Tarjoa heti.

Vinkki Paahda paprikoiden tilalle kesäkurpitsaa tai varhaisporkkanaa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2277 reseptiä.
Linkitetty 36 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Lohko punajuuret uuniin paahtumaan. Puolen tunnin kuluttua saat sekoittaa mukaan linssit, fetan, hunajaisen kastikkeen ja muhkeat mausteet. Ihana feta-punajuurisalaatti on valmis!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu punajuuri-fetasalaatti

Ainekset

1
kg
pieniä punajuuria
2
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
tlk (240 g)
keitettyjä linssejä
1
ruukku
tilliä
200
g
fetajuustoa
2
rkl
dukkah-mausteseosta
Kastike
1
kesäsipuli varsineen
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
sitruunamehua
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
¾
dl
oliiviöljyä
2
tl
juoksevaa hunajaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori ja lohko punajuuret. Laita ne vuokaan ja sekoita öljy joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä uunissa noin 40 minuuttia.

  2. Tee kastike. Leikkaa sipulin vaalea osa pieniksi kuutioiksi ja varsi renkaiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Laita sipulit ja valkosipulit kulhoon. Lisää sitruunamehu, suola ja pippuri. Anna maustua 5 minuuttia. Sekoita sitten öljy ja hunaja joukkoon.

  3. Huuhtele ja valuta linssit siivilässä. Hienonna tilli. Sekoita punajuuret, linssit, tilli ja kastike. Murustele feta ja ripota dukkah pinnalle.

Kommentit (0)