
Pähkinäisen dukkah-kuorrutteen alla piilevät pikamarinoidut broilerinkoivet, jotka tarjoillaan raikkaan sitruunajogurtin kera. Tässä erilainen tapa valmistaa tuttuja broilerinkoipia!
Dukkah-paahdettuja broilerinkoipia ja sitruunajogurttia
Ainekset
Työvaiheet
Nosta broilerin koipireidet uunivuokaan. Purista broilerin marinadia varten sitruunan mehu ja murskaa valkosipulit. Lisää öljy, hunaja, suola ja mausteet. Pyörittele broilerit mausteseoksessa ja anna maustua 30 minuuttia huoneenlämmössä.
Valmista sitruunajogurtti. Raasta pestyn sitruunan kuori ja purista mehu. Sekoita sitruuna Arla Lempi Turkkilaiseen jogurttiin. Mausta suolalla, sokerilla ja pippurilla. Nosta jääkaappiin maustumaan.
Paista broilereita 175 asteessa noin 55 minuuttia. Valmista broilereiden paistuessa dukkah.
Paahda pähkinöitä, manteleita ja korianterinsiemeniä paistinpannussa keskilämmöllä muutama minuuttia, kunnes ne saavat väriä. Lisää seesaminsiemenet, juustokumina ja chilijauhe. Paahda vielä hetki. Kaada seos blenderiin, lisää suola sekä sokeri ja pyöräytä karkeaksi rouheeksi.
Nosta broilerinkoivet uunista. Sivele broilerit öljyllä ja ripottele pinnalle dukkahia. Jatka paistamista vielä 5 minuuttia.
Valmista couscous pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää kurkuma couscousiin haudutusvaiheessa ja korvaa vesi osittain broilerin paistoliemellä, jolloin couscousista tulee erityisen maukasta.
Tarjoa dukkah-broilerin lisäkkeenä kurkumalla värjättyä couscousia ja sitruunajogurttia.
Heips, vähän väärät tunnisteet ja avainsanat - vegebaari, kasvisruoka jne. Vahinko kaiketikin :)
Hei! Kiitos kommentista ja huomiosta, avainsanat nyt muutettu! yt, Roosa/Soppa365