Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2192 reseptiä.
Linkitetty 34 keittokirjaan.
OHJE Jouni Toivanen KUVA Panu Pälviä

Tässä burgerissa pihvin korvaa broileri ja salaatin tilalla on retikkaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + marinointi 1 t + sämpyl
Vaikeustaso
Kohtalainen

Japanin kana

Ainekset

4
burgerisämpylää (katso ohje täältä)
Pihvit
4
broilerin tai kanan rintafileetä
1
limetin mehu
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
miriniä
2
rkl
soijakastiketta
Lisäksi
seesamilla maustettua retiikka
1
dl
misomajoneesia (ks ohje alla)
½
dl
ketsuppia
½
tl
shichimi togarashia tai kuivattua chiliä
2
dl
amerikansalaattia suikaloituna
1
avokado

Työvaiheet

  1. Tee ensin burgerisämpylät (katso ohje täältä).
  2. Laita broilerinfileet marinoitumaan: Purista limetin mehu. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi limettimehuun. Lisää mirin ja soijakastike. Pyörittele fileet kauttaaltaan marinadissa ja laita jääkaappiin maustumaan vähintään 1 tunniksi.
  3. Valmistele sillä aikaa muut täytteet avokadoa lukuun ottamatta. Käsittele retikka ja tee misomajoneesi ohjeiden mukaan.
  4. Mausta ketsuppi japanilaisella shichimi togarashilla tai chilillä. Suikaloi amerikansalaatti ja huuhtele se nopeasti kulhossa, jossa on jäävettä. Kuivaa salaatti pyyhkeellä.
  5. Kuivaa rintafileet talouspaperilla ja grillaa niitä grillipannussa välillä käännelleen noin 10 minuuttia. Jos haluat, voit käyttää paistolämpömittaria ja kypsentää fileet 68-70-asteisiksi. Tarkista kypsyys leikkaamalla filee keskeltä; liha ei saa olla enää punertavaa. Anna vetäytyä foliossa vähintään 5 minuuttia.
  6. Kuumenna uuni ja grillivastus täydelle teholle.
  7. Kuori ja viipaloi avokado. Halkaise ja lämmitä sämpylöitä grillivastuksen alla 1 minuutti leikkuupinta ylöspäin.
  8. Viipaloi rintafileet noin 1 cm levyisiksi suikaleiksi. Sivele sämpylän pohjalle misomajoneesia. Laita sen päälle broileria, retikkaa, avokadoa ja salaattia. Sipaise kanteen shichimi-ketsuppia. Vinkki: Shichimi togarashia eli japanilaista seitsenmaustetta myydään etnisissä ruokakaupoissa, mutta voit valmistaa sitä itsekin. Ohjeen löydät täältä.

Misomajoneesi

Ainekset

1
kananmuna
2
rkl
misotahnaa
1
rkl
dijoninsinappia
1
rkl
valkoviinietikkaa
1/4
tl
suolaa
1
dl
rypsiöljyä
1
dl
mietoa oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Käytä majoneesiin huoneenlämpöisiä raaka-aineita, niin se sekoittuu paremmin.
  2. Riko kananmuna korkeaan astiaan. Lisää misotahna, sinappi, etikka ja suola. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi.
  3. Yhdistä öljyt keskenään. Kaada öljyseos ohuena nauhana koko ajan sauvasekoittimella sekoittaen kananmunaseokseen. Tarkista maku.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1109 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Kesän parhaat makkaraperunat tehdään raakamakkarasta ja uusista perunoista.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Makkaraperunat de luxe

Ainekset

400
g
uusia perunoita
400
g
raakamakkaraa tai mausteista ruokamakkaraa
200
g
(mini)parsaa
2
tl
öljyä
noin 1
tl
(savu)sormisuolaa
PEKONIMAJONEESI
1
pkt (140 g)
pekonikuutioita
1 ½
dl
majoneesia
1
tl
täysjyväsinappia
3
rkl
hienonnettua ruohosipulia
½
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Pese ja keitä perunat lähes kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Paloittele makkarat, puolita tarvittaessa isommat perunat. Napsauta parsasta kovat päät pois.

  2. Kypsennä perunat öljyssä paistinpannulla tai grillissä loppuun saakka. Lisää parsa loppuvaiheessa, paista, kunnes kypsää, mutta rapsakkaa. Mausta suolalla ja siirrä sivuun.

  3. Lisää tilkka öljyä ja paista raakamakkara kypsäksi tai ota kypsään makkaraan grilliraidat. Yhdistä perunat, parsa ja makkarat.

  4. Tee majoneesi. Ruskista pekoni ja valuta talouspaperin päällä. Hienonna ruohosipuli. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Tarjoa makkaraperunoiden kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2192 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Klassikkojälkiruoka uudistuu grillissä. Täytteessä kohtaavat kirsikat, mansikat ja suklaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kirsikka-banaanisplit

Ainekset

4
banaania
1
l
kirsikoita
½
l
mansikoita
1
dl
suklaahippuja
LISÄKSI
4
palaa
foliota
n. 3
dl
mansikkakastiketta (ks. ohje)
4
palloa
suklaajäätelöä
4
palloa
vaniljajäätelöä tai turkkilaista jogurttia

Työvaiheet

  1. Leikkaa banaaneihin kuoren läpi viillot pitkittäissuunnassa.

  2. Ota ½ l kirsikoita ja poista niistä kivet. Viipaloi mansikat.

  3. Levitä banaanien viiltoja varovasti sen verran, että saat laitettua viiltoon kirsikoita, mansikoita ja suklaata. Kääri kukin banaani omaan foliopalaansa ja paista grillissä 10–15 minuuttia tai kunnes suklaa on sulanut ja banaani pehmentynyt.

  4. Tee sillä aikaa mansikkakastike (ks. ohje). Lämmitä loput kirsikat nopeasti grillin parilalla.

  5. Lusikoi lämpimien grillibanaanien päälle jäätelöä ja tuoreista mansikoita tehtyä lämmintä kastiketta.

Lämmin mansikkakastike

Ainekset

½
l
mansikoita
1
limetin mehu
½
dl
vaahterasiirappia
½
vaniljatanko

Työvaiheet

  1. Soseuta mansikat. Lisää limetin mehu ja siirappi. Halkaise vaniljatanko ja raavi sisältä siemenet mansikkasoseeseen.

  2. Laita sose grillinkestävään pannuun tai kattilaan ja keitä 3–5 minuuttia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2192 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Kun pääruoka on valmistettu ja grilli sammutettu, kuvun alla jälkilämmössä tekeytyvät vielä vaahtokarkeilla kuorrutetut suklaa-mansikat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Vaahtokarkkipannu

Ainekset

1
rs (500 g)
mansikoita
2
ps (à 175 g)
suklaahippuja
2
rkl
maitoa
1
ps (150 g)
isoja vaahtokarkkeja
LISÄKSI
1
pkt (200 g)
Carneval-keksejä

Työvaiheet

  1. Poista mansikoista kannat ja leikkaa isoimmat mansikat muutamaan osaan. Laita mansikat valurautapannuun. Lisää suklaa ja maito. Puolita isot vaahtokarkit ja laita ne suklaan ja mansikoiden päälle pannuun tiiviiksi kerrokseksi.

  2. Kypsennä vaahtokarkkipannua grillin jälkilämmössä kuvun alla 5–8 minuuttia, kunnes vaahtokarkit saavat hieman väriä, tai 220-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia.

  3. Herkuttele jälkiruoka Carneval-kekseillä dippaillen.

Kommentit (0)

Jennyfer1980 on lisännyt 19 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
Tiikerikakku
Tiikerikakku

Tiikerikakku on kuivakakuista parhain ja aateliaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
15 min taikina + 5o min uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Tiikerikakku

Ainekset

200
g
voita
2
dl
sokeria
3
kpl
munia
2
tlk
vaniljasokeria
2
tl
leivinjauhetta
3
dl
jauhoja
3
rkl
kaakaojauhoa
3
rkl
kermaa (tai voi sulaa)

Työvaiheet

Lämmitä uuni 175 asteeseen

1. Ota voi pehmenemään huoneen lämpöön hyvissä ajoin ennen leivontaa
2. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri
3. Lisää joukkoon munat yksitellen samalla vatkaten
4. Sekoita jauhot keskenään ilman kaakaojauhetta ja kaada seos kulhoon
5. Ota 1/3 taikinaa erilleen, ja lisää siihen kaakaojauho ja kermta (tai voi sula)
6. Laita taikina kerroksittain voideltuun ja korppujahotettuun vuokaan. Aloita vaalealla

Paista 175 asteessa 50-60 min

Kommentit (0)