Tässä burgerissa pihvin korvaa broileri ja salaatin tilalla on retikkaa.
Japanin kana
Ainekset
Työvaiheet
- Tee ensin burgerisämpylät (katso ohje täältä).
- Laita broilerinfileet marinoitumaan: Purista limetin mehu. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi limettimehuun. Lisää mirin ja soijakastike. Pyörittele fileet kauttaaltaan marinadissa ja laita jääkaappiin maustumaan vähintään 1 tunniksi.
- Valmistele sillä aikaa muut täytteet avokadoa lukuun ottamatta. Käsittele retikka ja tee misomajoneesi ohjeiden mukaan.
- Mausta ketsuppi japanilaisella shichimi togarashilla tai chilillä. Suikaloi amerikansalaatti ja huuhtele se nopeasti kulhossa, jossa on jäävettä. Kuivaa salaatti pyyhkeellä.
- Kuivaa rintafileet talouspaperilla ja grillaa niitä grillipannussa välillä käännelleen noin 10 minuuttia. Jos haluat, voit käyttää paistolämpömittaria ja kypsentää fileet 68-70-asteisiksi. Tarkista kypsyys leikkaamalla filee keskeltä; liha ei saa olla enää punertavaa. Anna vetäytyä foliossa vähintään 5 minuuttia.
- Kuumenna uuni ja grillivastus täydelle teholle.
- Kuori ja viipaloi avokado. Halkaise ja lämmitä sämpylöitä grillivastuksen alla 1 minuutti leikkuupinta ylöspäin.
- Viipaloi rintafileet noin 1 cm levyisiksi suikaleiksi. Sivele sämpylän pohjalle misomajoneesia. Laita sen päälle broileria, retikkaa, avokadoa ja salaattia. Sipaise kanteen shichimi-ketsuppia. Vinkki: Shichimi togarashia eli japanilaista seitsenmaustetta myydään etnisissä ruokakaupoissa, mutta voit valmistaa sitä itsekin. Ohjeen löydät täältä.
Misomajoneesi
Ainekset
Työvaiheet
- Käytä majoneesiin huoneenlämpöisiä raaka-aineita, niin se sekoittuu paremmin.
- Riko kananmuna korkeaan astiaan. Lisää misotahna, sinappi, etikka ja suola. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi.
- Yhdistä öljyt keskenään. Kaada öljyseos ohuena nauhana koko ajan sauvasekoittimella sekoittaen kananmunaseokseen. Tarkista maku.