
Täytetty kananpoika sopii myös joulupöytään.
Omenoilla ja karpaloilla täytetty kananpoika
Ainekset
Työvaiheet
- Pyyhi kananpojat talouspaperilla ja laita kylmään veteen 1 tunniksi.
- Valmista täyte. Paahda ja kuutioi leipäviipaleet. Kuori ja kuutioi omena ja selleri. Hienonna purjo, timjami ja valkosipuli. Kuullota omenoita, kasviksia ja timjamia voi-öljyseoksessa paistinpannussa 3–4 minuuttia. Lisää leipäkuutiot, herneet, karpalot ja paloitellut luumut ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Ota kanat vedestä, kuivaa paperilla ja laita uunivuokaan. Lusikoi täyte sisälle. Sulje esimerkiksi cocktailtikulla tai solmi kananpojan jalat yhteen paistinarulla. Hiero öljyä, suolaa ja pippuria pintaan.
- Kypsennä uunissa noin 40–50 minuuttia. Kokeile lihan kypsyyttä cocktailtikulla reisipalasta. Kypsä liha on pehmeää ja lihasneste kirkasta. Jos käytät lihalämpömittaria, työnnä se reiden sisäpuolelle paksuimpaan kohtaan. Mittarin tulee näyttää 75 astetta.
- Nosta kananpojat varovasti tarjoiluvadille ja anna vetäytyä 10 minuuttia.
- Tee kastike. Kaada vuokaan valunut neste kasariin. Lisää vesi ja viini ja keitä noin 5 minuuttia, kunnes nestettä on jäljellä puolet. Lisää kerma, kuumenna kiehuvaksi ja hauduta 5 minuuttia. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
Heips, vähän väärät tunnisteet ja avainsanat - vegebaari, kasvisruoka jne. Vahinko kaiketikin :)
Hei! Kiitos kommentista ja huomiosta, avainsanat nyt muutettu! yt, Roosa/Soppa365