Savukalkkunapiirakassa maistuvat auringon kypsyttämät tomaatit.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
8 annosta
40 minuuttia
Helppo
Välimerellinen kalkkunapiirakka
Ainesosat
380
g
ruis-kaurapiirakkataikinaa (pakaste)
Täyte
4
kpl
valkosipulinkynttä
125
g
ohuita savukalkkunasiivuja
3
dl
kuohukermaa
1
kpl
kananmuna
2
dl
mozzarellaraastetta
1
dl
paahdettua säilykepaprikaa
8
kpl
aurinkokuivattua tomaattia öljyssä
1,5
tl
kuivattua ruohosipulia
6–7
kpl
kierrosta mustapippurimyllystä
1/2
tl
suolaa
Pinnalle
1/2
dl
suolattuja cashewpähkinöitä
Vaiheet
- Painele sulatettu pakastetaikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille ohueksi levyksi.
- Murskaa kuoritut valkosipulinkynnet, leikkaa savukalkkuna sopiviksi suupaloiksi ja sekoita keskenään kaikki täytteen ainekset.
- Kumoa seos piirakkapohjalle ja paista 200 asteessa noin puoli tuntia, kunnes taikina on kypsää ja täyte on hyytynyt. Lisää halutessasi paiston puolivälissä pähkinät piirakan pinnalle. Tarjoa lämpimänä rapean salaatin kera.