
Raejuustopesto, yrttihummus ja guacamole ovat täynnä makua – terveellisyydestä tinkimättä. Valmiiksi jääkaappiin valmistetut levitteet ilahduttavat välipala-aikaan.
Herkulliset näkkärihöysteet
Ainekset
Työvaiheet
Kaada kikherneet liemineen korkeaan ja kapeaan astiaan. Kuori ja paloittele valkosipulin kynnet. Hienonna yrttejä yhteensä 1,5 dl verran. Lisää kaikki ainekset herneiden joukkoon ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi.
Hummus säilyy jääkaapissa kannellisessa rasiassa viikon verran.
Yrttihummus riittää noin kahdeksalle Vaasan Koulunäkki Luomu näkkileivälle.
Raejuustopesto
Ainekset
Työvaiheet
Revi yrtit ja laita ne kapeaan ja korkeaan astiaan. Kuori ja paloittele valkosipuli ja lisää se yrttien joukkoon. Lisää pinjansiemenet, mustapippuri, suola ja öljy. Sekoita sauvasekoittimella hienoksi pestoksi.
Kaada raejuusto kulhoon, lisää pesto raejuuston sekaan ja sekoita varovasti. Raejuustopesto säilyy kannellisessa rasiassa muutaman päivän.
Raejuustopesto riittää noin kuudelle Vaasan Koulunäkki Luomu näkkileivälle.
Guacamole
Ainekset
Työvaiheet
Sopivan kypsä avokado joustaa hieman puristettaessa, mutta ei tunnu löysältä.
Puolita avokado ja poista kivi lusikan avulla. Lusikoi avokado matalalle lautaselle, purista päälle limen mehu ja murskaa haarukalla rouheaksi soseeksi. Mausta pippurilla, suolalla ja tuoreella korianterilla.
Guacamole säilyy kannellisessa rasiassa jääkaapissa vuorokauden ja se riittää noin neljälle Vaasan Koulunäkki Luomu näkkileivälle.