Kaupallinen yhteistyö
Tuottaja-Elina on lisännyt 14 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.

Raejuustopesto, yrttihummus ja guacamole ovat täynnä makua – terveellisyydestä tinkimättä. Valmiiksi jääkaappiin valmistetut levitteet ilahduttavat välipala-aikaan.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
10 min / höyste
Vaikeustaso
Helppo

Herkulliset näkkärihöysteet

Ainekset

Yrttihumus
1
prk
kikherneitä
2
valkosipulin kynttä
timjamia ruukussa
minttua ruukussa
persiljaa ruukussa
2
rkl
tahinia
1
sitruunan mehu
3
rkl
oliiviöljyä
1/4
tl
suolaa
n. 8
kpl
Vaasan Koulunäkki Luomu näkkileipää

Työvaiheet

Kaada kikherneet liemineen korkeaan ja kapeaan astiaan. Kuori ja paloittele valkosipulin kynnet. Hienonna yrttejä yhteensä 1,5 dl verran. Lisää kaikki ainekset herneiden joukkoon ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi.

Hummus säilyy jääkaapissa kannellisessa rasiassa viikon verran.

Yrttihummus riittää noin kahdeksalle Vaasan Koulunäkki Luomu näkkileivälle.

 

Raejuustopesto

Ainekset

1/2
ruukku basilikaa
1/2
ruukku persiljaa
1
valkosipulin kynsi
1
rkl
pinjansiemeniä
mustapippuria myllystä
hyppysellinen suolaa
1/4
dl
rypsiöljyä
200
g
raejuustoa
n. 6
kpl
Vaasan Koulunäkki Luomu näkkileipää

Työvaiheet

Revi yrtit ja laita ne kapeaan ja korkeaan astiaan. Kuori ja paloittele valkosipuli ja lisää se yrttien joukkoon. Lisää pinjansiemenet, mustapippuri, suola ja öljy. Sekoita sauvasekoittimella hienoksi pestoksi.

Kaada raejuusto kulhoon, lisää pesto raejuuston sekaan ja sekoita varovasti. Raejuustopesto säilyy kannellisessa rasiassa muutaman päivän.

 

 

Raejuustopesto riittää noin kuudelle Vaasan Koulunäkki Luomu näkkileivälle.

Guacamole

Ainekset

1
kypsä avokado
1/2
lime
mustapippuria myllystä
hyppysellinen suolaa
4
oksaa tuoretta korianteria
n. 4
kpl
Vaasan Koulunäkki Luomu näkkileipää

Työvaiheet

Sopivan kypsä avokado joustaa hieman puristettaessa, mutta ei tunnu löysältä.

Puolita avokado ja poista kivi lusikan avulla. Lusikoi avokado matalalle lautaselle, purista päälle limen mehu ja murskaa haarukalla rouheaksi soseeksi. Mausta pippurilla, suolalla ja tuoreella korianterilla.

Guacamole säilyy kannellisessa rasiassa jääkaapissa vuorokauden ja se riittää noin neljälle Vaasan Koulunäkki Luomu näkkileivälle.

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2047 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Ohje Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Béarnaisekastikkeen onnistumisen ratkaisee maltti: lempeät lämpötilat, sinnikäs sekoittaminen ja voin valuttaminen kastikkeeseen hitaasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Béarnaisekastike

Ainekset

300
g
voita (250g kirkastettua voita)
4
kananmunankeltuaista
1/4
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
1
rkl
sitruunamehua
1/2
ruukku
rakuunaa
1/2
ruukku
kirveliä
MAUSTELIEMI
2
salottisipulia
1/2
ruukku
rakuunaa
1/2
ruukku
kieveliä
1/2
dl
valkoviinietikkaa
1 1/2
dl
kuivaa valkoviiniä
8
kokonaista valkopippuria

Työvaiheet

  1. Tee ensin mausteliemi. Kuori ja hienonna sipulit. Hienonna yrtit ronskisti, myös varsia saa olla mukana. Laita kaikki liemen aineet kattilaan ja keitä hiljalleen noin 10 minuuttia, kunnes nestettä on jäljellä noin 1 dl. Jäähdytä liemi sattumineen. Siivilöi jäähtyneenä.
  2. Kirkasta voi liemen jäähtyessä. Sulata 300 grammaa voita kattilassa miedolla lämmöllä. Kuori vaahto pinnalta. Anna voin jäähtyä, jolloin vaalea hera painuu kattilan pohjalle. Kaada pinnalle jäävä kirkas voi varovasti toiseen astiaan. Heran voit käyttää esimerkiksi leivonnassa.
  3. Valmista vesihaude kastiketta varten: kuumenna vettä kattilassa ja valitse sen päälle sopiva kulho (vet. noin 2 l), jonka pohja ei kosketa kiehuvan kuumaa vettä.
  4. Sekoita keltuaiset ja mausteliemi kulhossa ja siirrä se sitten hiljaa poreilevan vesihauteen päälle. Sekoita kastiketta koko ajan huolellisesti. Kastike saostuu vähitellen, noin 10 minuutin kuluttua se on kiiltävää, kuplatonta ja tasaista. Siirrä kulho pois vesihauteesta.
  5. Sekoita tilkka kirkastettua voita kerrallaan kastikkeeseen ja kaada
    voi lopuksi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen kastikkeeseen. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Siivilöi kastike toiseen astiaan tiheän siivilän läpi. Hienonna yrtit ja lisää
    ne kastikkeeseen.

Kommentit (0)

Hildu on lisännyt 3 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.

Tämä kinkkukiusaus on tosi helppo tehdä ja siitä voi tehdä myös laktoosittoman. On maukkaan hyvän makuinen.
Nopea valmistaa edellispäivän keitetyistä perunoista, voi myös valmistaa raaoista perunoista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 - 5
Valmistusaika
15 min + 40 min uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Hyvä kinkkukiusaus

Ainekset

8 - 10
kpl
perunoita keitettyjä tai raakoja koosta riipuen
n. 300
g
palvirouhetta
3
dl
nestettä ( 2 dl kuohukermaa ja 1 dl maitoa) kerman voi korvata 2,5 dl Planti kaurakermalla
n. 170
g
juustoraastetta (Valion Arkijuusto sopii hyvin)
1
tl
Pan suolaa
n. 1
rkl
korppujauhoja pinnalle, hiukan ei liikaa
1
tl
mustapippurirouhetta
1
tl
yrttimaustetta, suolatonta
0,5
tl
Herbamarea, sisältää merisuolaa, kuivattuja yrttejä ja vihanneksia
1
rkl
vehnäjauhoja
n. 1
rkl
juoksevaa Keijua tai muuta rasvaa vuoan voiteluun.

Työvaiheet

Laita uuni 200 asteeseen. Rasvaa vuoka ensin juoksevalla Keijulla. Kuori perunat ja tee keitetyistä perunoista pientä murua. Sekoita vuoassa perunamurut ja palvirouhe. Ripottele varovasti Pan suolaa päälle, sekä mustapippurirouhetta ja suolatonta yrttimaustetta. Ripottele päälle juustoraaste, ei liikaa. Sekoita sitten eri astiassa nesteet ja vehnäjauho. Kaada se tasaisesti juustoraasteen päälle. Ripottele sitten vielä päälle, ensin korppujauhe ja sitten Herbamarea hiukan. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 15 min. ja vähennä lämpö 150 asteeseen. Pidä uunissa n. 40 - 45 min. Huom. nesteen määrä saa olla vähäinen n. 3 dl koska se kiehuu uunissa, muuten jää liian paljon nestettä. Jos on vallan lakannut kiehumasta eli kuplimasta, näkyy lasisesta vuoasta parhaiten, mutta pinnan sivuistakin näkee. Tulee sitä kuivempaa mitä kauemmin pitää uunissa ja on lakannut vallan kuplimasta. Toiset tykkäävät kuivemmasta ja toiset mehukkaammasta kiusauksesta.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2047 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Tuomas Kolehmainen

Jos rakastat kookos-suklaapatukkaa, tämä täyteläisen suklainen piiras on sinua varten! Murea kookospohja onnistuu kokonaan ilman jauhoja. Voit valmistaa piiraan jääkaappiin jo pari päivää ennen tarjoamista. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
20 min + jäähtyminen ja tekeytyminen 3 t
Vaikeustaso
Helppo

Bountypiiras

Ainekset

Pohja
6
dl
kookoshiutaleita
2
kananmunaa
2
rkl
hunajaa
1
rkl
kookosöljyä
Täyte
1
tlk (400 g)
kookosmaitoa
300
g
tummaa- tai leivontasuklaata
Koristelu
2-3
dl
vadelmia
(ripaus syötävää kultaa)

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mittaa pohjan aineet monitoimikoneen kulhoon ja sekoita kunnes saat tahmean taikinan, noin 2 minuuttia. Taputtele taikina piirakkavuoan (Ø 22 cm) pohjalle ja reunoille. Paista uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes pohja on kullanruskea. Anna pohjan jäähtyä.
  2. Kiehauta kookosmaito ja lisää paloiteltu suklaa joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä.
  3. Kaada jäähtynyt täyte piiraspohjalle. Anna kovettua jääkaapissa vähintään 2 tuntia. 
  4. Koristele piiras vadelmilla ja esimerkiksi syötävällä kullalla juuri ennen tarjoamista.

Kommentit (3)

Vierailija

10 tlk?

Vierailija

ei kait 10 tölkkiä

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos huomiosta, oikea määrä on yksi tölkki.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2047 reseptiä.
Linkitetty 31 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Helppoa ja niin hyvää! Earl grey -teellä maustettu sokeri kristallisoi mustikka-ricottapannarin koukuttavan herkulliseksi. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Earl greyllä maustettu mustikka-ricottapannari

Ainekset

4
kananmunaa
1
prk (250 g)
ricottaa
1
dl
maitoa
2
dl
vehnäjauhoja
2
rkl
sokeria
1/2
tl
suolaa
100
g
voita
2
dl
mustikoita
Päälle
50
g
voita
1/2
dl
ruokosokeria
1
ps
earl grey -teetä
Lisäksi
mustikoita, mustikkahilloa ja kermavaahtoa

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa. Lisää ricotta, maito, jauhot, sokeri ja suola, sekoita. Sulata voi ja lisää se mustikoiden kanssa taikinaan. Taikina saa olla tavallista pannaritaikinaa paksumpaa, mutta löysempää kuin sokerikakkutaikina. Lisää jauhoja tarvittaessa. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipannuun.
  2. Lusikoi voinokareita taikinan päälle. Hienonna sokeri ja teepussin sisältö tehosekoittimessa. Ripottele seos pannarin päälle. Paista uunissa noin 25 minuuttia, kunnes pannarin pinta on kauniin ruskea. Tarjoa mustikoiden, mustikkahillon ja kermavaahdon kanssa.

Kommentit (0)