
Salaattiklassikko uudistuu vegeversioksi paahdetuilla kikherneillä. Perinteisen caesar-kastikkeen maustaa anjoviksen sijaan kapris.
Näkkäri-caesar
Ainekset
Työvaiheet
Valmista kastike.
Mittaa kaikki ainekset korkeaan ja kapeaan kulhoon ja sekoita sauvasekoittimella kulhon pohjasta asti. Kun kastike on muuttunut pohjasta valkoiseksi majoneesiksi, nosta sauvasekoitin hitaasti kastikkeen pintaan ja pyöräytä kerran, jotta pinnalle jääneet öljyt sekoittuvat kastikkeen joukkoon.
Laita jääkaappiin odottamaan.
Näkkärimuru
Ainekset
Työvaiheet
Valmista näkkärimuru.
Lorauta öljy pannulle ja kuumenna. Murenna näkkärit pannulle rouheiksi muruiksi ja purista joukkoon valkosipulin kynnet. Paahda hetki ja kaada jäähtymään laakealle lautaselle.
Salaatti
Ainekset
Työvaiheet
Tee salaatti.
Lorauta pannulle öljyä. Kaada valutetut kikherneet pannulle. Mausta suolalla ja paprikajauheella. Purista joukkoon valkosipulin kynsi ja paahda kikherneitä, kunnes ne ovat saaneet paahteisen pinnan. Anna jäähtyä. Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi.
Aseta tarjoiluastialle salaatinlehdet, ripottele päälle kikherneet ja punasipuli, ja raasta juustohöylällä parmesaanista lastuja. Lisää päälle kastike ja viimeistele näkkärimuruilla.