
Perinteinen punaviinikastike sopii niin riistan kuin naudankin kanssa tarjottavaksi, hyödynnä kastikkeeseen lihasta irronneet nesteet. Valitse kastikeviiniksi pinot noir tai merlot.
Punaviinikastike
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuori ja viipaloi salottisipulit ja paista niitä öljyssä laakeassa kattilassa, kunnes sipulit saavat hieman väriä.
-
Murskaa valkosipulinkynsi ja lisää se kattilaan rosmariinin ja pippurin kanssa.
-
Jatka paistamista 2–3 min. Lisää etikka ja keitä ilman kantta 1–2 min, kunnes seos on siirappimaista. Lisää viini ja keitä ilman kantta, kunnes seosta on jäljellä kolmannes.
-
Kaada lihaliemi joukkoon ja kuumenna kiehuvaksi. Laske lieden lämpöä ja anna kastikkeen kiehua hiljalleen ilman kantta 7–10 minuuttia, kunnes jäljellä on n. 2½ dl. 5. Ota valkosipulinkynsi ja rosmariini pois. Siivilöi kastike halutessasi. Vatkaa voi kastikkeen joukkoon parissa erässä.
Vinkki Mikäli tarjoat kastikkeen paistin tai pihvien kanssa, lisää lihasta irronnut neste kastikkeeseen juuri ennen tarjoamista.