
Tämä täyteläinen ja silkkinen kastike on kastikkeiden aatelistoa. Valmistuksessa saa olla tarkkana, mutta kun seuraat ohjetta kirjaimellisesti saat täydellisen lisukkeen kalalle tai parsalle.
Voi-valkoviinikastike eli beurre blanc
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuutioi voi valmiiksi jääkaappiin odottamaan. Kuori ja hienonna sipulit.
-
Laita sipulit, valkoviini, etikka ja vesi kastikekattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä keskilämmöllä ilman kantta, kunnes nestettä on jäljellä vajaa ruokalusikallinen.
-
Laske lieden lämpö aivan pienelle ja vatkaa voi kuutio kerrallaan sipuliseoksen joukkoon. Lisää seuraava voikuutio vasta kun edellinen on täysin sulanut. Voit ottaa välillä kattilan kokonaan pois liedeltä. Siirrä se takaisin liedelle, jos voi ei sula kunnolla.
-
Jatka näin, kunnes kaikki voi vatkattu joukkoon. Valmiin kastikkeen tulisi olla väriltään vaaleaa ja muistuttaa koostumukseltaan paksua kermaa. Tarjoa heti.
Vinkki Beurre blancin onnistumisen takeena on jääkaappikylmä voi ja lieden matala lämpö. Kastike ei kestä pitkää säilytystä. Tarjoa se välittömästi esimerkiksi paistetun kalan tai paahdettujen broccolinien kanssa.