Emilia Soppa365 on lisännyt 36 reseptiä.
Linkitetty 472 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Emilia Kolari

Voiko risotosta saada herkullista ilman voita, parmesaania ja viiniä? Kyllä! Vuohenjuustolla pyöristetty, kostea sitruunarisotto sopii sekä paistetun kalan, karitsan että parsan kanssa. Se toimii kuitenkin myös sellaisenaan, höyryävän kuumana, hitaasti haarukoituna.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2-4 annosta
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Sitruuna-vuohenjuustorisotto

Ainekset

2-3
salottisipulia
1
valkosipulinkynsi
1/2
dl
oliiviöljyä
3
dl
risottoriisiä (arborio tai carnaroli)
6-7
dl
vettä kiehautettuna
1
rkl
(luomu)kasvisfondia
1/2-3/4
dl
(luomu)sitruunan mehua
1/2
dl
tuoretta timjamia hienonnettuna
1
rkl
hunajaa
2
tl
(luomu)sitruunan kuorta raastettuna
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1
rs (150 g)
pehmeää vuohenjuustoa (Chavroux)

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne oliiviöljyssä paistokasarissa. Lisää riisi ja jatka kuullottamista muutama minuutti, kunnes riisi on läpikuultavaa.
  2. Lisää joukkoon fondi ja kiehautettua vettä desi kerrallaan sitä mukaa, kun edellinen on imeytynyt riisiin. Tarkista käyttämäsi riisin kypsennysaika pakkauksesta. Jatka kypsentämistä keskilämmöllä 12–18 minuuttia vettä samalla tavoin lisäten, kunnes riisi on kypsää, mutta siinä on vielä purutuntumaa jäljellä. Tarvitsemasi veden määrä riippuu siitä, kuinka laakeaa pannua käytät ja kuinka voimakkaasti risotto porisee, mikä vaikuttaa nesteen haihtumiseen.
  3. Lisää kypsentämisen aikana joukkoon timjami, hunaja, sitruunankuoriraaste, suola ja mustapippuri. Kaada lopuksi joukkoon sitruunamehu, lusikoi päälle pehmeä vuohenjuusto ja pyöräytä sekaisin.
  4. Tarkista maku ja riisin kypsyys. Tarjoa mieluiten heti, sillä riisi imaisee liemen nopeasti. Jos risotto joutuu odottamaan, lisää tilkka kiehautettua vettä, jotta saat risottoon hyvän kostean rakenteen.

Kommentit (4)

Vierailija

Mielestäni liikaa sitruunaa. Peittää muut maut alleen. Puolet määrästä voisi riittää. Muuten voisi olla oikein hyvää.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos hyvästä huomiosta! Lisään sitruunamehun määrään vaihteluvälin, niin jokainen voi maistella kokatessa, millainen sitruunaisuus toimii omaan makuun.

Vierailija

Kiitos tosi hyvästä reseptistä. Tämmöiset helpot reseptit on ihan huippuja, kun kynnys kokeilemiseen on matala.

Vierailija

Teen tätä jo toista kertaa eli herkullista on! Tänään lisukkeena kylmäsavulohta nam.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2187 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Pistaaseilla rapeutettu hunajainen fetapiirakka maistuu parhaalta vielä hieman lämpimänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Kreetan juustopiirakka

Ainekset

POHJA
100
g
voita huoneenlämpöisenä
½
dl
sokeria
1
kananmuna
100
g
pistaasipähkinöitä
2 ½
dl
vehnäjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
TÄYTE
100
g
fetaa
2
tl
timjamia hienonnettuna
2
dl
kreikkalaista jogurttia
1
dl
kuohukermaa
3
kananmunaa
½
dl
juoksevaa hunajaa
PINNALLE
2
klementiiniä tai mandariinia
muutama timjaminoksa
(2
rkl
pistaasia rouhittuna)
LISÄKSI
voita vuokaan

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele pyöreä piirakkavuoka (Ø noin 25 cm). Vaahdota voi ja sokeri sähkövatkaimella, noin 5 minuuttia. Vatkaa kananmuna vaahtoon.

  2. Rouhi pistaasit veitsellä, säästä 2 rkl rouhetta koristeluun. Sekoita jauhot, leivinjauhe, suola ja pistaasirouhe keskenään. Sekoita jauhoseos voi-sokerivaahtoon. Painele taikina jauhotetuin käsin piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

  3. Murenna feta kulhoon. Hienonna timjami. Sekoita kaikki täytteen aineet tasaiseksi ja kaada taikinapohjalle. Kypsennä uunin alatasossa noin 40–45 minuuttia.

  4. Anna piirakan jäähtyä haaleaksi, noin puoli tuntia. Kuori klementiinit terävällä veitsellä niin, että myös lohkoja suojaava kalvo irtoaa ja leikkaa hedelmät ohuiksi viipaleiksi. Koristele piirakka klementiineillä, timjamilla ja pistaasirouheella. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Jennyfer1980 on lisännyt 18 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Helpolla hyvää
Helpolla hyvää

Nimensä mukainen kuivakakku.

Tämän reseptin ole perinyt tädiltäni ja on nimensä mukainen: helppo ja hyvää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
10 min valmistus + 50 min uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Helpolla hyvää

Ainekset

3
kpl
munia
3
dl
sokeria
1
prk
kermaviiliä
4,5
dl
jauhoja
1
tl
leivinjauhetta
6
rkl
voisulaa

Työvaiheet

Lämmitä uuni 175 asteeseen

1. Vatkaa munat ja sokeri sekaisin
2. Vatkaa joukkoon muut aineet

Paista 175 asteessa 50 minuuttia

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2187 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Ilman uunia valmistuvassa kakussa kaakao sävyttää pohjan tumman suklaiseksi, täytteessä maistuu valkosuklaa ja pinnalla pinkki rubiinisuklaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
14–16 palaa
Valmistusaika
45 min + jääkaapissa 2 h
Vaikeustaso
Helppo

Kolmen suklaan vadelma-juustokakku

Ainekset

POHJA
200
g
tummia täytekeksejä
75
g
voita
1
rkl
kaakaojauhetta
TÄYTE
5
dl
vadelmia (kotimaisia)
4
liivatelehteä
½
dl
sokeria
500
g
mascarponejuustoa
100
g
valkosuklaata
2
dl
kuohukermaa
2
rkl
kiehuvaa vettä
KUORRUTUS
1
dl
kuohukermaa
150
g
rubiinisuklaata
KORISTELU
1
dl
pakastekuivattuja vadelmia (esim. Kaskein)
1
dl
tuoreita vadelmia

Työvaiheet

  1. Ota pakastevadelmat sulamaan noin puoli tuntia ennen leipomista.

  2. Murskaa keksit tehosekoittimessa tai vahvassa muovipussissa kaulimella painellen. Sulata voi. Sekoita voisula ja kaakaojauhe keksimurskaan. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (22 x 32 cm tai Ø noin 28 cm) pohjalle. Painele keksimurska tiiviisti vuoan pohjalle ja anna kovettua kylmässä sillä aikaa, kun teet täytteen.

  3. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan noin 15 minuutiksi. Soseuta sulaneet vadelmat ja sokeri sauvasekoittimella sileäksi. Halutessasi voit painella soseen siemenettömäksi tiheän siivilän läpi. Sekoita vadelmasose ja mascarpone kulhossa. Sulata valkosuklaa vesihauteessa liedellä tai mikroaaltouunissa. Vaahdota kerma. Kuumenna 2 rkl vettä kiehuvaksi. Puristele liivatteet kylmästä vedestä ja liuota ne kuumaan vesitilkkaan. Sekoita suklaa vadelma-mascarponeseokseen. Sekoita sitten liivate ohuena nauha seokseen ja kääntele lopuksi kermavaahto varovasti joukkoon. Kaada täyte vuokaan keksipohjalle ja anna jähmettyä kylmässä noin 2 tuntia.

  4. Kuumenna kuorrutuksen kerma kattilassa kiehuvan kuumaksi. Siirrä kattila pois liedeltä ja paloittele rubiinisuklaa kermaan. Sekoita kunnes kuorrute on tasaista. Levitä sileäksi ohueksi kerrokseksi kakun päälle. Anna kovettua kylmässä noin 10 minuuttia.

  5. Irrota kakku vuoasta terävän veitsen avulla. Leikkaa annospaloiksi. Murskaa kuivattuja vadelmia niin, että osasta tulee jauhemaista ja ripottele kakkupaloille. Viimeistele tuoreilla vadelmilla.

Vinkki! Käytä keksejä, joissa on tumma täyte.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2187 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kansainväliseksi hitiksi noussut poltettu juustokakku on kotoisin Espanjan San Sebastianista. Poikkeuksellista kakussa on sen mustaksi poltettu pinta ja lähes valuvaksi jätetty sisus, ja se että siinä ei ole lainkaan pohjaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
1 h 10 min + vetäytyminen
Vaikeustaso
Helppo

Baskimaan juustokakku

Ainekset

400
g
maustamatonta tuorejuustoa
1 ½
dl
sokeria
6
kananmunaa
3
dl
kuohukermaa
½
dl
vehnäjauhoja
1
tl
vaniljauutetta
½
tl
hienoa merisuolaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vuoraa irtopohjavuoka (Ø noin 24 cm) leivinpaperilla. Paperiin saa jäädä taitoksia, sillä kakkuun syntyvät rypyt kuuluvat asiaan.

  2. Vatkaa tuorejuusto ja sokeri sähkövatkaimella sileäksi, pari minuuttia. Sekoita munat yksitellen koko ajan vatkaten joukkoon. Lisää loput aineet ja sekoita tasaiseksi.

  3. Kaada kakkutaikina vuokaan ja kypsennä uunin keskitasolla noin 1 tunti. Pinta saa tummua kunnolla.

  4. Anna kakun jäähtyä vuoassaan puolisen tuntia. Irrota kakku vuoasta ja anna vetäytyä jääkaapissa vähintään tunti tai jopa yön yli.

Kommentit (1)

Donostiarra

Terveiset Donostiasta eli San Sebastianista. Tämä juustokakku on legenda La Viña nimisessä perinteisessä tavernassa. Olemme itseasissa juuri paikan vieressä vanhassa kaupungissa. Tapana on käydä täällä pintxo-kierroksen jälkeen nauttimassa makeana jälkiruokana. Sopii hyvin punaviinin kanssa. Kiitos tästä resptistä ja Baskimaan mainitsemisesta. Eskerrik asko - kiitos!