
Kirsikoiden täplittämä unelmanpehmeä broilerinmaksamousse on juhlakauden tyylikkäin dippi. Mikä parasta, tämä herkku valmistuu uskomattoman helposti.
Broilerinmaksamousse
Ainekset
Työvaiheet
-
Ota kirsikat ja maksat jääkaappiin sulamaan 6–8 tunniksi ennen ruuanvalmistusta.
-
Laita kirsikat ja sherry kulhoon ja jätä maustumaan valmistelujen ajaksi.
-
Kuori ja hienonna sipuli. Kuivaa broilerinmaksat talouspaperilla. Paista maksat kypsiksi voissa, noin 5 minuuttia. Lisää sipulit pannuun puolivälissä paistamista. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna maksojen jäähtyä.
-
Vatkaa kerma vaahdoksi.
-
Laita jäähtynyt maksa-sipuliseos tehosekoittimeen ja hienonna tasaiseksi seokseksi. Valuta kirsikat liemestään. Lisää kirsikat tehosekoittimeen ja hienonna sen verran, että kirsikat hajoavat, mutta jäävät vielä selkeiksi paloiksi. Kääntele kermavaahto lastalla maksaseoksen joukkoon. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa. Voit ohentaa moussea kirsikoiden maustamiseen käytetyllä sherryllä.