Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
8
20 min + marinointi 12 t
Helppo
Lohi-perunasormipalat
Ainesosat
300
g
ruodotonta lohifileetä
1
fenkoli
Etikkaliemi
4
dl
vettä
1
dl
väkiviinaetikkaa
1
dl
sokeria
3
tl
suolaa
6
kokonaista valkopippuria
Sinappimajoneesi
6
rkl
majoneesia
4
tl
kokojyväsinappia
Lisäksi
8
varhaisperunaa
1/2
ruukku
tilliä
Vaiheet
- Poista lohesta nahka. Leikkaa lohi 16 paksuksi viipaleeksi ja levitä viipaleet pieneen vuokaan. Leikkaa fenkoli ohuiksi lastuiksi. Levitä fenkolilastut lohen päälle.
- Kiehauta etikkaliemen ainekset kattilassa. Kaada kuuma liemi vuokaan lohiviipaleiden ja fenkolien päälle. Peitä vuoka kelmulla ja anna maustua jääkaapissa yön yli.
- Keitä perunat kypsiksi ja anna vetäytyä jääkaapissa yön yli.
- Halkaise perunat tarjoiluvadille. Sekoita majoneesi ja sinappi pienessä kulhossa. Jaa sinappimajoneesi perunoille.
- Valuta lohi ja fenkoli etikkaliemestä. Laita lohiviipaleet ja fenkolisuikaleet perunoiden päälle. Viimeistele tillillä.