
Labneh tarkoittaa libanonilaista jogurttijuustoa. Nämä labnehista pyöritellyt herkulliset pallerot saavat kauniin värinsä ja ulkonäkönsä granaattiomenan siemenistä.
Makeat labnehrubiinit
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita jogurtti ja hunaja yhteen. Raasta sitruunan ohut keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Lisää kuoriraaste, ruusuvesi ja suola jogurttiin.
- Vuoraa siivilä kaksinkertaisella harsokankaalla ja laita se kulhon päälle. Kumoa seos siivilään, kääri harson reunat tiiviisti jogurtin päälle. Laita lautanen ja esimerkiksi säilyketölkki painoksi. Anna jogurtin valua jääkaapissa 1–2 vuorokautta.
- Pyörittele tiivistyneestä jogurtista eli labnehista pieniä palloja. Irrota granaattiomenasta siemenet ja painele ne pallojen pintaan.
Vinkki! Voit valuttaa jogurtin myös suodatinpaperilla vuoratussa kahvisuodattimessa.