
Etsitkö kakkua, joka syntyy nopeasti ja maistuu myös vegaanille? Kokeile avokadokreemillä täytettyä suklaapiirasta.
Avokado-suklaapiirakka
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Sekoita jauhot, sokeri, kaakao, sooda, leivinjauhe ja suola kulhossa.
- Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa lyhyin sykäyksin. Sekoita öljy suklaasulaan.
- Halkaise avokadot, poista kivi ja kuori. Soseuta avokadot sauvasekoittimella. Lisää sose, suklaa-öljyseos, kerma ja etikka kuivien aineiden joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
- Kaada taikina piirasvuokaan (ø 25 cm). Kypsennä uunissa 20–25 minuuttia. Piirakka saa jäädä keskeltä löysäksi mutakakun tapaan. Anna jäähtyä vuoassaan.
- Halkaise avokado, poista kivi ja kuori. Soseuta avokadokreemin aineet sauvasekoittimella. Levitä kreemi piirakan pinnalle. Koristele greipillä ja kumkvateilla.
Hyvä kakku! Korvasin soijavispikerman tavallisella kermalla..