
Vegaaninen piparitaikina syntyy yhtä näppärästi kuin tavallinenkin, ja ilman erikoisaineita.
Vegaaniset piparit
Ainekset
Työvaiheet
- Mittaa kattilaan siirappi, sokeri, margariini sekä piparkakkumauste. Kuumenna kiehuvaksi ja anna maustua miedolla lämmöllä viisi minuuttia sekoitellen.
- Jäähdytä hieman ja lisää kaurakerma. Mittaa ruisjauhot kattilaan. Sekoita sooda ja leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää seos taikinaan pikkuhiljaa.
- Kumoa taikina kelmun päälle ja pakkaa jääkaappiin vetäytymään yön yli.
- Ota taikina huoneenlämpöön tuntia ennen leipomista. Kauli taikina jauhotetulla alustalla kahden millin paksuiseksi levyksi ja painele muotilla kuviot. Nosta piparit pellille.
- Paista 200 asteessa viisi minuuttia. Piparit palavat helposti, joten pidä niitä koko ajan silmällä!