
Näille suloisille pienille kakkukuutioille on Australiassa oma merkkipäivä. Kirsikkaisen hillokerroksen sisältävät kakkukuutiot dipataan suklaiseen kuorrutteeseen ja kieritelläään kookoshiutaleissa.
Australialaiset kakkukuutiot eli lamingtonit
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele suorakaiteen muotoinen uunivuoka (20 x 30 cm) ja vuoraa se leivinpaperilla.
-
Kuutioi voi kulhoon. Lisää sokeri ja vanilja. Vatkaa voi-sokeriseos sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.
-
Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos vuorotellen maidon kanssa taikinaan.
-
Kaavi taikina vuokaan. Paista kakkua uunissa noin 25 minuuttia.
-
Anna kakun jäähtyä vuoassaan 5 minuuttia ja nosta se sitten leivinpaperin avulla ritilälle jäähtymään.
-
Leikkaa täysin jäähtynyt kakku 3 cm:n levyisiksi tangoiksi. Halkaise tangot pituussuunnassa, täytä hillolla ja laita pakastimeen 1½ tunniksi.
-
Kuumenna vesi kiehuvaksi. Siivilöi tomusokeri ja kaakaojauhe metalli- tai lasikulhoon. Lisää loput aineet sekä kuuma vesi. Sekoita tasaiseksi. Laita kookoshiutaleet matalaan kulhoon.
-
Leikkaa kohmeiset kakkutangot 3 cm:n kuutioiksi. Kasta kakkukuutiot kahden haarukan avulla kuorrutuksessa ja pyöritä sitten kookoshiutaleissa.
-
Laita kakkupalat leivinpaperin päälle. Anna kuorrutuksen jähmettyä 1–2 tuntia.
Vinkki Kuorrutus pysyy juoksevana, jos pidät sitä vesihauteessa kuorruttamisen ajan.
Vinkki 2 Paahda halutessasi kookoshiutaleet ennen kakkujen kuorruttamista. Paahtaminen voimistaa kookoksen makua ja antaa väriä.