Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Juhli ja nauti
Makea leivonta
6:00 | 24.3.2022

Australialaiset kakkukuutiot eli lamingtonit

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Näille suloisille pienille kakkukuutioille on Australiassa oma merkkipäivä. Kirsikkaisen hillokerroksen sisältävät kakkukuutiot dipataan suklaiseen kuorrutteeseen ja kieritelläään kookoshiutaleissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
n. 44 kpl
1 t 15 min + jäähdyttäminen ja jähmettyminen 3 t
Keskivaikea

Australialaiset kakkukuutiot eli lamingtonit

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

125
g
huoneenlämpöistä voita
2½
dl
sokeria
1
tl
nestemäistä vaniljaa
3
huoneenlämpöistä kananmunaa
4
dl
erikoisvehnäjauhoja
3½
tl
leivinjauhetta
1¼
dl
maitoa
Väliin
n. 1
dl
kirsikkahilloa
Kuorrutus
1¼
dl
vettä
7½
dl
tomusokeria
1¼
dl
tummaa kaakaojauhetta
1
rkl
vaaleaa siirappia
25
g
voita
3
dl
kookoshiutaleita

Vaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele suorakaiteen muotoinen uunivuoka (20 x 30 cm) ja vuoraa se leivinpaperilla.

  2. Kuutioi voi kulhoon. Lisää sokeri ja vanilja. Vatkaa voi-sokeriseos sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.

  3. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos vuorotellen maidon kanssa taikinaan.

  4. Kaavi taikina vuokaan. Paista kakkua uunissa noin 25 minuuttia.

  5. Anna kakun jäähtyä vuoassaan 5 minuuttia ja nosta se sitten leivinpaperin avulla ritilälle jäähtymään.

  6. Leikkaa täysin jäähtynyt kakku 3 cm:n levyisiksi tangoiksi. Halkaise tangot pituussuunnassa, täytä hillolla ja laita pakastimeen 1½ tunniksi.

  7. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Siivilöi tomusokeri ja kaakaojauhe metalli- tai lasikulhoon. Lisää loput aineet sekä kuuma vesi. Sekoita tasaiseksi. Laita kookoshiutaleet matalaan kulhoon.

  8. Leikkaa kohmeiset kakkutangot 3 cm:n kuutioiksi. Kasta kakkukuutiot kahden haarukan avulla kuorrutuksessa ja pyöritä sitten kookoshiutaleissa.

  9. Laita kakkupalat leivinpaperin päälle. Anna kuorrutuksen jähmettyä 1–2 tuntia.

Vinkki Kuorrutus pysyy juoksevana, jos pidät sitä vesihauteessa kuorruttamisen ajan.

Vinkki 2 Paahda halutessasi kookoshiutaleet ennen kakkujen kuorruttamista. Paahtaminen voimistaa kookoksen makua ja antaa väriä.

Tilaa Glorian ruoka & viini
Sokerileipuri
makea leivonta
Kakku
leivonta
makeaa leivontaa
Kemut

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini