
Löysästä pullataikinasta valmistettu bienenstich-kakku on laskiaisen wau-leivonnainen.
Kreemin sijaan voit täyttää pullakakun myös kermavaahdolla. Tätä taikinaa ei tarvitse tavallisen pullataikinan tapaan vaivata, vain sekoitus riittää!
Bienenstich-kakku
Ainekset
Työvaiheet
- Sulata ja jäähdytä voi. Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva maitoon ja liuota sekoittaen. Sekoita joukkoon voisula, sokeri, munat, suola ja jauhot. Taikina on löysempää kuin peruspullataikina eikä sitä tarvitse vaivata.
- Peitä kulho liinalla ja jätä huoneenlämpöön kohoamaan 45 minuutiksi.
- Pingota irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohjalle leivinpaperi ja vuoraa vuoan reunat pari senttiä vuoan reunaa korkeammilla leivinpaperisuikaleilla.
- Tee täytekreemi. Erottele keltuaiset kattilaan. Sekoita joukkoon maito, sokeri, maissitärkkelys ja vanilja. Kuumenna seosta keskilämmöllä samalla sekoittaen juuri ja juuri kiehuvaksi. Kun seos suurustuu, nosta kattila liedeltä. Kastikkeesta tulee paksua. Jäähdytä se jääkaappikylmäksi.
- Sekoita ilmakuplat rikki kohonneesta taikinasta ja kaada taikina vuokaan. Peitä vuoka leivinliinalla ja kohota 30 minuuttia.
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Mittaa pieneen kattilaan tosca-kuorrutuksen aineet mantelilastuja lukuun ottamatta. Kuumenna seosta sekoittaen ja keitä noin 5 minuuttia, kunnes seos paksunee hieman. Lisää mantelilastut ja jätä tosca odottamaan.
- Kun kakku on kohonnut, lusikoi tosca sen pinnalle.
- Paista kakkua uunin alatasossa noin 30 minuuttia. Anna kakun jäähtyä.
- Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Lisää joukkoon valmistamasi vaniljakastike ja vatkaa sähkövatkaimella sileäksi muutaman minuutin ajan.
- Leikkaa kakku kolmeen kerrokseen. Täytä välit aprikoosihillolla ja täytekreemiä.
Vinkki Kakun valmistus onnistuu myös 22 senttiseen vuokaan. Silloin kakusta tulee siitä matalampi ja kypsennysaika on viitisen minuuttia lyhyempi. Matala kakku kannattaa täyttää vain yhteen väliin.