Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 80 keittokirjaan.
OHJE Riikka Kaila KUVA Panu Pälviä

Löysästä pullataikinasta valmistettu bienenstich-kakku on laskiaisen wau-leivonnainen.

Kreemin sijaan voit täyttää pullakakun myös kermavaahdolla. Tätä taikinaa ei tarvitse tavallisen pullataikinan tapaan vaivata, vain sekoitus riittää!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15 viipaletta
Valmistusaika
2 1/2 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Bienenstich-kakku

Ainekset

50
g
voita
2
dl
maitoa
25
g
tuorehiivaa
1
dl
sokeria
2
kananmunaa
1/2
tl
suolaa
5
dl
vehnäjauhoja
Toscakuorrutus
50
g
voita
1
dl
sokeria
1/2
dl
hunajaa
2
rkl
kuohukermaa
150
g
mantelilastuja
Täytekreemi
3
keltuaista
2 1/2
dl
maitoa
3/4
dl
sokeria
3
rkl
maissitärkkelystä
1/2
vaniljatangon siemenet tai ripaus vaniljaa myllystä
2
dl
vispikermaa
100
g
aprikoosihilloa

Työvaiheet

  1. Sulata ja jäähdytä voi. Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva maitoon ja liuota sekoittaen. Sekoita joukkoon voisula, sokeri, munat, suola ja jauhot. Taikina on löysempää kuin peruspullataikina eikä sitä tarvitse vaivata.
  2. Peitä kulho liinalla ja jätä huoneenlämpöön kohoamaan 45 minuutiksi.
  3. Pingota irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohjalle leivinpaperi ja vuoraa vuoan reunat pari senttiä vuoan reunaa korkeammilla leivinpaperisuikaleilla.
  4. Tee täytekreemi. Erottele keltuaiset kattilaan. Sekoita joukkoon maito, sokeri, maissitärkkelys ja vanilja. Kuumenna seosta keskilämmöllä samalla sekoittaen juuri ja juuri kiehuvaksi. Kun seos suurustuu, nosta kattila liedeltä. Kastikkeesta tulee paksua. Jäähdytä se jääkaappikylmäksi.
  5. Sekoita ilmakuplat rikki kohonneesta taikinasta ja kaada taikina vuokaan. Peitä vuoka leivinliinalla ja kohota 30 minuuttia.
  6. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  7. Mittaa pieneen kattilaan tosca-kuorrutuksen aineet mantelilastuja lukuun ottamatta. Kuumenna seosta sekoittaen ja keitä noin 5 minuuttia, kunnes seos paksunee hieman. Lisää mantelilastut ja jätä tosca odottamaan.
  8. Kun kakku on kohonnut, lusikoi tosca sen pinnalle.
  9. Paista kakkua uunin alatasossa noin 30 minuuttia. Anna kakun jäähtyä.
  10. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Lisää joukkoon valmistamasi vaniljakastike ja vatkaa sähkövatkaimella sileäksi muutaman minuutin ajan.
  11. Leikkaa kakku kolmeen kerrokseen. Täytä välit aprikoosihillolla ja täytekreemiä. 

Vinkki Kakun valmistus onnistuu myös 22 senttiseen vuokaan. Silloin kakusta tulee siitä matalampi ja kypsennysaika on viitisen minuuttia lyhyempi. Matala kakku kannattaa täyttää vain yhteen väliin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Itse tehty rahka-voitaikina vie kielen mennessään, varsinkin kevään ensimmäisten raparperien seurassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–15 kpl
Valmistusaika
40 min + 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Raparperipiiraat

Ainekset

250
g
voita
½
dl
sokeria
4
dl
vehnäjauhoja
2
tl
kardemummaa
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
1
prk (250 g)
rahkaa
Voiteluun
1
muna
Täyte
3–4
raparperin vartta (n. 500 g)
50
g
voita
1
dl
sokeria
Päälle
ruokosokerisiirappia
1
dl
pistaasipähkinöitä

Työvaiheet

  1. Nypi pehmeän voin sekaan sokeri. Lisää jauhoihin kardemumma, leivinjauhe ja suola. Sekoita ainekset rahkan kanssa pehmeäksi taikinaksi. Älä vaivaa.
  2. Taputtele taikina pötköksi. Kierrä ympärille kelmu. Laita taikina kohmettumaan jääkaappiin pariksi tunniksi tai yön yli.
  3. Kauli taikinasta 30 x 20 cm:n levy. Taita levy kolmeen kerrokseen. Kauli taikina taas levyksi ja taita kolmeen kerrokseen. Jatka 3–4 kertaa ja ripottele hieman jauhoja kerrosten väliin.
  4. Paina taikinalevystä ympyröitä (ø 12 cm). Voit käyttää muottina isoa säilykepurkkia. Nosta pohjat uunipellille leivinpaperille. Voitele reunat munalla.
  5. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Leikkaa raparperinvarret 7 sentin pätkiksi. Jos varret ovat paksuja, puolita ne pitkittäin.
  6. Sulata voi pannulla. Kypsennä raparperinvarsia 5 minuuttia. Ripottele päälle sokeria.
  7. Nosta raparperit pohjien päälle. Paista piiraita 10–15 minuuttia.
  8. Valuta päälle siirappia ja lisää rouhittuja pistaasipähkinöitä.

Vinkki! Voit oikaista käyttämällä valmiita voitaikinalevyjä, jotka leikkaat neliöiksi.

ET-lehti on lisännyt 310 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Kakun keikkumista ei tarvitse jännittää, kun mansikkakermakakku kootaan suoraan vuokaan. Jos herkun ei tarvitse olla gluteeniton, voit vaihtaa perunajauhot vehnäjauhoihin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Gluteeniton mansikkavuokakakku

Ainekset

POHJA
4
munaa
dl
sokeria
1
dl
mantelijauhoja
¾
dl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
TÄYTE
1
l
mansikoita
½
dl
mintun lehtiä
¼
dl
sokeria
4
dl
vispikermaa
1
prk (200 g)
vaniljarahkaa
KORISTELUUN
½
l
mansikoita
½
dl
mintun lehtiä
2–3
rkl
hasselpähkinärouhetta

Työvaiheet

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Yhdistä jauhoseos vaahtoon kevyesti sekoittaen.

  2. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa 5–6 minuuttia.

  3. Ripottele leivinpaperille sokeria. Kumoa kypsä torttu paperin päälle. Irrota paistopaperi ja anna jäähtyä.

  4. Poista mansikoista kanta ja viipaloi mansikat. Hienonna minttu. Sekoita kulhossa mansikat, minttu ja sokeri. Anna maustua 15 minuuttia.

  5. Leikkaa kakkulevy puoliksi. Nosta puolikas vuokaan.

  6. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka. Levitä mansikat kakkupohjan päälle ja lisää puolet kermaseoksesta.

  7. Nosta toinen pohjalevy päälle. Levitä pinnalle loppu kermaseos. Koristele lohkotuilla mansikoilla ja mintun lehdillä. Ripottele pinnalle lopuksi pähkinärouhetta.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Marjaisat minipiirakat syntyvät kätevästi valmistaikinasta. Juju on mehevässä pistaasitäytteessä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 kpl
Valmistusaika
40 min + sulatus 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Marjaisat frangipane-muffinit

Ainekset

1
pkt (400 g)
murotaikinaa (esim. Sunnuntai)
2
pss (á 70 g)
paahdettua pistaasirouhetta (esim. Meira)
4
munaa
1
dl
sokeria
4
rkl
vehnäjauhoja
3
rkl
huoneenlämpöistä voita
Lisäksi
1
rs (125 g)
vadelmia
1
rs (250 g)
mansikoita

Työvaiheet

  1. Sulata piiraspohjaa huoneenlämmössä noin 30 minuuttia. Kuumenna uuni 180 asteeseen.
  2. Laita pistaasirouhe tehosekoittimeen. Surauta jauhemaiseksi.
  3. Yhdistä kulhossa munat, pistaasijauhe, sokeri, vehnäjauhot ja pehmeä voi. Sekoita tasainen tahna.
  4. Leikkaa taikinalevy kuuteen osaan. Laita muffinssipellin koloihoin paperiset vuoat. Painele taikinapalat vuokiin.
  5. Lusikoi täyte taikinapohjille. Paina täytteeseen marjoja. Aseta muutama marja myös pinnalle.
  6. Paista 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia.
Hyvä terveys on lisännyt 297 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Pannacotta hyydytetään liivatejauheella, jonka käyttö on yksinkertaisempaa kuin perinteisillä liivatelehdillä. Jauhe vain sekoitetaan lämpimään maitoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + hyytyminen 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Mantelipannacotat ja mansikoita

Ainekset

1
dl
mantelilastuja
4
dl
täysmaitoa
1
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
liivatejauhetta
LISÄKSI
mansikoita
(paahdettua valkosuklaata)

Työvaiheet

  1. Paahda mantelilastuja kattilassa pari minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Lisää täysmaito ja sokeri. Keitä 3–4 minuuttia. Siivilöi mantelilastut maitoliemestä. Mausta vanilja-sokerilla.

  2. Ota desi kuumaa maitoa erikseen kulhoon. Sekoita siihen liivatejauhe pikkuhiljaa ripotellen ja vatkaa vispilällä tasaiseksi. Kaada liivatemaito muun maustemaidon joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoitellen. Kaada seos laseihin. Nosta kylmään hyytymään 4 tunniksi.

  3. Koristele mansikoilla ja halutessasi paahdetulla valkosuklaalla.