Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2211 reseptiä.
Linkitetty 80 keittokirjaan.
OHJE Riikka Kaila KUVA Panu Pälviä

Löysästä pullataikinasta valmistettu bienenstich-kakku on laskiaisen wau-leivonnainen.

Kreemin sijaan voit täyttää pullakakun myös kermavaahdolla. Tätä taikinaa ei tarvitse tavallisen pullataikinan tapaan vaivata, vain sekoitus riittää!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15 viipaletta
Valmistusaika
2 1/2 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Bienenstich-kakku

Ainekset

50
g
voita
2
dl
maitoa
25
g
tuorehiivaa
1
dl
sokeria
2
kananmunaa
1/2
tl
suolaa
5
dl
vehnäjauhoja
Toscakuorrutus
50
g
voita
1
dl
sokeria
1/2
dl
hunajaa
2
rkl
kuohukermaa
150
g
mantelilastuja
Täytekreemi
3
keltuaista
2 1/2
dl
maitoa
3/4
dl
sokeria
3
rkl
maissitärkkelystä
1/2
vaniljatangon siemenet tai ripaus vaniljaa myllystä
2
dl
vispikermaa
100
g
aprikoosihilloa

Työvaiheet

  1. Sulata ja jäähdytä voi. Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva maitoon ja liuota sekoittaen. Sekoita joukkoon voisula, sokeri, munat, suola ja jauhot. Taikina on löysempää kuin peruspullataikina eikä sitä tarvitse vaivata.
  2. Peitä kulho liinalla ja jätä huoneenlämpöön kohoamaan 45 minuutiksi.
  3. Pingota irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohjalle leivinpaperi ja vuoraa vuoan reunat pari senttiä vuoan reunaa korkeammilla leivinpaperisuikaleilla.
  4. Tee täytekreemi. Erottele keltuaiset kattilaan. Sekoita joukkoon maito, sokeri, maissitärkkelys ja vanilja. Kuumenna seosta keskilämmöllä samalla sekoittaen juuri ja juuri kiehuvaksi. Kun seos suurustuu, nosta kattila liedeltä. Kastikkeesta tulee paksua. Jäähdytä se jääkaappikylmäksi.
  5. Sekoita ilmakuplat rikki kohonneesta taikinasta ja kaada taikina vuokaan. Peitä vuoka leivinliinalla ja kohota 30 minuuttia.
  6. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  7. Mittaa pieneen kattilaan tosca-kuorrutuksen aineet mantelilastuja lukuun ottamatta. Kuumenna seosta sekoittaen ja keitä noin 5 minuuttia, kunnes seos paksunee hieman. Lisää mantelilastut ja jätä tosca odottamaan.
  8. Kun kakku on kohonnut, lusikoi tosca sen pinnalle.
  9. Paista kakkua uunin alatasossa noin 30 minuuttia. Anna kakun jäähtyä.
  10. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Lisää joukkoon valmistamasi vaniljakastike ja vatkaa sähkövatkaimella sileäksi muutaman minuutin ajan.
  11. Leikkaa kakku kolmeen kerrokseen. Täytä välit aprikoosihillolla ja täytekreemiä. 

Vinkki Kakun valmistus onnistuu myös 22 senttiseen vuokaan. Silloin kakusta tulee siitä matalampi ja kypsennysaika on viitisen minuuttia lyhyempi. Matala kakku kannattaa täyttää vain yhteen väliin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2211 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Christiina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Leikkaaminen paljastaa voileipäkääretortun kauniit kierteet. Kun katat lisukkeeksi savulohta ja kinkkua, saat nälkäisimmätkin vieraat myhäilemään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–15 palaa
Valmistusaika
40 min + tekeytyminen 8 t
Vaikeustaso
Helppo

Voileipäkääretorttu

Ainekset

16
palaa
täysjyväpaahtoleipää
KOSTUTUS
dl
vettä
¼
dl
sitruunamehua
TÄYTE
1
prk (200 g)
maustamatonta tuorejuustoa
100
g
fetaa
1
dl
arrabiatta-pestoa (esim. Pirkka)
1
kurkku
1
dl
ruohosipulia hienonnettuna
½
dl
minttua hienonnettuna
mustapippuria myllystä
PÄÄLLE
2
prk (á 200 g)
tuorejuustoa
1
dl
turkkilaista jogurttia
KORISTEEKSI
kurkkua, hunajamelonia, oliiveja, minttua, ruohosipulia

Työvaiheet

  1. Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Lado leivät leivinpaperille suorakaiteen muotoon. Kostuta leivät sitruunamehun ja veden seoksella ja painele leipien reunat tiiviisti kiinni toisiinsa.
  2. Soseuta tuorejuusto ja feta tahnaksi. Levitä tahna leipälevylle. Jos seos on liian paksua, notkista sitä sitruunamehulla. Levitä pesto juuston päälle.
  3. Halkaise kurkku ja koverra siemenet lusikalla. Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi ja purista raasteesta nestettä pois. Hienonna ruohosipuli ja minttu. Levitä kurkkuraaste ja yrtit levyn päälle. Rouhi pinnalle mustapippuria.
  4. Kääri leipälevy rullalle kääretortun tapaan ja jätä se saumapuoli alaspäin. Kiedo leivinpaperi ympärille tiukaksi kääreeksi. Nosta käärö vähintään 8 tunniksi viileään vetäytymään.
  5. Sekoita tuorejuusto ja jogurtti yhteen ja levitä seos voileipäkakun pinnalle. Koristele kakku kurkkunauhoilla, palloraudalla pyöräytetyillä hunajamelonipalloilla, oliiveilla, mintulla ja ruohosipulilla.
Me Naiset on lisännyt 1125 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Johanna Jarva

Jääjugurttikakku on kuin jäätelö ja juustokakku samassa. Täydellinen kesäjälkkäri!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
15 min + 4 h

Frozen Yogurt -kakku

Ainekset

POHJA
250
g (17 kpl)
digestivekeksejä
100
g
sulaa voita
1
tl
jauhettua, kuivattua mustikkaa/kaakaojauhetta
TÄYTE
4
dl
maustamatonta kreikkalaista jugurttia
1
prk (250 g)
mascarponejuustoa
2
dl
vispikermaa
4
rkl
juoksevaa hunajaa
1
rkl
vaniljasokeria
LISÄKSI
marjoja koristeluun

Työvaiheet

  1. Murenna keksit hienoksi muruksi ja sekoita joukkoon sula voi ja marjajauhe. Painele muruseos tiiviisti irtopohjaisen, noin 27x18 senttimetrin kokoisen kakkuvuoan pohjalle.
  2. Sekoita jugurtti ja mascarpone. Vispaa kerma paksuksi vaahdoksi. Sekoita kermavaahto, hunaja ja vaniljasokeri jugurttiseokseen, levitä se pohjan päälle ja laita vuoka pakastimeen noin 4 tunniksi. Kakku on parhaimmillaan juuri ja juuri jäätyneenä.
  3. Koristele kakku tuoreilla marjoilla.

Vinkki: Jos teet kakun pakkaseen jo aiemmin, ota se sulamaan noin puoli tuntia ennen tarjoilua.

Helsingin Sanomat on lisännyt 113 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Tämä kakku kootaan isoista kaurakekseistä, mehevästä kerma-mascarponetäytteestä ja tuoreista mansikoista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Kauralastukakku

Ainekset

KAURALASTUT
100
g
voita
4
dl
kaurahiutaleita
2
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
2
rkl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
2
kananmunaa
TÄYTE
2
dl
vispikermaa
1
prk (250 g)
mascarponea
2
rkl
mansikkahilloa
2
tl
sitruunankuorta raastettuna
500
g
mansikoita
2
rkl
sokeria
3
rkl
minttua hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Sulata voi ja anna sen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Yhdistä kaurahiutaleet, sokerit, vehnäjauho ja leivinjauhe. Sekoita voin kanssa. Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita taikinan joukkoon.
  2. Tee taikinasta 4 isoa kauralastua (halkaisija noin 18 cm) leivinpaperilla päällystetyille uunipelleille. Paista 190-asteisessa kiertoilmauunissa kaksi lastua kerrallaan tai 200-asteisessa tavallisessa uunissa yksi lastu kerrallaan. Paistoaika on noin 7 minuuttia. Anna keksien jäähtyä.
  3. Tee täyte. Vatkaa kerma. Kääntele joukkoon mascarpone, hillo ja raastettu sitruunankuori. Laita täyte jääkaappiin odottamaan.
  4. Leikkaa mansikat pienemmiksi paloiksi. Ripottele päälle sokeria ja hienonnettua minttua.
  5. Kokoa kakku laittamalla päällekkäin kauralastuja, kermavaahtoa ja mansikoita. Kakku vettyy helposti, joten tarjoa se heti.
Oton leipomukset on lisännyt 32 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.

Focaccia on herkullinen italialainen muhkea leipä. Se on parhaimmillaan tuoreena joko sellaisenaan vaikkapa tapenaden kera tai oikeastaan minkä vaan ruoan lisukkeena. Focaccian viimeistelyssä voi käyttää hyvälaatuisen oliiviöljyn ja sormisuolan lisäksi oikeastaan mitä vaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 palaa
Valmistusaika
20 min + kohotus 1 h + paistaminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Focaccia

Ainekset

2,5
dl
vettä
1
ps
kuivahiivaa
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
5,5
dl
vehnäjauhoja
7,5
rkl
oliiviöljyä
1
dl
kivettömiä (kalamata)oliiveja
10
lehteä
basilikaa
1
tl
(kuivattua) timjamia
1
tl
suolaa myllystä

Työvaiheet

Liota kuivahiiva kädenlämpöiseen veteen.
Sekoita joukkoon suola, sokeri ja puolet vehnäjauhoista.
Sekoita joukkoon 2,5 rkl oliiviöljyä.
Vaivaa joukkoon loput vehnäjauhot.
Pirskottele taikinan päälle oliiviöljyä ja ripottele vehnäjauhoja.
Anna kohota kaksinkertaiseksi leivinliinalla peitettynä. (n. 45 min)

Voitele uunivuoka (n. 18x28cm) ruokalusikallisella oliiviöljyä.
Taputtele taikina voideltuun uunivuokaan ja anna kohota vielä vartti.
Voitele kohonnut leipä lopulla oliiviöljyllä. (3 rkl)
Painele taikinaan sormin koloja. Asettele koloihin oliiveja ja basilikan lehtiä. Ripottele pinnalle timjamia ja rouhi suolaa myllystä.
Paista 220-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
Tarjoile esimerkiksi tapenaden kera.👌🏻