
Syntymäpäivät, ylioppilasjuhlat tai herkkuhetki muuten vain. Tässä kakussa ovat pullat ja täytekakku samassa paketissa. Käsityöstä huolimatta herkku syntyy ihmeen helposti.
Donitsikuorrutettu passiokakku
Ainekset
Työvaiheet
- Voitele ja jauhota iso (ø 24 cm) ja pieni (ø n. 17 cm) kakkuvuoka. Laita uuni lämpiämään kiertoilmatoiminnolla 180 asteeseen. Jos et omista kiertoilmauunia, paista kakut 200 asteessa.
- Sulata voi. Pese sitruunat, raasta kuoret ja purista mehu. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Yhdistä jauhot, leivijauhe ja vaniljasokeri keskenään. Lisää sitruunankuori ja mehu taikinaan mutta säästä 1 rkl mehua täytettä varten. Lisää jauhoseos ja voisula ja sekoita enää mahdollisimman vähän. Kaada taikina vuokiin.
- Paista isoa kakkua uunin alatasossa noin 50 minuuttia ja pienempää noin 40 minuuttia tai kunnes kakut ovat kypsiä. Kokeile kypsyys cocktailtikulla. Anna kakkujen jäähtyä noin 15 minuuttia ja irrota sitten vuoista. Anna jäähtyä kokonaan.
- Tee täyte. Kaavi passiohedelmistä siemenet. Mittaa siemenet, sokeri, voi ja sitruunan mehu kattilaan. Lämmitä seosta, kunnes sokeri ja voi sulavat.
- Vaahdota munat ja keltuainen sähkövatkaimella. Kaada lämmin passiohedelmäseos ohuena nauhana joukkoon, koko ajan sekoittaen. Laita seos takaisin kattilaan. Lämmitä seosta koko ajan sekoittaen noin 6 minuuttia tai kunnes se muuttuu paksuhkoksi kiisseliksi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi, peitä sitten kelmulla ja nosta jääkaappiin odottamaan kakun täyttämistä.
- Tee kostutus sekoittamalla tomu-sokeri veteen.
- Leikkaa iso kakku 2 tai 3 levyksi ja pikkukakku 2 levyksi. Levitä kakkulevyt työpöydälle. Kostuta levyt. Jaa ja levitä täyte levyille; laita päällimmäiseksi nostettavalle pienelle vain vähän täytettä. Nosta iso kakkulevy tarjoiluvadille ja muut kerrokset kokojärjestyksessä päälle.
- Vaahdota kerma ja mausta tomu-sokerilla. Levitä kermavaahto kakun päälle ja sivuille. Koristele donitseilla. Voit halutessasi kiinnittää donitsit pienellä cocktailtikulla, niin ne pysyvät paremmin kiinni.
Vinkki! Valitse ryppyisiä passiohedelmiä, sillä ne ovat kypsiä ja makeita.