
Englantilainen hedelmäkakku
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Lisää konjakki. Sekoita kuivat aineet keskenään. Kääntele pähkinät ja kuivatut hedelmät jauhoseokseen. Yhdistä jauhoseos voi-kananmunavaahdon kanssa.
-
Kaada taikina suorakaiteen malliseen vuokaan (vet. 1–1½ l). Paista uunin alatasossa noin 50 minuuttia, kunnes kakku on juuri ja juuri kypsä. Älä paista liikaa, ettei kakusta tule kuiva.
-
Anna kakun jäähtyä noin 10 minuuttia vuoassaan. Kumoa, mutta jätä vuoka kakun päälle. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Ei ole kuvaa kakusta?
Kiitos kommentistasi, kakusta itsestään ei ole kuvaa, sillä se liittyy tähän reseptiin: https://www.soppa365.fi/reseptit/leivonta-juhli-ja-nauti-makea-leivonta/...