Kodin Kuvalehti on lisännyt 703 reseptiä.
Linkitetty 71 keittokirjaan.

Glögi ja valkosuklaa hurmaavat jouluisessa juustokakussa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 annosta
Valmistusaika
1 h + 4h + yön yli
Vaikeustaso
Vaikea

Glögi-valkosuklaajuustokakku

Ainekset

Pohja
100
g
Digestive-keksejä
100
g
piparkakkuja
125
g
voita
tai
125
g
margariinia
Täyte
5
kpl
liivatelehteä
200
g
valkosuklaata
4
dl
vispikermaa
3/4
dl
sokeria
2
dl
vaniljajogurttia
2,5
dl
tyrnihilloa
3/4
dl
sitruunanmehua laimennettuna
Glögikiille
3
kpl
liivatelehteä
3
dl
valmista glögiä
Koristeeksi
karpaloita

Työvaiheet

  1. Leikkaa 26-senttisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Voitele pohja ja reunat kevyesti rasvalla. Laita täytteen liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen vähintään 10 minuutiksi.
  2. Murskaa keksit hienoksi. Sulata rasva ja sekoita keksimurskan joukkoon. Painele seos kakkupohjaksi vuokaan. Säilytä jääkaapissa kakun tekemisen ajan.
  3. Mittaa kattilan pohjalle muutama sentti vettä. Laita teräskulho kattilan päälle ja pilko suklaapalat kulhoon. Kuumenna vettä, kunnes höyry on sulattanut suklaan. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä hetki.
  4. Vatkaa kerma hyvin pehmeäksi vaahdoksi sokerin kanssa. Lisää vaahtoon vatkaimella kevyesti sekoittaen jogurtti, hillo ja sula suklaa. Kiehauta laimennettu sitruunamehu ja sulata puristellut liivakot nesteeseen. Jäähdytä haaleaksi. Sekoita liivateseos lopuksi kermaseokseen. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia.
  5. Kiillettä varten liota liivatteita kylmässä vedessä 15 minuuttia.
  6. Kiehauta glögi ja sulata puristellut liivatteet glögiin. Jäähdytä lähes viileäksi, ettei lämmin kiille sulata kermaisen kakun pintaa. Kaada kiille kakun päälle vuokaan ja anna hyytyä yön yli.
  7. Tarjoilupäivänä pyörittele karpaloita sokerissa ja koristele kakku makusi mukaan.[ruutu id="1338674"]
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nämä ovat erittäin helppo ja nopea valmistaa ja lisäksi vielä maukkaan hyvää, koska marinadi käytetään kastikkeen valmistuksessa makua antamaan. Helpottaa ruoanlaittoa erittäin paljon. Sopii paistettujen perunoiden, riisin ja pastan seuraksi esim.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
n. 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Hunajaiset broilerisisäfileepihvit marinadikastikkeessa

Ainekset

500
g
Kariniemen Kananpojan Hunaja sisäfileepihvi (8 - 11 kpl), marinadissa
2
dl
Planti Cooking Original (kaurakermavalmiste)/kermaa
1
rkl
vehnäjauhoja suurusteeksi, jos käyttää vain kermaa
hivenen
pippurisekoitetta
0,5
tl
suolaa
rasvaa paistamiseen sopivasti

Työvaiheet

Ota huoneen lämpöön ajoissa fileepihvit, paista sitten kuumalla pannulla juoksevassa rasvassa nopeasti, että ovat saaneet paistopintaan väriä, ei saa antaa kuivua paistaessa, vaikka kahdessa erässä jos on pieni paistinpannu.

Laita paistetut fileepihvit sopivaan kattilaan ja lisää hiukan pannulle kylmää vettä ja anna vähän kiehahtaa, lisää se antamaan makua kastikkeeseen, lisää sitten rasiaan jäänyt marinadi joukkoon, mikä tuli fileepihvien mukana, sekä kaurakermavalmiste tai kermaa johon on sekoitettu 1 rkl vehnäjauhoja suurusteeksi, sekoittele vähän ja lisää suola ja pippurisekoitusta hivenen. Sekoita ja keitä hiljalleen n. 10 min. Ja eikun syömään, niin nopeasti valmistuu maukkaat broilerifileepihvit marinadikastikkeessa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2274 reseptiä.
Linkitetty 34 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Tee suolaiselle piirakalle pikapohja paahtoleipäviipaleista! Tässä piirakassa maistuvat paahdetut paprikat ja mehevä fetatäyte.

 Vinkki! Paprikat voit paahtaa ja marinoida jo päivää aikaisemmin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–10
Valmistusaika
1 h 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu paprikapiirakka

Ainekset

Paahdetut paprikat
3
paprikaa
1
valkosipulinkynsi
1
dl
oliiviöljyä
2
rkl
valkoviinietikkaa
½
tl
suolaa
Pohja
9
viipaletta isoa vehnäpaahtoleipää
½
dl
öljyä
Täyte
3
kananmunaa
2
dl
kuohukermaa
200
g
fetajuustoa
1
dl
yrttejä hienonnettuna (esim. basilikaa ja timjamia)
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni grillivastuksilla. Halkaise paprikat, poista siemenkota ja laita paprikat uunipellille. Paahda grillivastuksilla 5–7 minuuttia tai kunnes paprikoihin ilmestyy mustia laikkuja. Laske uunin lämpötila 175 asteeseen, kytke grillivastukset pois päältä, ota paprikat uunista ja peitä ne heti kylmään veteen kastetulla keittiöpyyhkeellä. Anna olla pyyhkeen alla muutama minuutti.

  2. Irrota paprikoista kuoret ja leikkaa paprikat suupaloiksi kulhoon. Hienonna valkosipuli pieneen kulhoon ja sekoita öljy, etikka ja suola joukkoon. Kaada seos paprikoille ja anna maustua kylmässä piirakan valmistamisen ajan.

  3. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (22 cm x 22 cm). Leikkaa leivistä kantit pois. Vuoraa paahtoleipäviipaleilla vuoan pohja ja reunat noin 1 cm:n korkeudelta. Voitele leivät öljyllä.

  4. Sekoita munat ja kerma kulhossa. Murustele feta joukkoon. Hienonna yrtit ja lisää mustapippurin kanssa täytteeseen. Kaada täyte pohjalle ja kypsennä piirakkaa uunissa 35–40 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja levitä sitten paprikat piirakalle. Tarjoa heti.

Vinkki Paahda paprikoiden tilalle kesäkurpitsaa tai varhaisporkkanaa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2274 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Lohko punajuuret uuniin paahtumaan. Puolen tunnin kuluttua saat sekoittaa mukaan linssit, fetan, hunajaisen kastikkeen ja muhkeat mausteet. Ihana feta-punajuurisalaatti on valmis!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu punajuuri-fetasalaatti

Ainekset

1
kg
pieniä punajuuria
2
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
tlk (240 g)
keitettyjä linssejä
1
ruukku
tilliä
200
g
fetajuustoa
2
rkl
dukkah-mausteseosta
Kastike
1
kesäsipuli varsineen
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
sitruunamehua
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
¾
dl
oliiviöljyä
2
tl
juoksevaa hunajaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori ja lohko punajuuret. Laita ne vuokaan ja sekoita öljy joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä uunissa noin 40 minuuttia.

  2. Tee kastike. Leikkaa sipulin vaalea osa pieniksi kuutioiksi ja varsi renkaiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Laita sipulit ja valkosipulit kulhoon. Lisää sitruunamehu, suola ja pippuri. Anna maustua 5 minuuttia. Sekoita sitten öljy ja hunaja joukkoon.

  3. Huuhtele ja valuta linssit siivilässä. Hienonna tilli. Sekoita punajuuret, linssit, tilli ja kastike. Murustele feta ja ripota dukkah pinnalle.

Kommentit (0)

Jaana tuulee on lisännyt 34 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
Shanghain pataa seesamisokeriherneillä.
Shanghain pataa seesamisokeriherneillä.

Shainghain pata tarjoaa haastetta ruuan valmistuksessa ja erityisesti siinä korostuu liemensä omanlaiset aromit.

kesäkurpitsaa, pitkäjyväistä riisiä, kuivia tuoreita sieniä, tomaattia, kasvislientä, ketsuppia, soijakastiketta, alkoholitonta valkoviiniä, sokeria , suolaa, maissitärkkelys, punaviinietikka, kasviöljyä, tuoretta inkivääriä, valkosipulinkynsiä, sipulia, sokeriherneitä, seesaminsiemeniä,...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45
Vaikeustaso
Vaikea

Shanghain kesäkurpitsapata

Ainekset

4
kuivaa sientä
1
iso terttutomaatti
1,2
dl
kasvislientä
2
tl
soijakastiketta
1
rkl
sherryä tai valkoviiniä
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
sokeria
1
tl
punaviinietikkaa
3
valkosipulinkynttä
450
g
kesäkurpitsaa
1
sipuli
2
rkl
ketsuppia
1
rkl
tuoretta inkivääriä
1
kevätsipulin varsi
2
rkl
kasviöljyä

Työvaiheet

Laita sienet kuumaan veeteen kulhoon ja anna liuota 30 minuuttia. Valuta sienet ja säästä sienivettä. Leikkaa sienien varret syrjään. Siivuta sienien hatut. Kuori tomaatti keittämällä vesi ja käyttämällä kiehuvassa vedessä 30 sekunttia. Huuhtele tomaatti kylmän veden alla ja irrota kuori. Pilko tomaatti. Yhdistä keskenään kasvisliemi ja sienivettä 0,6 dl, ketsuppi, soijakastiketta ja sokeri, suola, etikka, valkoviini. Sekoita myös maissitärkkelystä 1 rkl veden kanssa kulhossa. Kuumenna öljy wokissa ja lisää sinne hienontamasi inkivääri, ja valkosipulinkynnet ja pikapaista 1 minuutti, lisää sitten sienet, kevätsipulit, tomaatit pikapaista uudelleen. Sekoita kasvisliemi joukkoon. Kiehauta korkeammalla lämmöllä. Anna hautua 10 minuuttia kannen alla. Keitä riisi myös erikseen. Kaada kastike kulhoon syrjään sitten. Kuumenna öljyä uudelleen wokissa ja lisää kesäkurpitsan palat ja sipuli ja paista 30 sekunttia. Lisää vettä 3 rkl ja peitä kannella. Anna hautua 3 minuuttia tai kunnes kesäkurpitsa on kypsää. Lisää joukkoon sienikastike ja maissitärkkelysseos.
Tarjoa seesamisokeriherneiden kanssa jonka reseptin löydät laittamastani reseptistä jonka nimi on "Pataruokaa currykasviksilla ja seesamisokeriherneillä".

Kommentit (2)

Kitkijä

Mitä tarkoitetaan kuivalla sienellä,?

Jaana tuulee
Seuraa 
Liittynyt30.8.2020

Tuoreita sieniä vihanneshyllyltä, ei säilykkeissä olevia. Käy herkkusienet.