Lämpimät pähkinäkeksit maistuvat mahtavilta kylmän maidon kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
40 kappaletta
20 minuuttia
Helppo
Hasselpähkinäkeksit
Ainesosat
250
g
voita
2,3
dl
sokeria
1
kpl
kananmunaa
1
rkl
siirappia
1
tl
kardemummaa
1
tl
inkivääriä
1
tl
kanelia
1
tl
soodaa
6
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
kermaviiliä
Pinnalle
hasselpähkinöitä
Vaiheet
- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna ja vatkaa hyvin. Lisää siirappi ja mausteet voivaahtoon. Sekoita sooda vehnäjauhoihin ja sekoita taikinaan. Lisää kermaviili ja sekoita hyvin.
- Pyöritä taikinasta pieniä palloja ja laita pellille. Muista jättää paistovara. Paina jokaisen pallon keskelle kokonainen hasselpähkinä.
- Paista kauniin ruskeiksi uunin keskitasolla 200 asteessa noin 10–12 minuuttia.