Kaupallinen yhteistyö
Myllärin on lisännyt 13 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.

Helpoin tapa valmistaa mokkapalat on tässä! Kruunaa herkku vaahtokarkeilla, suklaapaloilla ja myslillä.

Vaikeustaso
Helppo

Ihanan överit rocky road -mokkapalat

Ainekset

1
pkt
Myllärin Mokkapala-ainesta
2
munaa
100
g
voita
1
dl
vettä
3-5
suklaapatukkaa
1,5
dl
Myllärin Paratiisi Mysliä
2
dl
pieniä vaahtokarkkeja

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Valmista mokkapalapohja ja pehmennä kuorrute pakkauksen ohjeen mukaan. 
  2. Leikkaa suklaapatukat parin senttimetrin pituisiksi paloiksi. Kun pohja on valmis, ripottele päälle suklaapatukan palat, hieman mysliä ja osa vaahtokarkeista. 
  3. Leikkaa kuorrutepussiin reikä. Levitä kuorrutetta pohjan päälle tasaisesti ohuena nauhana. Sekoita sitä myös päällysteiden joukkoon lusikkaa apuna käyttäen. Ripottele päälle vielä loput vaahtokarkeista ja myslistä. Anna jähmettyä ennen tarjoamista.
     

Kommentit (1)

Vierailija

Kuorrute hyvin tiukkaa tavaraa, laimensin vähän vedellä niin levittyi paremmin.

Kaisu P. on lisännyt 146 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Piparitalo
Piparitalo
Kaavat
Kaavat
Vaikeustaso
Vaikea

Piparitalo

Ainekset

100
G
Voita
1
Dl
Sokeri
2
Dl
Siirappi
3
Rkl
Piparkakkumaustetta
2
Dl
Maitoa
10-12
Dl
Vehnäjauhoja
4
Tl
Leivinjauhetta
Sokerikuorrutus
2
Kpl
Valkuainen
n. 8-6
Dl
Tomusokeria
Sekoita tomusokeri ja valkuaiset keskenään. Kuorrutuksen paksuutta voi muuttaa tomusokerin määrällä.

Työvaiheet

Valmista taikina:
Laita rasva, sokeri, siirappi ja mausteet kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä silloin tällöin sekoittaen, kunnes sokeri ja rasva ovat sulaneet. Lisää lämpöä ja anna seoksen kiehahtaa. Sekoita joukkoon maito ja anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi.

Kaada rasvaseoksen joukkoon osa jauhoista ja ripottele päälle ruokasooda. Sekoita tasaiseksi ja lisää jauhoja, kunnes saat kovan taikinan. Taikinan tulee olla hyvin kiinteää, sillä silloin se ei leviä uunissa.

Muotoile taikina taputellen levyksi ja kääri muoviin. Laita jääkaappiin kovettumaan seuraavaksi päiväksi.

Leivo seuraavana päivänä:
Anna taikinan lämmetä hetki huoneenlämmössä, jotta sitä olisi helpompi kaulia. Kauli taikina suoraan leivinpaperin tai silikonisen paistoalustan päällä, niin osia ei tarvitse siirrellä enää leikkaamisen jälkeen, vaan voit vetäistä leivinpaperin suoraan pellille. Näin osat pitävät muotonsa.

Sirottele taikinan päälle tarvittaessa vain hiukan jauhoja kaulimisen aikana.

Leikkaa osat:
Leikkaa piparkakkutalon osat ja revi ylimääräinen taikina varovasti palojen ympäriltä pois. Kauli lopputaikinasta toisen leivinpaperin päällä talolle alusta.

Paista ja koristele:
Paista osia 175-asteisessa uunissa noin 6 minuuttia. Anna osien jäähtyä hyvin. Koristele seinät ennen kuin ryhdyt liimaamaan osia yhteen. Katon voi koristella koottunakin. Käytä koristeena erilaisia karamelleja ja liimaa ne sokerikuorrutteen avulla. Tai pursota osille sokerikuorrutetta ja halutessasi sulatettua suklaata.

Kokoa talo sokeriliimalla:
Käytä liimaukseen sulatettua sokeria. Sulata sokeri pannulla miedolla lämmöllä pikkuhiljaa. Varo polttamasta sokeria tai itseäsi, sillä sulanut sokeri on todella kuumaa. Kasta osien reunat kuumaan sokeriin ja liimaa osat yhteen. Pidä sula sokeri tarvittaessa pienellä lämmöllä, ettei se pääse kovettumaan.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 821 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Yhdistimme kanatacot ja pannukakun! Lopputulos on uskomattoman herkullinen ja kevyen tulinen taco-pannarirulla. Taikina terästetään taco-mausteella ja pannari täytetään kanalla, vihanneksilla ja smetanalla.

Annoksia
8 palaa
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Taco-pannarirulla

Ainekset

3
munaa
1
tl
suolaa
1
pss (n. 30 g) taco-maustetta
3
dl
vehnäjauhoja
6
dl
maitoa
½
dl
öljyä
300
g
broilerin paistileikettä
1
rkl
öljyä
1
tl
chiliä
(1
tl
suolaa)
4
tomaattia
1
punasipuli
1
g
ruukku korianteria
200
g
smetanaa

Työvaiheet

1 Vuoraa pelti leivinpaperilla. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

2 Valmista ensin pannaripohja. Riko munat kulhoon ja sekoita niiden rakenne rikki. Lisää suola ja tacomauste sekä jauhot. Sekoita. Lisää maitoa hiljalleen ja sekoittele samalla. Lopuksi lorauta öljy joukkoon. Kaada pellille ja paista 30 minuuttia.

3 Tee sillä väliin täyte. Kuumenna paistinpannu ja lisää öljy. Paista paistileikkeet kauniin ruskeiksi molemmin puolin eli noin 7 minuuttia puoli. Lisää loppuvaiheessa chilijauhe. Ripottele pinnalle myös suola, jos leikkeitä ei ole suolattu valmiiksi. Anna jäähtyä.

4 Puolita tomaatti ja irrota siemenosat. Niitä ei tarvita täytteeseen. Pilko tomaatti kuutioiksi. Kuori sipuli ja hienonna pieneksi kuutioksi. Irrottele ruukusta korianterin lehdet. Pilko kana ohuiksi siivuiksi.

5 Nosta jäähtynyt pannari uuden leivinpaperin päälle. Levitä pannarin päälle nuolijalla smetana. Ripottele loput täytteet tasaisesti. Kääri kääröksi leivinpaperin avulla. Jätä sauma alustaa vasten. Leikkaa kiekoiksi ennen tarjoilua.

Vinkki! Voit tehdä pannaripohjan jo edellisenä päivänä ja täyttää sen vasta, kun väki istuu pöytään. Näin tomaatit ja yrtit pysyvät raikkaina.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1559 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine ja Titti Uotila KUVA Sami Repo

Kanavartaissa on myös broilerinmaksaa. Maun juju piilee intensiivisessä tare-kastikkeessa.

Annoksia
4 (8-12 varrasta)
Valmistusaika
30 min + 40 min kypsennys
Vaikeustaso
Kohtalainen

Yakitori eli kanavartaat

Ainekset

1
pkt (300 g)
broilerinmaksaa
300
g
broilerin paistileikettä
½
purjosipulia
Tarekastike
1
valkosipulinkynsi
1
salottisipuli
1
cm:n pala
inkivääriä
dl
kanalientä
½
dl
miriniä (esim. Blue Dragon)
½
dl
vähäsuolaista soijaa
2
rkl
sakea
2
rkl
fariinisokeria
¼
tl
mustapippuria
Lisäksi
8-12
puista varrastikkua

Työvaiheet

  1. Sulata broilerinmaksat pakkauksen ohjeen mukaan. Laita varrastikut kylmään veteen likoamaan.

  2. Valmista tarekastike. Kuori ja hienonna valkosipuli, salottisipuli ja inkivääri. Mittaa kaikki kastikkeen aineet kattilaan ja keitä hiljalleen
    poreillen 40 minuuttia tai kunnes kastike on tiivistynyt noin puoleen.

  3. Halkaise ja huuhtele purjo. Leikkaa purjo 2 cm:n pätkiksi.

  4. Kuivaa sulaneet broilerinmaksat ja poista niistä mahdolliset kalvot. Leikkaa maksat puoliksi ja pujota palat neljään varrastikkuun.

  5. Puhdista broilerin paistileikkeet ja leikkaa ne isoiksi kuutioiksi. Pujota broilerinpalat ja purjopalat vuorotellen jäljellä oleviin tikkuihin.

  6. Kypsennä vartaat grillissä tai parilapannussa. Valele vartaita kypsennyksen aikana tarekastikkeella. Maksa kypsyy noin 2–3 minuutissa
    ja paistipalat 10 minuutissa. Tarjoa loppu kastike vartaiden kanssa.

     

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 821 reseptiä.
Linkitetty 58 keittokirjaan.

Lihaa haudutetaan yön yli uunissa, jolloin se on juuri sopivasti valmiina brunssipöytään. Tämä resepti toimii niin naudanlihalle kuin karitsallekin.

Annoksia
6
Valmistusaika
30 min + yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Yön yli muhinut liha

Ainekset

n. 1
kg
luullista naudanlihaa, esim. lapa, rinta, kylki, etuselkä
2
tl
suolaa
1
rkl
kokonaisia mustapippureita
4
tähtianista
3
laakerinlehteä
2
kanelitankoa
4
rosmariinioksaa
1
plo (0,75 l)
valkoviiniä
vettä

Työvaiheet

  1. Nosta liha pataan. Lisää mausteet ja kaada viini joukkoon. Jos liha ei peity nesteeseen, lisää vettä. Laita kansi päälle. Hauduta yön yli uunissa 100 asteessa.
  2. Nosta kypsä liha lautaselle, poista luu. Siivilöi liemestä mausteet pois. Keitä lientä kattilassa, kunnes sitä on jäljellä noin 2 dl. Revi liha kahdella haarukalla hienoksi. Sekoita valmis liemi joukkoon. Lisää suolaa tarvittaessa.

Kommentit (0)