Inkiväärillä ja kardemummalla maustettu ruis-puolukkakakku on nuukan leipojan unelma, sillä kun perusaineksia löytyy kaapista, herkullisen kakun hinnaksi tulee vain noin 6 euroa.
Kakkuun käyvät tuoreet tai pakastemarjat. Kotimaista puolukkaa saa edullisesti myös pakasteena.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
10 palaa
1 t
Keskivaikea
Inkiväärinen ruis-puolukkakakku
Ainesosat
2
munaa
1 ½
dl
sokeria
2
dl
kermaviiliä
2
dl
ruisjauhoja
1
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
2
tl
inkivääriä
1
tl
kardemummaa
3
dl
puolukkaa
1
rkl
margariinia
2
rkl
korppujauhoja
Kuorrute
1
dl
puolukoita
4
rkl
tomusokeria
2
dl
vispikermaa
100
g
maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
Vaiheet
- Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita munat, sokeri ja kermaviili. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne muna-sokeriseokseen. Pyöräytä mukaan puolukat.
- Voitele vuoka margariinilla ja jauhota korppujauhoilla. Kaada kakkutaikina vuokaan ja paista uunissa 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ennen koristelua.
- Soseuta puolukat ja sekoita joukkoon tomusokeri. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahdon joukkoon tuorejuusto ja puolukkasurvos. Levitä reilu kerros kuorrutetta kakun päälle.
Vinkki! Jos epäilet, ettei kakku katoa kertakahvittelulla, kuorruta se pala kerrallaan. Kakku säilyy jääkaapissa monta päivää.