Kodin Kuvalehti on lisännyt 572 reseptiä.
Linkitetty 100 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Inkiväärillä ja kardemummalla maustettu ruis-puolukkakakku on nuukan leipojan unelma, sillä kun perusaineksia löytyy kaapista, herkullisen kakun hinnaksi tulee vain noin 6 euroa.

Kakkuun käyvät tuoreet tai pakastemarjat. Kotimaista puolukkaa saa edullisesti myös pakasteena.

Annoksia
10 palaa
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Inkiväärinen ruis-puolukkakakku

Ainekset

2
munaa
1 ½
dl
sokeria
2
dl
kermaviiliä
2
dl
ruisjauhoja
1
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
2
tl
inkivääriä
1
tl
kardemummaa
3
dl
puolukkaa
1
rkl
margariinia
2
rkl
korppujauhoja
Kuorrute
1
dl
puolukoita
4
rkl
tomusokeria
2
dl
vispikermaa
100
g
maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita munat, sokeri ja kermaviili. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne muna-sokeriseokseen. Pyöräytä mukaan puolukat.
  2. Voitele vuoka margariinilla ja jauhota korppujauhoilla. Kaada kakkutaikina vuokaan ja paista uunissa 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ennen koristelua.
  3. Soseuta puolukat ja sekoita joukkoon tomusokeri. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahdon joukkoon tuorejuusto ja puolukkasurvos. Levitä reilu kerros kuorrutetta kakun päälle.

 Vinkki! Jos epäilet, ettei kakku katoa kertakahvittelulla, kuorruta se pala kerrallaan. Kakku säilyy jääkaapissa monta päivää.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1846 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Kapellimestari Hannun Linnun jumalaisessa luottojälkiruuassa maistuvat tyrni ja italialainen katkero.

Annoksia
12
Valmistusaika
30 min + pakastaminen
Vaikeustaso
Kohtalainen

Rosmariini-tyrnisemifreddo

Ainekset

8
kananmunankeltuaista
dl
sokeria
dl
tyrnimehua (makeuttamaton)
¾
dl
katkeroa (esim. Averna)
tyrnisiirappi
dl
sokeria
dl
vettä
2
rkl
tyrnimehua
Marenki
2
kananmunanvalkuaista
¼
tl
suolaa
1
dl
sokeria
Kermavaahto
3
dl
kuohukermaa
1
dl
sokeria
Lisäksi
1
rkl
rosmariinia hienonnettuna

Työvaiheet

 

  1. Kuumenna keltuaisia, sokeria, tyrnimehua ja katkeroa vesihauteessa koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee vaahtomaiseksi. Anna jäähtyä.
  2. Kuumenna tyrnisiirapin aineksia kattilassa, kunnes seos muuttuu siirappimaiseksi. Anna jäähtyä.
  3. Valmista marenki. Vatkaa valkuaiset ja suola vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten. Vatkaa, kunnes marenki on kovaa ja kiiltävää.
  4. Vaahdota kerma ja lisää sokeri.Sekoita tyrnikiisseli, siirappi ja kermavaahto keskenään varovasti. Kääntele marenki joukkoon. Hienonna rosmariini ja lisää se seokseen. Kaada seos vuokaan (vet. 1½ l) ja pakasta yön yli. Kumoa ja koristele.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1846 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Rosmariinilla maustettu poronfilee viimeistellään punaviinissä kiehutetuilla kirsikoilla.

Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Paistettu poronfilee, suppilovahveromuusi ja punaviinikirsikat

Ainekset

800
g
poron ulkofileetä
2
rosmariininoksaa
voita ja rypsiöljyä
sormisuolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Suppilovahveromuusi
1
kg
perunoita (jauhoinen lajike)
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
oliiviöljyä
n. 3
dl
täysmaitoa tai maito-kermaseosta
3
rkl
voita
100
g
parmesaania raastettuna
1
rkl
kuivattuja murskattuja suppilovahveroita
1/4
tl
valkopippuria
(1/2
tl
sormisuolaa)
Punaviinikirsikat
1
salottisipuli
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
oliiviöljyä
2
dl
punaviiniä (esim. pinot noir)
1
rkl
balsamiviinietikkaa
1
rkl
sokeria
4
timjaminoksaa
1
pkt (250 g)
pakastekirsikoita tai vastaava määrä hapankirsikoita purkista
1
rkl
kylmää voita
sormisuolaa
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista. Sulata kirsikat.
  2. Tee muusi. Keitä kuoritut ja lohkotut perunat kypsiksi, 15–20 minuuttia. Valuta kypsät perunat, säästä noin 1 dl keitinvettä. Perunoiden kiehuessa paista kuorittuja ja halkaistuja valkosipuleita öljyssä pannussa miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää valkosipulit valutettujen perunoiden joukkoon. Kuumenna maito lähes kiehuvaksi ja lisää sitä ja keitinvettä pienissä erissä perunoihin samalla kun soseutat muusin. Lisää lopuksi voi, juusto ja kuivatut, murskatut sienet. Mausta valkopippurilla ja halutessasi suolalla.
  3. Pyyhi filee talouspaperilla. Paista fileetä rosmariinin kanssa voi-öljyseoksessa pannulla 3–5 minuuttia. Voit tarkistaa kypsyyden paistolämpömittarilla: medium-kypsän poronfileen sisälämpö on 58 astetta. Voit paistaa lihaa halutessasi hieman pidempään, mutta huomioi että kypsään lihaan tulee helposti maksainen maku. Mausta filee suolalla ja pippurilla. Kääri folioon ja anna vetäytyä noin 10 minuuttia.
  4. Valmista kirsikat. Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipuli. Kuullota ne pannussa pehmeiksi ja läpikuultaviksi. Lisää viini, etikka, sokeri ja timjamit. Kiehauta ja anna porista noin 4 minuuttia tai kunnes seos on keittynyt noin puoleen. Lisää sulatetut, valutetut kirsikat pannuun. Keitä noin minuutti. Ota kattila pois liedeltä. Poista timjamit. Sekoita voi joukkoon ja anna sen sulaa. Mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Viipaloi liha. Tarjoa muusin ja punaviinikirsikoiden kanssa.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 572 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Tuomas Kolehmainen

Tässä se on: suklaajuustokakku, jota olet etsinyt! Tämä kakku maistuu kaikille ja sopii myös vegaaneille. Pieni mutta täyteläinen suklaajuustokakku on todella riittoisa.

Tarkista, että ostat vegaanisia keksejä. Esimerkiksi Pirkan ja LU:n digestivet eivät sisällä eläinperäisiä tuotteita.

Annoksia
20
Valmistusaika
40 min + 10 t hyytyminen

Vegaaninen suklaajuustokakku

Ainekset

Pohja
150
g
digestivekeksejä
50
g
maidotonta rasiamargariinia (sininen Keiju)
2
tl
espresso-pikakahvijauhetta
Suklaamousse
1
dl
vahvaa kahvijuomaa
1
dl
kauramaitoa (esim. Oatly iKaffe)
2
ps (à 4 g)
Vegegel-jauhetta (Oetker)
200
g
vegaanista tummaa suklaata
1
prk (2½ dl)
vaahtoutuvaa soijakermaa (Alpro)
1
prk (150 g)
vegaanista tuorejuustoa (Oatly på mackan)
3/4
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
Viimeistelyyn
20
g
vegaanista suklaata rouhittuna
syötäviä kukkia

Työvaiheet

  1. Murskaa keksit esimerkiksi monitoimikoneen leikkuuterällä. Mittaa murujen joukkoon kylmä rasva ja pikakahvijauhe. Sekoita tasaiseksi.
  2. Vuoraa pieni irtopohjavuoka (Ø 18 cm) leivinpaperilla. Kumoa keksiseos vuokaan. Taputtele se vuoan pohjalle ja hieman myös reunoille tasaiseksi kerrokseksi. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
  3. Mittaa kahvi ja kauramaito kattilaan. Lisää Vegegel-jauhe. Kuumenna sekoittaen, kunnes seos kuplahtaa kerran ja muuttuu väriltään kirkkaaksi. Nosta liedeltä. Anna jäähtyä muun täytteen valmistuksen ajan.
  4. Sulata suklaa varovasti mikroaaltouunissa. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  5. Vatkaa soijakerma vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
  6. Lisää huoneenlämpöinen suklaa ja sekoita tasaiseksi. Vatkaa sitten joukkoon Vegegel-liuos.
  7. Kaada suklaamousse pohjan päälle vuokaan. Muotoile pinta lusikalla kauniin huolettomaksi. Anna jähmettyä jääkaapissa yön yli.
  8. Viimeistele suklaarouheella ja syötävillä kukilla.

Vinkki! Kakkuun on käytetty Fazerin Premium-suklaata, joka on valmistettu ilman maitoa. Tuotteessa on kuitenkin maininta, että se saattaa sisältää maitojauhetta tuotantolinjan jäämien vuoksi. Kakun pinnalla on syötäviä pelargonin kukintoja, joita tuottaa esimerkiksi Mimis.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1846 reseptiä.
Linkitetty 65 keittokirjaan.
OHJE Meri-Tuuli Väntsi KUVA Panu Pälviä

Meri-Tuuli Väntsin kalakeitto saa upean värinsä ja syvän makunsa sahramista. Muista liottaa sahrami tilkassa kuumaa vettä ennen kuin lisäät sen keittoon.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kultainen kalakeitto

Ainekset

400
g
nahattomia kalafileitä (esim. lohi ja/tai kuha)
500
g
perunoita (siikli tai joku muu kiinteä lajike)
300
g
kurpitsaa
1
sipuli
2
tl
oliiviöljyä
1/2
tl
chililastuja
4
maustepippuria
2
kalakuutiota
1 1/2
l
vettä
Sahramisuuruste
1/2
dl
vettä
1/2
ps (1/4 g )
sahramia
1/2
appelsiinin mehu ja kuoriraaste
2
dl
kermaa
1
kananmunankeltuainen

Työvaiheet

  1. Kuori ja kuutioi perunat ja kurpitsa. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna oliiviöljy kattilassa ja kuullota siinä sipulia 5 minuuttia. Lisää chililastut ja paista vielä minuutti. Lisää sitten perunat, kurpitsat, maustepippurit, liemikuutiot ja vesi. Kiehauta, laske lämpöä ja anna porista hiljaa, kunnes perunat ovat kypsiä, noin 12 minuuttia.
  2. Kuumenna sahramisuurusteen vesi ja sekoita siihen sahrami. Lisää appelsiinin mehu ja kuoriraaste, kerma ja keltuainen ja sekoita tasaiseksi.
  3. Kuutioi kalat. Tarkista liemen maku ja mausta tarvittaessa ripauksella suolaa. Lisää kalat ja sahramiliemi keittoon ja sekoita varovasti. Kun liemi alkaa höyrytä, siirrä kattila pois liedeltä, ettei kala kypsy yli. Tarjoa heti.

Kommentit (4)

Pian alkaisin keittää, mutta....

Kuvasta näkyisi että on myös porkkanaa? Pitäisikö vähän tarkentaa ohjetta?

siru

Onhan siellä vesi mukana, lue tarkkaan !!😊

GRV Heini
Seuraa 
Liittynyt13.5.2014

Se keltainen kuvassa on kurpitsaa, joka löytyy ohjeesta.  Vesikin löytyy ainesosaluettelossa viimeisenä ennen sahramisuurustetta.