Kodin Kuvalehti on lisännyt 687 reseptiä.
Linkitetty 102 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Inkiväärillä ja kardemummalla maustettu ruis-puolukkakakku on nuukan leipojan unelma, sillä kun perusaineksia löytyy kaapista, herkullisen kakun hinnaksi tulee vain noin 6 euroa.

Kakkuun käyvät tuoreet tai pakastemarjat. Kotimaista puolukkaa saa edullisesti myös pakasteena.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 palaa
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Inkiväärinen ruis-puolukkakakku

Ainekset

2
munaa
1 ½
dl
sokeria
2
dl
kermaviiliä
2
dl
ruisjauhoja
1
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
2
tl
inkivääriä
1
tl
kardemummaa
3
dl
puolukkaa
1
rkl
margariinia
2
rkl
korppujauhoja
Kuorrute
1
dl
puolukoita
4
rkl
tomusokeria
2
dl
vispikermaa
100
g
maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita munat, sokeri ja kermaviili. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne muna-sokeriseokseen. Pyöräytä mukaan puolukat.
  2. Voitele vuoka margariinilla ja jauhota korppujauhoilla. Kaada kakkutaikina vuokaan ja paista uunissa 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ennen koristelua.
  3. Soseuta puolukat ja sekoita joukkoon tomusokeri. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahdon joukkoon tuorejuusto ja puolukkasurvos. Levitä reilu kerros kuorrutetta kakun päälle.

 Vinkki! Jos epäilet, ettei kakku katoa kertakahvittelulla, kuorruta se pala kerrallaan. Kakku säilyy jääkaapissa monta päivää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Juustokierteet ovat erittäin helppoja tehdä, mutta sitäkin herkullisempia!🤗 Juustokierteet sopivat vallan mainiosti vaikkapa juhlakattaukseen tai ihan vaan iltateen seuralaiseksi. Juustokierteet kestävät myös pakastuksen ja ohjeen voi halutessaan puolittaa, jolloin niitä tulee 15 kpl.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
30
Valmistusaika
30 min + jäähdytys 30 min + paisto 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Juustokierteet

Ainekset

Taikina:
200
g
voita
10
dl
vehnäjauhoja
150
g
Punaleima-emmentaalia
400
g
kermaviiliä
2
tl
suolaa
4,5
tl
leivinjauhetta
1
kpl
kananmuna
Täyte:
200
g
Punaleima-emmentaalia
3
kpl
kananmunia
2
dl
parmesaani-raastetta
30
kpl
paperisia muffinivuokia

Työvaiheet

Nypi voi ja vehnäjauhot murumaiseksi seokseksi(yleiskoneessa tai käsin). Raasta emmentaali.
Lisää voi-vehnäjauhoseokseen raastettu juusto, kermaviili, suola, leivinjauhe ja kananmuna. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Muotoile taikinasta pallo, kääri se kelmuun ja laita jähmettymään jääkaappiin vähintään 30 minuuttia.

Raasta täytteen emmentaali (200g). Riko kananmunien rakenne rikki ja sekoita joukkoon juustoraaste.

Kauli jähmettynyt taikina jauhotetulla alustalla ohueksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. (n. 60 x 30 cm)

Levitä taikinalevylle juustoraaste-kananmunaseos ja kääri taikina napakaksi rullaksi.

Leikkaa taikinarullasta 30 kpl juustokierteitä. (leveys n. 2 cm)

Asettele juustokierteet paperisiin muffinivuokiin ja siirrä muffinivuoat uunipelleille. (15 kpl / pelti)

Ripottele jokaisen juustokierteen päälle vielä reilusti parmesaaniraastetta.

Paista 220-asteisessa uunissa keskitasolla 1 pelti kerrallaan 13-14 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.👌🏻

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2221 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Japanilaisten pannareiden juju on marenkivaahto, joka paisuttaa pannarit kohokkaan tavoin. Jos haluat yrittää korkeusennätystä, jäähdytä valkuaiset todella kylmiksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–10 pientä pannaria
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Pumpulipannarit

Ainekset

2
isoa kylmää kananmunaa
3
rkl
maustamatonta jogurttia
4
rkl
vehnäjauhoja
1
rkl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
¼
tl
vaniljajauhetta
3
rkl
sokeria
2
tl
sitruunamehua
LISÄKSI
1–2
tl
rypsiöljyä
3–4
rkl
vettä
1
rkl
mustia seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 100 asteeseen. Erottele keltuaiset ja valkuaiset kulhoihin.

  2. Lisää jogurtti keltuaisten joukkoon ja vatkaa kuohkeaksi. Siivilöi vehnä- ja perunajauhot, leivinjauhe ja vanilja seokseen. Sekoita, älä vatkaa.

  3. Vaahdota valkuaisia sähkövatkaimella pienellä teholla, jotta vaahtoon syntyy paljon pieniä kuplia. Nosta hieman nopeutta ja lisää sokeri lusikallinen kerrallaan koko ajan vatkaten. Lisää sitruunamehu ja vatkaa, muutama minuutti, kunnes seokseen muodostuu pehmeitä huippuja.

  4. Kääntele valkuaisvaahto kahdessa erässä keltuaisseokseen. Sekoita tasaiseksi. Laita puolet taikinasta pursotinpussiin ja loppu jääkaappiin odottamaan.

  5. Kuumenna korkeareunainen, kannellinen, pinnoitettu pannu matalalla lämmöllä. Lisää öljy ja pyyhi se talouspaperilla pannun pintaan. Näin pannareihin tulee tasainen väri.

  6. Paista 3–4 pannaria kerrallaan alhaisella lämmöllä. Pursota taikinaa korkeiksi keoiksi (Ø noin 5–6 cm, korkeus 4–5 cm) pannuun. Valuta 1 rkl vettä pannareiden väliin ja peitä pannu kannella. Kypsennä 2 minuuttia ja pursota sitten uusi kerros taikinaa pannareille ja ripottele seesaminsiemenet pinnalle. Lisää vettä tarvittaessa. Kypsennä vielä kannen alla 6–7 minuuttia, kunnes pinta on kuiva ja pannarit irtoavat pannusta.

  7. Käännä pannarit varovasti lastalla. Lisää vähän vettä pannuun ja paista kannen alla vielä 4–5 minuuttia. Pidä valmiit pannarit lämpiminä 100-asteisessa uunissa.

  8. Laita loppu taikina pursotinpussiin ja paista samalla tavalla. Tarjoa kirsikkahillokkeen ja -vaahdon kanssa.

Kirsikkahilloke ja -vaahto

Ainekset

250
g
pakastekirsikoita (Pirkka Parhaat)
1
dl
sokeria
2
dl
vispikermaa
(2_3
rkl
kirsikkasiirappia hillokkeesta)

Työvaiheet

  1. Keitä kirsikoita ja sokeria kattilassa ilman kantta miedolla lämmöllä välillä sekoitellen 7–10 minuuttia, kunnes neste on siirappimaista. Anna jäähtyä.

  2. Vaahdota kerma ja sekoita 2–3 rkl kirsikkasiirappia vaahdon joukkoon.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2221 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Englantilaisen klassikkojälkiruuan marjat, marengit ja kermavaahto pujahtivat kesäiseen mansikkakakkuun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 12 palaa
Valmistusaika
1 h + jäähdytys 1 h
Vaikeustaso
Helppo

Eton mess -kakku

Ainekset

200
g
huoneenlämpöistä voita
2
dl
sokeria
3
kananmunaa
2
rkl
appelsiininkuorta raasteena
3
dl
vehnäjauhoja
3
tl
vaniljasokeria
2
tl
leivinjauhetta
MEHUSTETUT MANSIKAT
1
kg
mansikoita
2
rkl
tomusokeria
1
rkl
sitruunamehua
3
rkl
minttua hienonnettuna
KOSTUTUS
mansikoiden mehustusliemi
¾
dl
appelsiini- tai sitruunamehua
n. 1
dl
sileää mansikkahilloa tai lemon curdia
LISÄKSI
5
dl
vispikermaa
(vaahterasiirappia tai tomusokeria)
n. 4
dl
marenkia paloiteltuna
syötäviä kukkia ja marenkeja

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vaahdota voi ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen vatkaten. Pese ja raasta appelsiininkuori. Yhdistä kuivat aineet ja appelsiininkuori keskenään. Sekoita jauhoseos puuhaarukalla taikinaan. Jaa taikina kahteen irtopohjavuokaan (Ø 20 cm). Paista kakkuja uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Älä paista liikaa, etteivät kakut kuivu. Anna jäähtyä.

  2. Viipaloi mansikat kulhoon. Lisää tomusokeri, mehu ja minttu ja anna maustua 15 minuuttia. Valuta sitten liemi talteen.

  3. Yhdistä mansikoiden mehustusliemi ja sitrusmehu. Pistele kakkuihin reikiä. Sivele kostuke kakuille. Sipaise kakuille mansikkahilloa tai lemon curdia.

  4. Vaahdota kerma. Jos olet makeiden kakkujen ystävä, mausta vaahto vaahterasiirapilla tai tomusokerilla.

  5. Levitä kakkupohjalle puolet kermavaahdosta, mansikoista ja marenkipaloista. Laita toinen kakku päälle ja lisää loppu kermavaahto, mansikat ja marengit. Viimeistele syötävillä kukilla ja ehjillä marengeilla.

Vinkki! Jos paistat kakun yhdessä vuoassa (Ø noin 26 cm), paistoaika on noin 50 minuuttia.

Me Naiset on lisännyt 1142 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Vegaaninen kinuski-marjatäytekakku on loistava vaihtoehto kesän juhliin. Leivo kakkupohja valmiiksi, keitä kinuski ja vaahdota täyte, mutta täytä juuri ennen tarjoilua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Kinuski-marjatäytekakku

Ainekset

Kakkupohja
7
dl
vehnäjauhoja
4
dl
sokeria
1
rkl
leivinjauhetta
200
g
vegaanista margariinia
3
banaania
4
dl
vichyä tai mehua
Vegaaninen kinuski
dl
kaurakermaa
dl
fariinisokeria
Soijakermatäyte
2
prk
soijavispiä
1
dl
tomusokeria
1
sitruuna
Lisäksi
2
banaania
1
l
mansikoita

Työvaiheet

  1. Tee ensin kakkupohja. Sekoita kuivat aineet keskenään. Muussaa banaanit haarukalla. Sulata margariini. Sekoita kuivien aineiden joukkoon banaani, rasva ja lopuksi vichy varovasti sekoittaen. Vuoraa pelti leivinpaperilla ja kumoa taikina pellille. Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
  2. Tee kinuski. Mittaa pieneen kattilaan sokeri ja kaurakerma. Keitä noin 20 minuuttia miedolla lämmöllä ilman kantta, kunnes seos alkaa saostua. Testaa, onko kinuski valmista tiputtamalla pieni tippa kylmään veteen. Jos pisara pysyy kasassa, kinuski on valmista.
  3. Vatkaa kylmä soijavispi vaahdoksi. Sekoita joukkoon tomusokeri ja raasta noin puolet sitruunan kuoresta. Siivuta banaanit ja 2⁄3 mansikoista.
  4. Kokoa kakku. Leikkaa kakkupohja kolmeen tai neljään osaan. Nosta ensimmäinen kerros tarjoilulautaselle. Levitä päälle kinuski. Levitä banaani- ja mansikkasiivuja. Levitä kermavaahtoa. Nosta toinen kakkupohja päälle ja täytä se samaan tapaan. Lopuksi koristele ylin kerros soijavaahdolla, mansikoilla ja sitruunankuorisuikaleilla.