Kodin Kuvalehti on lisännyt 732 reseptiä.
Linkitetty 107 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Inkiväärillä ja kardemummalla maustettu ruis-puolukkakakku on nuukan leipojan unelma, sillä kun perusaineksia löytyy kaapista, herkullisen kakun hinnaksi tulee vain noin 6 euroa.

Kakkuun käyvät tuoreet tai pakastemarjat. Kotimaista puolukkaa saa edullisesti myös pakasteena.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 palaa
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Inkiväärinen ruis-puolukkakakku

Ainekset

2
munaa
1 ½
dl
sokeria
2
dl
kermaviiliä
2
dl
ruisjauhoja
1
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
2
tl
inkivääriä
1
tl
kardemummaa
3
dl
puolukkaa
1
rkl
margariinia
2
rkl
korppujauhoja
Kuorrute
1
dl
puolukoita
4
rkl
tomusokeria
2
dl
vispikermaa
100
g
maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita munat, sokeri ja kermaviili. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne muna-sokeriseokseen. Pyöräytä mukaan puolukat.
  2. Voitele vuoka margariinilla ja jauhota korppujauhoilla. Kaada kakkutaikina vuokaan ja paista uunissa 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ennen koristelua.
  3. Soseuta puolukat ja sekoita joukkoon tomusokeri. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahdon joukkoon tuorejuusto ja puolukkasurvos. Levitä reilu kerros kuorrutetta kakun päälle.

 Vinkki! Jos epäilet, ettei kakku katoa kertakahvittelulla, kuorruta se pala kerrallaan. Kakku säilyy jääkaapissa monta päivää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 391 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Makuraidat kierteiden päälle valmistuvat kahvilla terästetystä tomusokerikuorrutuksesta. Tähän käy hyvin jämäkahvi, joskaan kovin kauan kuumalla levyllä seissyt voi olla jo kitkerää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 kpl
Valmistusaika
10 min + 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Korvapuusti-croissantkierteet

Ainekset

1
prk (240 g)
croissanttaikinaa (Danerolles)
50
g
huoneenlämpöistä voita
2
tl
kanelia
4
rkl
fariinisokeria
(1
tl
pikakahvijauhetta)
Kahvikuorrutus:
100
g (noin 1¾ dl)
tomusokeria
noin 1
rkl
kylmää kahvia

Työvaiheet

  1. Levitä taikina purkista alustalle, jossa on hieman jauhoja. Nipistä taikinapalat kiinni siten, että saat yhtenäisen levyn.
  2. Yhdistä voi, kaneli, fariinisokeri ja halutessasi pikakahvijauhe. Levitä seos taikinalle.

  3. Kääräise taikina rullalle. Leikkaa kuuteen palaan ja aseta leivinpaperin päälle pellille.

  4. Paista 180-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

  5. Tee kuorrutus. Yhdistä tomusokeriin kahvi vähän kerrallaan, kunnes saat tanakan seoksen. Valuta se raidoiksi pullakierteiden päälle. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3029 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Kuivatuista sienistä saa upean makuisen maustesuolan kalan pintaan, kun sienet murskaa morttelissa suolan ja pippurin kanssa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Paistettu kuha, sienisuola ja ruskistettu voi

Ainekset

600
g
kuha- tai siikafileitä
1
tl
suolaa
½
tl
valkopippuria
4
rkl
kuivattuja sieniä murskattuna (esim. suppilovahveroita)
PAISTAMISEEN
voita ja öljyä
LISÄKSI
100
g
voita
TARJOILUUN
2–3
herkkutattia
perunamuusia ja tilliä

Työvaiheet

  1. Poista kaloista ruodot. Leikkaa kalat annospaloiksi. Yhdistä suola, pippuri ja murskatut sienet. Painele seosta kalojen pintaan. Paista kalat pannulla voi-öljyseoksessa, noin 2 minuuttia per puoli. Pidä lämpimänä.

  2. Tee ruskistettu voi. Kuutioi voi paksupohjaiseen kattilaan. Sulata se keskilämmöllä. Voi vaahtoaa ensin, jonka jälkeen se kirkastuu hieman. Tämän jälkeen voi alkaa paahtua. Sekoittele voita välillä paahtamisen aikana. Kun voista nousee pähkinäinen tuoksu ja väri on kauniin ruskea, ota kattila pois liedeltä ja anna voin levätä hetki, jolloin hippuset painuvat pohjalle. Väliin jää ruskistettu voi ja päälle vaahto. Kaada ruskistettu osa erilliseen astiaan.

  3. Viipaloi tatit ja paista ne pannulla voi-öljyseoksessa molemmin puolin.

  4. Tarjoa kalat paistettujen sienten ja perunamuusin kanssa. Valuta päälle ruskistettua voita. Viimeistele tillillä. Tarjoa halutessasi vihreää salaattia tai höyrytettyjä vihreitä kasviksia.

Vinkki Käytä voin ruskistamisessa tarvittaessa paistolämpömittaria. Kun voi on 160-asteista, voit ottaa kattilan liedeltä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3029 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Jos pidät brie-juustosta, rakastut tähän kakkuun. Makea keksipohja, juustoinen täyte ja vadelmien pieni hapokkuus sointuvat saumattomasti yhteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
20 min + kypsennys 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-brietorttu

Ainekset

1
pkt (260 g)
kandisokerikeksejä (Bastogne)
50
g
voita
3
dl
tuoreita vadelmia
1
dl
hillosokeria
400
g
briejuustoa
LISÄKSI
1
dl
pähkinöitä ja/tai manteleita
2
dl
tuoreita vadelmia
2
rkl
juoksevaa hunajaa

Työvaiheet

  1. Vuoraa irtopohjavuoan (Ø n. 20 cm) pohja ja reunat leivinpaperilla. Murskaa keksit. Sulata voi ja sekoita se keksimurskan joukkoon. Painele seos tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle ja reunoille noin 2 cm:n korkeuteen.

  2. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Painele vadelmia lusikalla hieman rikki ja sekoita hillosokeri joukkoon. Levitä seos keksipohjan päälle.

  3. Leikkaa jääkaappikylmä briejuusto ohuiksi viipaleiksi ja lado viipaleet limittäin hillon päälle. Kypsennä torttua uunissa 12–15 minuuttia tai kunnes juusto on pehmennyt mutta ei kuitenkaan kokonaan sulanut.

  4. Irrota kakku varovasti vuoasta vadille leivinpaperia apuna käyttäen. Kasaa pähkinät ja vadelmat kakun pinnalle. Lusikoi hunajaa päälle tai tarjoa se erikseen.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3029 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Upota kesäkurpitsasadon isoimmat yksilöt brownieihin, joihin niiden tehävä on tuoda kosteutta ja mehevyyttä, ei makua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Kesäkurpitsabrowniet

Ainekset

1
(300 g)
kesäkurpitsa (raastetta noin 4 dl)
250
g
tummaa suklaata (kaakao- pitoisuus 70 %)
250
g
voita huoneenlämpöisenä
3
dl
ruokokidesokeria
4
kananmunaa
2
dl
vehnäjauhoja
dl
kaakaojauhetta
½
tl
leivinjauhetta
½
tl
aitoa vaniljajauhetta
ripaus suolaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vuoraa metallinen uunivuoka (24 cm x 32 cm) leivinpaperilla. (Leivinpaperi asettuu vuokaan helpommin, jos rutistat sen ensin palloksi.)

  2. Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi.

  3. Paloittele suklaa ja sulata se varovasti mikroaaltouunissa tai vesihauteessa. (Kulhon pohja ei saa koskea veden pintaa. Kun suklaa on sulanut, siirrä kattila vesihauteineen pois liedeltä.)

  4. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

  5. Riko kananmunat mukiin ja vatkaa niiden rakenne haarukalla rikki. Lisää munat voi-sokerivaahtoon useassa erässä koko ajan vatkaten. Lisää suklaasula ja sekoita tasaiseksi. Sekoita sitten kesäkurpitsaraaste joukkoon.

  6. Yhdistä jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe, vanilja ja suolaripaus. Lisää jauhoseos taikinaan käännellen. Vältä turhaa sekoittamista. Kaavi taikina paistovuokaan ja tasoita pinta.

  7. Kypsennä uunin keskitasolla 25–30 minuuttia. Brownie saa jäädä sisältä kostean tahmeaksi.

Kommentit (0)