Meidän Perhe on lisännyt 30 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Ohje Outi Väisänen Kuva Päivi Ristell

Rakettimatka makuplaneetalle! Näyttävä, mutta kätevä jäätelökakku pelastaa kiireisen äidin juhlajärjestelyt.

Avaruusjäätelökakun voi tehdä edellisenä iltana pakastimeen valmiiksi, ja koristeluissa menee vain hetki. Sankari saa tietysti päättää jäätelömaut. Astronauttien sijaan kakun päälle voi sijoittaa myös vaikka poneja tai autoja.

Annoksia
10-15
Valmistusaika
30 + pakastus 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Jäätelökakku avaruudesta

Ainekset

Pohja
150
g
suklaamurukeksejä
50
g
voita
Täyte
2
l
jäätelöä (esim. laku ja mansikka)
1
dl
kinuskikastiketta
3
dl
minivaahtokarkkeja
Päälle
2
dl
kuohukermaa
2-3
jäätelövohvelia
2
dl
vaahtokarkkeja
300
g
pyöreitä, värikkäitä karkkeja
5
tikkaria
teemaan sopivia muovileluja

Työvaiheet

1. Pingota irtopohjavuoan (halk. 24 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Murskaa keksit kulhoon. Sulata voi ja sekoita se keksimurun joukkoon. Painele massa vuoan pohjalle.

2. Kuutioi toinen jäätelöistä vuokaan. Painele palat kauhan avulla tiiviimmin. Lisää kinuskikastiketta ja vaahtokarkkeja päälle. Paloittele toinen jäätelö ja painele se vuokaan.

3. Peitä vuoka tuorekelmulla ja laita pakastimeen tarjoamiseen asti. Vaahdota kerma jääkaappiin valmiiksi.

4. Lusikoi kerma kakun päälle juuri ennen tarjoilua. Paina jäätelövohvelit kakkuun ja täytä ne karkeilla. Kasaa karkkeja myös kakulle. Tökkää tikkarit kakkuun "planeetoiksi" ja koristele leluilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1825 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Mozzarellalla gratinoitu tomaattinen simpukkavuoka on ruokatoimittaja Anu Braskin matkamuisto Sloveniasta. Ihanaa ruuassa on paitsi maku, myös helppous. Ainekset kypsyvät nimittäin yhdessä vuoassa kuplivan kuumaksi herkuksi.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Nopea simpukka-mozzarellavuoka

Ainekset

1
pkt (450 g)
sinisimpukoita (pakaste esim. Pirkka)
1
tlk (400 ml)
kuorittuja säilyketomaatteja
½
dl
oliiviöljyä
1
tl
kuivattua tilliä
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
kpl (à 125 g)
mozzarella di bufalaa
Persiljaöljy
1
ruukku
lehtipersiljaa
4
valkosipulinkynttä
1
dl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
Lisäksi
maalaisleipää

Työvaiheet

  1. Tee ensin persiljaöljy. Hienonna persilja. Kuori ja hienonna valkosipulit. Yhdistä ne ja 1 dl oliiviöljyä kulhossa. Mausta suolalla. Laita jääkaappiin maustumaan siksi aikaa, kun simpukat valmistuvat.
  2. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Laita jäiset simpukat siivilään ja huuhtele kylmällä vedellä.
  3. Yhdistä säilyketomaatit, ½ dl oliiviöljyä ja mausteet laakeassa, korkeareunaisessa uunivuoassa. Painele muutama tomaatti haarukalla soseeksi, jätä loput kokonaisiksi. Kypsennä uunissa 15 minuuttia, kunnes seos on kuplivan kiehuvaa.
  4. Ota vuoka uunista, lisää simpukat ja revi juusto isoiksi paloiksi päälle. Kypsennä vielä 10 minuuttia.
  5. Lusikoi kuuman ruuan päälle reilusti persiljaöljyä ja tarjoa ruoka rapean maalaisleivän kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 889 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Pannukakku leivotaan piimään ja maustetaan olutmailtailla ja siirapilla. Saaristolaisleivältä makuja lainaava pannari saa päälleen katkarapuskagenia.

Annoksia
36 palaa
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Saaristolaispannari katkaraputäytteellä

Ainekset

4
munaa
1
l
piimää
5
dl
täysjyvävehnäjauhoja
1
dl
olutmaltaita
1
tl
suolaa
½
dl
tummaa siirappia
1
dl
sulatettua voita
Katkaraputäyte
2
prk
smetanaa
350
g
katkarapuja
1
sitruuna
1
tl
suolaa
½
dl
kaviart -merilevämätiä
tuoretta tilliä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 250-asteiseksi. Riko munat kulhoon. Vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää noin kolmasosa piimästä. Lisää siirappi, jauhot, olutmaltaat ja suola. Sekoita. Lisää loput piimästä. Sulata voi ja sekoita se taikinan joukkoon.
  2. Vuoraa pelti leivinpaperilla ja kaada taikina pellille. Paista uunin keskiosassa ensin 15 minuuttia, alenna lämpö 200 asteeseen ja paista vielä toiset 15 minuuttia.
  3. Anna pannarin jäähtyä hetki. Sulata sillä välin katkaravut siivilässä kylmän juoksevan veden alla. Purista niistä vesi pois. Raasta sitruunasta keltainen kuoriosa talteen.
  4. Kumoa smetanarasiat kulhoon. Sekoita joukkoon suola, ruokalusikallinen sitruunamehua ja katkaravut. Levitä smetana pannarin päälle.  Koristele sitruunankuorella, tillillä ja kaviartilla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 889 reseptiä.
Linkitetty 29 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Koko pellin kokoinen sinihomejuustopiirakka on varma juhlahitti. Leikkaa piirakka pieneksi neliöiksi ja viimeistele palat makeilla viikunoilla tai päärynäsiivuilla.

Annoksia
36 palaa
Valmistusaika
20 min + paisto 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Sinihomejuustopeltipiirakka

Ainekset

800
g
suolaista piirakkataikinaa
500
g
sinihomejuustoa
400
g
maustamatonta tuorejuustoa
2
dl
kermaa
2
tl
mustapippuria, jauhettuna myllystä
4
munaa
Lisäksi
8
viikunaa
timjamiruukku
juoksevaa hunajaa

Työvaiheet

  1. Sulata pakastetaikinat. Asettele taikinalevyt leivinpaperilla vuoratulle pellille ja painele taikinat yhtenäiseksi koko pellin kokoiseksi piirakkapohjaksi. Pistele haarukalla levyyn painaumia. Kuumenna uuni 200-asteiseksi.
  2. Murusta sinihomejuusto kulhoon, lisää joukkoon tuorejuusto ja kerma. Sekoita tasaiseksi nuolijalla. Lisää mustapippuri. Riko munat joukkoon ja sekoita hyvin. Kaada seos pohjan päälle. Paista 25 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja saanut aavistuksen väriä pintaansa. Anna piirakan jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  3. Lohko viikunat tai siivuta ne kiekoiksi. Leikkaa timjamista oksia. Leikkaa piirakka ruuduiksi ja aseta jokaisen ruudun päälle viikunasiivu, timjamioksa ja valuta vielä vähän hunajaa.

Kommentit (1)

Kookosmaito

Taatelikakun olen monet vuodet tehnyt niin että vaihdan veden tilalle kookosmaidon,tulee taivaallisen hyvä ja suussa sulava kakku

Me Naiset on lisännyt 889 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Aperol ei ole vain kesäjuoma vaan sen voi kuumentaa glögiksi.

Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Aperol-glögi

Ainekset

2
appelsiinia
4
dl
puolimakeaa valkoviiniä
4
dl
aperolia
1
ps
glögimausteita

Työvaiheet

  1. Pese appelsiinit huolellisesti. Irrota toisesta appelsiinista kuorimaveitselläkuoren oranssi kerros. Laita kuorisiivut kattilaan. Puolita appelsiini ja purista mehu kattilaan. Leikkaa toinen appelsiini renkaiksi.
  2. Mittaa kattilaan myös viini ja Aperol. Lisää glögimausteet. Kuumenna miedolla lämmöllä hitaasti, jotta mausteet ehtivät uuttua. Juoma on valmis, kun se höyryää.
  3. Kaada juoma kuppeihin ja koristele appelsiinisiivuilla.

Kommentit (0)