
Tämä syntinen kakku syödään sitten, kun lapset on saatu nukkumaan. Marenkihuippuisen suklaakakun sydämestä löytyy tuoretta rosmariinia ja viskissä kylpeneitä kirsikoita.
Jouluyön viskikakku
Ainekset
Työvaiheet
- Paloittele aprikoosit. Laita ne ja kirsikat viskiin maustumaan vähintään 2 tunniksi.
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele pieni irtopohjainen kakkuvuoka (Ø n. 17 cm) ja jauhota se kaakaojauheella.
- Paloittele voi ja suklaa kattilaan. Sulata ne miedolla lämmöllä. Hienonna rosmariini joukkoon.
- Vatkaa munat ja sokeri sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Yhdistä kuiva-aineet keskenään ja siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. Lisää suklaa varovasti käännellen. Kaada taikina vuokaan.
- Paista kakkua uunin alatasossa noin 25 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä kosteaksi. Anna jäähtyä. Voit tehdä kakun tarvittaessa tähän saakka tarjoamista edeltävänä päivänä.
- Valmista marenki vesihauteessa. Erottele valkuaiset teräs- tai lasikulhoon, joka on tarpeeksi iso istumaan kattilan päälle. Laita kattilaan vettä niin, että se juuri ja juuri hipoo kulhon pohjaa. Kuumenna vesi höyryäväksi. Lisää sokeri valkuaisten joukkoon ja nosta kulho kattilan päälle. Sekoittele sokeri-valkuaisseosta silloin tällöin, kunnes sokeri sulaa ja lämpötila on noin 60 astetta. Varo, ettei valkuainen ala hyytyä. Nosta kattila levyltä. Vatkaa marenkimassaa vesihauteessa sähkövatkaimella noin 5 minuuttia, kunnes se on kovaa, valkoista vaahtoa.
- Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Lusikoi osa marinoituneista hedelmistä ja muutama ruokalusikallinen viskiä kakun keskelle syntyneeseen syvennykseen. Säästä loppu viski ja osa hedelmistä koristeluun. Lusikoi marenki kakun päälle kuohkeaksi kuorrutteeksi. Halutessasi voit paahtaa marengin pinnan kaasupolttimella.
- Koristele kakku pähkinöillä, hedelmillä ja rosmariinilla. Siivilöi tomusokeria lehtien päälle. Kakku säilyy täytettynä pari päivää. Halutessasi voit sekoittaa lopun viskiliemen tilkkaan hunajaa ja kaataa liemen kakun pinnalle juuri ennen tarjoamista.