Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1991 reseptiä.
Linkitetty 93 keittokirjaan.
Ohje Christiina Aaltio Kuva Sami Repo

Tämä syntinen kakku syödään sitten, kun lapset on saatu nukkumaan. Marenkihuippuisen suklaakakun sydämestä löytyy tuoretta rosmariinia ja viskissä kylpeneitä kirsikoita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 annosta
Valmistusaika
1 t + 2 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Jouluyön viskikakku

Ainekset

100
g
tummaa suklaata (70 %)
100
g
normaalisuolaista voita
1
rkl
hienonnettua tuoretta rosmariinia
3
kananmunaa
1
dl
sokeria
1
dl
mantelijauhetta
1
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
Jauhottamiseen
2
rkl
voita
2
rkl
kaakaojauhetta
Viskihedelmät
10
pehmeää kuivattua aprikoosia
1
dl
kivettömiä kirsikoita sokeriliemessä
2
dl
viskiä
Sveitsiläinen marenki
3
kananmunanvalkuaista
1 1/2
dl
sokeria
Koristeeksi
manteleita
hasselpähkinöitä
rosmariinia
tomusokeria
(hunajaa)

Työvaiheet

  1. Paloittele aprikoosit. Laita ne ja kirsikat viskiin maustumaan vähintään 2 tunniksi.
  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele pieni irtopohjainen kakkuvuoka (Ø n. 17 cm) ja jauhota se kaakaojauheella.
  3. Paloittele voi ja suklaa kattilaan. Sulata ne miedolla lämmöllä. Hienonna rosmariini joukkoon.
  4. Vatkaa munat ja sokeri sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Yhdistä kuiva-aineet keskenään ja siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. Lisää suklaa varovasti käännellen. Kaada taikina vuokaan.
  5. Paista kakkua uunin alatasossa noin 25 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä kosteaksi. Anna jäähtyä. Voit tehdä kakun tarvittaessa tähän saakka tarjoamista edeltävänä päivänä.
  6. Valmista marenki vesihauteessa. Erottele valkuaiset teräs- tai lasikulhoon, joka on tarpeeksi iso istumaan kattilan päälle. Laita kattilaan vettä niin, että se juuri ja juuri hipoo kulhon pohjaa. Kuumenna vesi höyryäväksi. Lisää sokeri valkuaisten joukkoon ja nosta kulho kattilan päälle. Sekoittele sokeri-valkuaisseosta silloin tällöin, kunnes sokeri sulaa ja lämpötila on noin 60 astetta. Varo, ettei valkuainen ala hyytyä. Nosta kattila levyltä. Vatkaa marenkimassaa vesihauteessa sähkövatkaimella noin 5 minuuttia, kunnes se on kovaa, valkoista vaahtoa.
  7. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Lusikoi osa marinoituneista hedelmistä ja muutama ruokalusikallinen viskiä kakun keskelle syntyneeseen syvennykseen. Säästä loppu viski ja osa hedelmistä koristeluun. Lusikoi marenki kakun päälle kuohkeaksi kuorrutteeksi. Halutessasi voit paahtaa marengin pinnan kaasupolttimella.
  8. Koristele kakku pähkinöillä, hedelmillä ja rosmariinilla. Siivilöi tomusokeria lehtien päälle. Kakku säilyy täytettynä pari päivää. Halutessasi voit sekoittaa lopun viskiliemen tilkkaan hunajaa ja kaataa liemen kakun pinnalle juuri ennen tarjoamista.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Käyttäjä7766 on lisännyt 25 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.

Ainekset (8 annosta)
Mustikkapiirakan pohja

100 g
voita
¾ dl
sokeria
1
muna
2 ½ dl
vehnäjauhoja
¾ tl
leivinjauhetta
Mustikkapiirakan täyte

200 g
ranskankermaa (tai kermaviiliä)
1
muna
¾ dl...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 974 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Ei kesää ilman mustikkapiirakkaa! Tämä, kaiken iloksi vielä gluteeniton piirakka, saa vasttustamattoman makunsa teestä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
45
Vaikeustaso
Helppo

Mustikka-earl grey -piirakka

Ainekset

175
g
voita
1/2
tl
leivinjauhetta
3
dl
gluteenittomia kaurajauhoja
3/4
dl
sokeria
1/4
dl
ruokosokeria
2
tl
kardemummaa
PÄÄLLE
300
g
mustikoita
2
rkl
hillosokeria
1
earl grey teepussi

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata voi kasarissa keskilämmöllä ja sekoita välillä, jotta voi ei pala. Jatka muutama minuutti, kunnes voi vaahtoaa, tummuu hieman ja tuoksuu pähkinälle. Anna ruskistetun voin jäähtyä hetki.
  2. Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Sekoita kaikki ainekset nopeasti keskenään. Levitä löysä taikina (halkaisijaltaan 28 cm:n) piirakkavuokaan. Levitä mustikat päälle.
  3. Aja tehosekoittimessa keskenään sokeri ja teepussin sisältö. Kaada mustikoiden päälle. Kypsennä 30 minuuttia.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 974 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Mehukas vegaaninen mustikkapiirakka muistuttaa rakenteeltaan hieman enemmän pannaria kuin piirakkaa. Täyte on uskomattoman syvän mustikkainen.

Tomusokerikuorrutus on vapaaehtoinen lisä makean ystäville, ei välttämätön.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
25 palaa
Valmistusaika
1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen mustikkapeltipiirakka

Ainekset

4 1/2
dl
vehnäjauhoja
1/2
dl
kookoshiutaleita
1 1/2
dl
sokeria
3
rkl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
1/2
tl
suolaa
1 1/2
dl
rypsiöljyä
3
dl
(kookospohjaista) kasvimaitoa
TÄYTE
1
l
mustikoita
1/2
dl
sokeria
1/4
dl
vehnäjauhoja
1
sitruunan mehu ja kuoriraaste
1
rkl
vegaanista margariinia
1
rkl
chiansiemeniä
PÄÄLLE
2
dl
mantelilastuja
KUORRUTUS
1 1/2
dl
tomusokeria
4
tl
(kookospohjaista) kasvimaitoa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita pohjan kuivat ainekset yhteen. Sekoita öljy ja kasvimaito keskenään ja kääntele kuiviin aineksiin nopeasti. Vuoraa iso uunivuoka (28 x 28 cm) leivinpaperilla ja kaada taikina päälle. Laita uuniin 5 minuutiksi.
  2. Mittaa kaikki täytteen ainekset kattilaan ja keitä noin 8 minuuttia, koko ajan sekoitellen ja marjoja samalla murskaksi painellen. Levitä marjat esipaistetun pohjan päälle ja ripottele mantelilastut päälle. Kypsennä noin 3 0 minuuttia. Anna jäähtyä.
  3. Sekoita päällyksen ainekset keskenään ja kaada raidoiksi piirakan päälle. Leikkaa neliöiksi.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 974 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Jo pelkästään vohveleiden ihaileminen saa veden kielelle! Suolainen ja makea yhdistyvät ihanasti näissä taivaallisissa maapähkinävohveleissa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
25 minuuttia + taikinan turpoaminen
Vaikeustaso
Helppo

Maapähkinävohvelit

Ainekset

3
kananmunaa
4 1/2
dl
(kaura)maitoa
1
dl
kivennäisvettä
4
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1/2
tl
suolaa
3
rkl
sokeria
2
rkl
öljyä
2
rkl
sileää maapähkinävoita
MAAPÄHKINÄVAAHTO
1
tlk
kauravispiä
2
rkl
sileää maapähkinävoita
2
rkl
sokeria
1
tl
kanelia
LISÄKSI
kirsikoita, (paahdettuja) seesaminsiemeniä, suolapähkinöitä, suklaakastiketta

Työvaiheet

  1. Sekoita kaikki ainekset ja anna taikinan turvota 30 minuuttia. Paista vohvelit raudalla.
  2. Vaahdota kauravispi. Sekoita loput ainekset joukkoon.
  3. Tarjoa vohvelit maapähkinävaahdon, kirsikoiden ja paahdettujen seesaminsiementen kanssa.

Kommentit (0)