
Juhlava kakku
Ainekset
Työvaiheet
Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita muut aineet keskenään ja lisää hiljalleen taikinaan kevyesti sekoittaen. Kaada taikina SAGA Leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja paista 175 °C uunissa noin 50 minuuttia. Jäähdytä kakku ja leikkaa kahteen osaan. Nosta toinen kakkulevy takaisin leivinpaperilla vuorattuun vuokaan.
Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Sekoita kulhossa tuorejuusto, rahka, raparperihillo ja vaniljasokeri. Vaahdota vaniljakastike ja kääntele mukaan seokseen. Kiehauta kattilassa tilkka vettä ja liuota kuumaan veteen kylmässä vedessä pehmenneet hieman kuivemmiksi puristetut liivatelehdet. Lisää liivateseos täytteeseen ohuena nauhana hyvin sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja nosta päälle toinen kakkulevy. Hyydytä jääkaapissa yön yli. Suojaa vuoka SAGA Tuorekelmulla, niin kakkuun ei tartu jääkaapista muista makuja tai hajuja.
Siivilöi kakun pinnalle reilusti tomusokeria ja koristele mansikoilla ennen tarjoilua.