Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1793 reseptiä.
Linkitetty 48 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Uudenlainen mustikkapiiras on täynnä terveellisiä herkkuja: kauraa, mustikoita ja chiansiemeniä. Piiraassa on myös trendikästä kookosta, joka on muuten täydellinen makupari mustikalle!

 

Annoksia
20 pientä palaa
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Kookoksinen chia-mustikkapiiras

Ainekset

Pohja
2
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1
dl
kookosöljyä
1
dl
kookossokeria
1
kananmuna
Täyte
5
rkl
chiansiemeniä
1 1/2
dl
vettä
3
dl
mustikoita (pakaste)
2
rkl
kookossokeria
Muruseos
1
dl
kaurahiutaleita
1/2
dl
mantelijauhetta
3/4
dl
kookossokeria
3/4
dl
kookosöljyä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vuoraa suorakaiteen muotoinen (30 x 20 cm) vuoka leivinpaperilla. Yhdistä täytteeseen tulevat chiansiemenet ja vesi. Jätä seos turpoamaan noin 10 minuutiksi.
  2. Tee pohja. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää loput pohjan ainekset ja nypi tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina jauhotetuin käsin ohueksi kerrokseksi vuokaan.
  3. Valmista täyte. Sekoita jäiset mustikat ja kookossokeri chiansiemen-vesiseokseen. Levitä chiamustikkatäyte piirakkapohjan päälle ja paista uunissa 20 minuuttia.
  4. Sekoita kaikki muruseoksen ainekset kulhossa tasaiseksi muruksi.
  5. Ota piirakka uunista ja nosta uunin lämpötila 200 asteeseen. Levitä muruseos piirakan pinnalle ja paista vielä 10 minuuttia tai kunnes piiras on kauniin ruskea.

Kommentit (2)

Vierailija

Taikinaan ja kuorrutteeseen tuli todella paljon rasvaa, varsinkaan pohja ei millään meinannut paistua vaan jäi kalpeaksi ja öljyiseksi. Taikina olisi myös kaivannut suolaa, jota ei kookosrasvassa ole. Kookos ja mustikka olivat hyvä makupari, ehkä kokeilen niiden yhdistämistä jonkin toisen taikinan kanssa.

Katja Soppa365
Seuraa 
Liittynyt13.5.2014

No höh, harmi että leipomus ei onnistunut tyydyttyvästi. Ehkä ongelma ei ollut rasvan määrässä (1 dl rasvaa pohjassa on hyvin tavallinen määrä), vaan mahdollisesti siinä, että chiansiemenet eivät ehtineet turvota mustikoiden kanssa tarpeeksi paksuksi tahnaksi.  Pohjan on tarkoitus olla tosi mureneva ja siksi ehkä hieman haastava leikattava.

Suolatilkasta olemme samaa mieltä eli kiitos hyvästä vinkistä: suolaripaus makeissa leivonnaisissa parantaa poikkeuksetta makua.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1793 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Amanda Aho

Tee vihreästä matchasta päräyttävän raikas ja sitruunainen cocktail. Juoma toimii mainiosti myös ilman alkoholia.

Annoksia
1
Vaikeustaso
Helppo

Matcha-cocktail

Ainekset

6
sitruunamelissan lehteä
3
cl
sitruunamehua
4
cl
matchateetä
4
cl
omenamehua
4
cl
vodkaa
3
cl
vaniljasiirappia (ks. ohje alhaalla)
jäitä
Koristeeksi
sitruunamelissaa

Työvaiheet

  1. Jäähdytä ainekset jääkaappikylmiksi.
  2. Murskaa sitruunamelissan lehdet ja tilkka sitruunamehua keskenään. Lisää loput ainekset ja ravista esimerkiksi tiiviskantisessa lasitölkissä jäiden kanssa puoli minuuttia. Täytä lasi jäillä ja siivilöi juoma päälle. Koristele  cocktail sitruunamelissalla.

Vaniljasiirappi

Ainekset

1
dl
vettä
1
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria tai 1/2 vaniljatanko

Työvaiheet

  1. Kiehauta vesi ja sokeri. Lisää vaniljasokeri tai vaniljatangon puolikkaan siemenet ja käännä lämpö pois. Anna siirapin hautua jälkilämmöllä 20 minuuttia. Jäähdytä.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 565 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Satu Kemppainen

Tuulomantorttu, mokkapalojen vaaleataikinainen serkku, on kotitaloustuntien klassikko. Sen juju on kermaviili, joka tekee pohjasta erityisen mehevän.

Annoksia
64 palaa
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Tuulomantorttu

Ainekset

200
g
voita
3
munaa
3
dl
sokeria
5
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
2
tl
vaniljasokeria
1/4
tl
suolaa
1
prk (200 g)
kermaviiliä
Kuorrutus
100
g
voita
4
rkl
vahvaa, kuumaa kahvia
7
dl
tomusokeria
2
rkl
kaakaojauhetta
Pinnalle
1/2
dl
kookoshiutaleita ja -lastuja

Työvaiheet

  1. Sulata voi ja anna jäähtyä. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola. Siivilöi ne vaahtoon.
  3. Lisää taikinaan jäähtynyt voisula ja kermaviili. Sekoita tasaiseksi.
  4. Levitä taikina leivinpaperin päälle reunalliselle uunipellille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
  5. Valmista kuorrutus. Sulata voi. Sekoita joukkoon kahvi, tomusokeri ja kaakaojauhe. Levitä kuorrutus lämpimän pohjan päälle. Ripottele pinnalle kookoshiutaleita ja -lastuja.

Vinkki! Jos et välitä kookoksesta, koristele palat vaahtokarkeilla.

Kommentit (0)

Anski on lisännyt 4 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.

Nämä helpot ja herkulliset pikkuleivät syntyvät nopeasti ja ovat hyvin muunneltavissa. Löysin ohjeen Valion Halloween -resepteistä

200 g Valio voita
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
150 g minttusuklaata TAI tavallista maitosuklaata TAI valkosuklaata - oman maun (ja mitä sattuu kaapissa olemaan...

Annoksia
n. 30 kpl
Valmistusaika
15 min + paistoaika 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Superhelpot ja -hyvät pikkuleivät

Työvaiheet

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit. Lisää muna ja vatkaa tasaiseksi.
Sekoita jauhot, sooda ja suola keskenään. Lisää taikinaan ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
Lisää taikinaan rouhittu suklaa ja pähkinät. Älä rouhi niitä liian pieneksi, sillä "sattumat" lisäävät mukavasti suutuntumaa.
Lusikoi pellille ruokalusikallinen taikinaa kekoihin väljästi (max. 8 keksiä/pelti), jotta keksit mahtuu leviämään.
Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 10 min per pelti.
Pikkuleivät ovat parhaimmillaan, kun ulkoreunat ovat mureat ja keskeltä vähän sitkeitä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1793 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Tee valkoinen pizza vaihtamalla tomaattikastike vaihteeksi ricottajuustoon! Marjat antavat pizzaan ihanaa hapokkuutta tomaatin tapaan.

Annoksia
2 pizzaa
Valmistusaika
20 min + kohotus 30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Ricotta-marjapizza

Ainekset

Pizzapohjat
1 1/2
dl
vettä
15
g (noin 1/3 pkt)
tuorehiivaa
2
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
suolaa
3
dl
00-vehnäjauhoja tai durumjauhoja
Täytteet
1
prk (250 g)
ricottaa
1
dl
parmesaania raasteena
1
dl
mustikoita
2
dl
karhunvatukoita
6
viipaletta
ilmakuivattua kinkkua
Yrttiöljy
3
dl
yrttejä hienonnettuna (esim. basilikaa, lehtipersiljaa, minttua)
1/2
dl
oliiviöljyä
2
tl
valkoviinietikkaa
2
tl
sokeria
ripaus
suolaa

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy ja suola. Alusta jauhot taikinaan, vaivaa muutama minuutti. Anna taikinan kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
  2. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Puolita taikina. Kauli palat jauhotetulla alustalla ohuiksi soikioiksi ja laita ne leivinpaperille uunipellille. Jaa ricotta ohueksi kerrokseksi pizzoille. Raasta ja ripottele parmesaani päälle. Levitä marjat pizzoille. Paista pizzoja kuumassa uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä.
  3. Pizzan paistuessa mittaa yrttiöljyn aineet sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi.
  4. Levitä kinkut ja pirskota yrttiöljyä kuumille pizzoille.

Kommentit (0)