Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1670 reseptiä.
Linkitetty 46 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Uudenlainen mustikkapiiras on täynnä terveellisiä herkkuja: kauraa, mustikoita ja chiansiemeniä. Piiraassa on myös trendikästä kookosta, joka on muuten täydellinen makupari mustikalle!

 

Annoksia
20 pientä palaa
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Kookoksinen chia-mustikkapiiras

Ainekset

Pohja
2
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1
dl
kookosöljyä
1
dl
kookossokeria
1
kananmuna
Täyte
5
rkl
chiansiemeniä
1 1/2
dl
vettä
3
dl
mustikoita (pakaste)
2
rkl
kookossokeria
Muruseos
1
dl
kaurahiutaleita
1/2
dl
mantelijauhetta
3/4
dl
kookossokeria
3/4
dl
kookosöljyä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vuoraa suorakaiteen muotoinen (30 x 20 cm) vuoka leivinpaperilla. Yhdistä täytteeseen tulevat chiansiemenet ja vesi. Jätä seos turpoamaan noin 10 minuutiksi.
  2. Tee pohja. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää loput pohjan ainekset ja nypi tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina jauhotetuin käsin ohueksi kerrokseksi vuokaan.
  3. Valmista täyte. Sekoita jäiset mustikat ja kookossokeri chiansiemen-vesiseokseen. Levitä chiamustikkatäyte piirakkapohjan päälle ja paista uunissa 20 minuuttia.
  4. Sekoita kaikki muruseoksen ainekset kulhossa tasaiseksi muruksi.
  5. Ota piirakka uunista ja nosta uunin lämpötila 200 asteeseen. Levitä muruseos piirakan pinnalle ja paista vielä 10 minuuttia tai kunnes piiras on kauniin ruskea.

Kommentit (2)

Vierailija

Taikinaan ja kuorrutteeseen tuli todella paljon rasvaa, varsinkaan pohja ei millään meinannut paistua vaan jäi kalpeaksi ja öljyiseksi. Taikina olisi myös kaivannut suolaa, jota ei kookosrasvassa ole. Kookos ja mustikka olivat hyvä makupari, ehkä kokeilen niiden yhdistämistä jonkin toisen taikinan kanssa.

Katja Soppa365
Seuraa 
Liittynyt13.5.2014

No höh, harmi että leipomus ei onnistunut tyydyttyvästi. Ehkä ongelma ei ollut rasvan määrässä (1 dl rasvaa pohjassa on hyvin tavallinen määrä), vaan mahdollisesti siinä, että chiansiemenet eivät ehtineet turvota mustikoiden kanssa tarpeeksi paksuksi tahnaksi.  Pohjan on tarkoitus olla tosi mureneva ja siksi ehkä hieman haastava leikattava.

Suolatilkasta olemme samaa mieltä eli kiitos hyvästä vinkistä: suolaripaus makeissa leivonnaisissa parantaa poikkeuksetta makua.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1670 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Keskeltä täydellisen tahmeaa, mutta reunoilta rapeaa. Täydellinen pavlova kuorrutetaan raikkaalla jogurttikermalla ja viimeistellään vadelmilla.

Annoksia
10
Valmistusaika
1 t 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Jogurtin raikastama vadelmapavlova

Ainekset

2 1/2
dl
erikoishienoa sokeria
2
tl
maissitärkkelystä
4
kananmunanvalkuaista
1
tl
omenaviinietikkaa
Vadelma-jogurttitäyte
2
dl
vadelmia
2
dl
turkkilaista jogurttia
1
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
2
dl
vispikermaa
Koristeluun
2
dl
vadelmia
5
valkoista pikkumarenkia
Lisäksi
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 125 asteeseen. Piirrä leivinpaperille ympyrä (ø 20 cm). Sivele ympyrään öljyä, jotta marenki irtoaa helpommin.
  2. Mittaa 1 dl sokeria pieneen kulhoon ja sekoita maissitärkkelys sokeriin.
  3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää 1 1/2 dl sokeria ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Lisää sitten sokeri-maissitärkkelysseos ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi etikka ja jatka vatkaamista, kunnes marenki on paksua ja kiiltävää.
  4. Lusikoi marenkivaahto leivinpaperille ympyrän sisään niin että marenkilevy on keskeltä hieman ohuempi. Kypsennä uunissa noin 1 tunti. Pavlova on kypsä, kun reunat tuntuvat kovilta mutta keskusta on vielä pehmeä. Anna jäähtyä.
  5. Sekoita 2 dl vadelmia, jogurtti ja sokerit. Vaahdota kerma ja kääntele se vadelmaseokseen. Lusikoi täyte marenkilevyn keskelle. Ripottele vadelmat täytteen päälle ja viimeistele murskatuilla pikkumarengeilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1670 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Diego Muñoz KUVA Tuomas Kolehmainen

Nämä herkkuchurrot nautitaan suklaan sijaan kondensoidun maidon ja raikkaiden hedelmien kanssa. Pinnalle ripotellaan ihana kaneli-sokeriseos.

Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Perulaiset churrot

Ainekset

1
dl
vettä
120
g
vähäsuolaista voita
2 1/2
rkl
sokeria
2 1/2
dl
vehnäjauhoja
3
kananmunaa
2
l
öljyä
Lisäksi
12
kumkvattia
2
passionhedelmää
1
pitaija
1
prk (397g/304 ml)
kondensoitua maitoa
2
rkl
kaneli-sokeriseosta

Työvaiheet

  1. Kiehauta vesi kattilassa. Paloittele voi joukkoon ja lisää sokeri. Anna voin sulaa. Alenna lämpöä ja siivilöi jauhot joukkoon. Sekoita taikinaa pari minuuttia.
  2. Siirrä taikina yleiskoneeseen. Pyöritä alhaisella nopeudella ja lisää kananmunat yksi kerrallaan. Kun taikina on kiinteää, lusikoi se pursotinpussiin.
  3. Paloittele lisukkeena tarjottavat hedelmät annospaloiksi.
  4. Sekoita kondensoitu maito tasaiseksi ja kaada tarjoilukulhoon.
  5. Kuumenna öljy kattilassa tai friteerauskeittimessä 180-asteiseksi. Jos sinulla ei ole lämpömittaria, voit kokeilla öljyn kuumuutta pienellä leipäpalalla tai churrotaikinalla. Kun pala nousee heti poreillen pintaan, öljy on riittävän kuumaa.
  6. Pursota noin 5 cm:n taikinatanko kattilan päällä ja leikkaa se saksilla irti pursottimesta. Paista muutama minuutti ja käännä, jotta pinta on kauttaaltaan kullanruskea. Nosta churrot reikäkauhalla ritilälle, jonka alla on talouspaperia, jotta rasva valuu paperille. Ripottele kaneli-sokeriseosta pintaan. Tarjoa churrot lämpiminä kondensoidun maidon ja hedelmien kanssa.

Kommentit (0)

Vaikeustaso
Helppo

Valkosuklaa-Philadelphia Viinerit

Ainekset

3
Voitaikina levyä
3
rkl
Mansikkahilloa
50
g
Valkosuklaata, hienonnettua
100
g
Philadelphia juustoa
60
g
Voita, huoneenlämpöistä
1
dl
Tuomusokeria

Työvaiheet

1) Sulata voitaikina levyt. Laita uunipellille.

2) Levitä hilloa levyjen keskelle ja ripottele valkosuklaa päälle.

3) Vatkaa juusto, voi ja tuomusokeri tasaiseksi.
Lusikoi noin 3 rkl jokaiselle levylle.

Paista kauniin värisiksi, noin 15 minuuttia
225 astessa ( 200 kiertoilmauunissa )

Tarjoa vaikka vadelmien kera.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 837 reseptiä.
Linkitetty 38 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Mikko Hannula

Jos rakastat Pätkistä, tässä on uusi suosikkikakkusi! Keskeltä pehmeä minttusuklaakakku maistuu parhaalta lämpimänä, kylmän vaniljajäätelön kanssa.

Annoksia
6
Valmistusaika
20 min + paisto 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Pätkis-mutakakku

Ainekset

Kakku
100
g
voita
100
g
tummaa suklaata
2,5
dl
vehnäjauhoja
2
rkl
kaakaota
2
dl
sokeria
1,5
tl
leivinjauhetta
0,5
tl
suolaa
1,5
dl
maitoa
¼
tl
minttuaromia
Päälle
1
dl
ruskeaa sokeria
1,5
dl
sokeria
0,5
dl
kaakaota
Vuokaan
voita ja vehnäjauhoa
Tarjoiluun
vaniljajäätelöä

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 200-asteiseksi. Voitele ja jauhota vuoka.
  2. Sulata voi mikrossa tai pienessä kattilassa. Rouhi suklaa. Sekoita kulhossa vehnäjauho, sokeri, kaakao, leivinjauhe ja suola. Lisää maito, minttuaromi, rouhittu suklaa ja sulatettu voi joukkoon. Sekoita hyvin. Kaada taikina vuokaan.
  3. Sekoita toisessa kulhossa ruskea sokeri, sokeri ja kaakaojauho. Ripottele seos taikinan päälle. Kaada mukaan vesi, älä sekoita. Paista 25 minuuttia, kunnes pinta on rapea mutta kakun rakenne keskeltä höllyvä. Tarjoile lämpimänä jäätelön kanssa.

Kommentit (11)

Vierailija

Mikä vesi ja kuinka paljon? Puuttuu aineluettelosta.

Vierailija

Lopussa kaadetaan vesi, tarkalleen ottaen mihin ja kuinka paljon?

Vierailija

Pätkis? Eihän sitä edes käytetä

Sinnu

Mikä vesi ?

Vierailija

Missä vaiheessa Pätkikset laitetaan sekaan?

Vierailija

Aika huono pätkis kakku jos pätkistä ei edes laiteta kakkuun.

Tosin  tuskin sopisikaan, kun se ei sula kuten normaali suklaa, muuttuu ihme massaksi, jonka makukin muuttuu.

Vierailija

Siis lorotetaanko vesi kaiken päälle??? Paljon? Ja miksi ihmeessä!?!?

Vierailija

Siis kata sokeria päälle? Mutta entä se vesi?

N.

Ei aromille ja puutteellinen/epäselvä ohje. Jää kokeilematta...

Vierailija

Vesi??

Vierailija

Mitä? Mihin? Milloin?sitä vettä tarvitaan? Kertokaa jo!