Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Juhli ja nauti
Makea leivonta
13:00 | 3.11.2021

Kuohkea omena-kauramurupiirakka

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä ja Sami Repo

Ihanan pehmeä, piimäpohjainen omenapiirakka viimeistellään rapealla kauramurulla. Tästä pellillisestä riittää jaettavaa isollekin joukolle.

Isolle porukalle pellillinen jotain makeaa? Näin syksyllä vastaus on tietysti omenapiirakka ja sopiva resepti löytyy ohesta!

Pohjasta löytyy sopivasti pientä happamuutta. Valmistus on hyvin helppoa ja melko nopeaakin. Pellillinen piirakkaa haukkaisee melkein kilon omenoita, ja eniten aikaa valmisteluissa taitaa mennä niiden kuutioimiseen. Piirakan pohjaa varten vaahdotetaan munat ja sokeri joiden joukkoon lisätään öljy ja piimä. Piimä antaa pohjalle kivasti makua.

Kun kuivat aineet on sekoitettu joukkoon, pohja levitetään pellille leivinpaperin päälle ja omenakuutiot lisätään mukaan. Ennen uunia omenoiden päälle ripotellaan vielä makoisa kauramuru ja puolen tunnin päästä herkku on valmis.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
24 palaa
50 min
Helppo

Kuohkea omena-kauramurupiirakka

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

6–8
(900 g)
omenaa (esim. Punakaneli)
½
sitruunaa
Taikina
4
kananmunaa
4
dl
ruokosokeria
3
dl
piimää
2
dl
rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
8
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
ruokasoodaa
1
tl
kanelia
1
tl
inkivääriä
Kauramuru
2
dl
kaurahiutaleita
1
dl
rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
¾
dl
fariinisokeria
½
dl
vehnäjauhoja
1
tl
kanelia

Vaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Poista omenista kota ja kuutioi omenat. Purista päälle sitruunamehua.

  2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään.

  3. Sekoita muna-sokerivaahtoon ensin piimä, sitten rypsiöljy ja lopuksi kuivat aineet.

  4. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle syvälle uunipellille (koko 30 cm x 40 cm). Ripottele kuutioidut omenat taikinan pinnalle.

  5. Sekoita kauraseoksen aineet keskenään. Murustele seos piirakan pinnalle. Paista piirakkaa uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa vaniljakastikkeen kanssa.

Tilaa Glorian ruoka & viini
Sokerileipuri
omenapiirakka
Kemut
makea leivonta
leivonta

Suosituimmat

Taatelikakku

Shelterin mallasleipä

Rapeat sämpylät

Hasselbackan punajuuret

Lohijäädyke

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini