Mainos
Arla Keittiö on lisännyt 87 reseptiä.
Linkitetty 34 keittokirjaan.
Arla Keittiö

Nämä pehmeät ja suloisen makeat kuppikakut sopivat syksyiseen herkkuhetkeen ja ovat oiva kaveri kahvikupillisen seuraksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl

Kurpitsa-banaanikuppikakut

Ainekset

Kuppikakut
1
dl
kurpitsasosetta
1
banaani
1
dl
Arla Lempi Kermaviili 15%
50
g
voita
2
kananmunaa
1
tl
vaniljasokeria
2
tl
kanelia
2 1/2
dl
vehnäjauhoja
2
dl
tummaa sokeria esim. muscovado tai fariini
1 1/2
tl
ruokasoodaa
1/4
suolaa
Italialainen merenki
1
dl
vettä
2 1/2
dl
sokeria
3
valkuaista

Työvaiheet

Valmista ensin kurpitsasose keittämällä noin 200 g kurpitsapaloja vedessä kypsäksi. Valuta ja soseuta kurpitsat. Anna soseen jäähtyä.

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Öljyä kevyesti muffinivuoat.

Muussaa banaani haarukalla ja sekoita joukkoon kurpitsasose. Sekoita joukkoon myös Arla Lempi kermaviili, sulatettu voi ja kananmunat. 

Yhdistä kuivat aineet toisessa kulhossa. Nypi pehmeä sokeri joukkoon siten, että kuiva-aineseos on tasainen.

Sekoita kuivat aineet kurpitsa-banaaniseokseen.

Jaa seos 12 öljyttyyn muffinivuokaan ja paista 225 asteessa noin 15–20 minuuttia. Anna muffinien jäähtyä paiston jälkeen hetki ennen marengilla kuorruttamista.

 

Valmista muffinsien paistuessa marenki.

Laita vesi ja sokeri kattilaan ja kuumenna seos 120-asteiseksi.

Vaahdota kananmunan valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kun sokeriliemi on 120-asteinen, kaada seos pikkuhiljaa ohuena nauhana valkuaisvaahdon joukkoon koko ajan vatkaten.

Jatka vaahdottamista kunnes marenki on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi. Lusikoi marenki pursotinpussiin. Voit käyttää pursotinpussina myös kahta päällekkäin laitettua pakastuspussia.

Leikkaa pussin päähän pieni reikä ja pursota marengista komea keko muffinien päälle. Paahda marenkiin pinta varovasti kaasupolttimella tai paista uunissa 250 asteessa, kunnes marengit ovat saaneet hieman väriä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3014 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Pizzapohja syntyy ohuista perunaviipaleista, jotka juusto sitoo yhteen. Paahdetuille perunaviipaleille ladotaan sieniä, smetanaa, mätiä ja sipulia. Tähän ohjeeseen et takuulla pety.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 pientä annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Sieni-perunapizza

Ainekset

6
keskikokoista, kiinteää perunaa
2
rkl
rypsiöljyä
¼
tl
suolaa
1
dl
voimakasta juustoa raastettuna (esim. Västerbotten)
1
dl
parmesaania raastettuna
½
tl
mustapippuria myllystä
TÄYTE
3
dl
suppilovahveroita, kantarelleja tai pieniä tatteja suupaloiksi leikattuna
1
rkl
voita
1
tl
piparjuurta raastettuna
4
rkl
smetanaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl
siianmätiä
1
pieni kesäpunasipuli varsineen
muutama oksa tilliä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. Pese perunat hyvin. Leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi ja levitä uunipellille leivinpaperin päälle yhteen kerrokseen niin, että reunat ovat vain hiukan limittäin. Sivele perunat kevyesti öljyllä ja ripottele päälle suola. Esipaista uunissa noin 10 minuuttia.

  3. Raasta juustot perunoiden paistuessa. Lisää juustoraasteet perunoiden päälle, ja mausta pippurilla. Jatka paistamista vielä viisi minuuttia.

  4. Puhdista sienet ja leikkaa tarvittaessa pienemmiksi paloiksi. Paahda sieniä kuivalla, kuumalla pannulla, kunnes niistä ei irtoa enää nestettä. Lisää voi pannulle ja sekoita.

  5. Raasta piparjuuri hienoksi. Mausta smetana piparjuurella ja pippurilla. Kuori sipuli ja leikkaa varsineen ohuenohuiksi renkaiksi.

  6. Nosta sienet, smetana, punasipuli ja mäti pizzan päälle. Viimeistele tillillä. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3014 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Perinteinen rouskukastike ja täyteläinen lihamureke on upea yhdistelmä. Lihamureke on mausteinen ja mehevä, kiitos raakamakkaroiden, juuston ja päälle kieritettyjen pekoniviipaleiden.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6–8
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Juustolla täytetty lihamureke

Ainekset

¾
dl
pankojauhoja
1
dl
kermaa
2
valkosipulinkynttä
2
mausteista raakamakkaraa
800
g
jauhelihaa (hirvi tai nauta)
2
kananmunaa
2
rkl
dijoninsinappia
2
tl
kuivattua oreganoa
1
tl
kuivattua timjamia
tl
paprikajauhetta
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
TÄYTE
2
dl
maukasta juustoa raastettuna
1
dl
lehtipersiljaa hienonnettuna
PÄÄLLE
1
pkt (140 g)
pekonia

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita pankojauhot ja kerma kulhossa, anna turvota hetki. Kuori ja hienonna valkosipulit. Puristele raakamakkara kuorestaan kermapankoseokseen. Lisää valkosipuli, jauheliha, munat, sinappi ja mausteet. Kääntele nopeasti tasaiseksi.

  2. Levitä pekonit leivinpaperin päälle limittäin suorakaiteen muotoon. Painele murekemassa levyksi pekonien päälle. Lisää keskelle levyä juustoraaste ja yrtit. Rullaa mureke leivinpaperin avulla ja kääri se folioon. Kypsennä mureketta uunin keskitasolla 40 minuuttia. Ota kypsennyksen loppuvaiheessa folio pois murekkeen päältä, jolloin pekonipinta saa väriä. Voit paistaa murekkeeseen lopuksi kauniin värin myös pannulla voi-öljyseoksessa.

  3. Anna murekkeen vetäytyä hetki ennen leikkaamista. Tarjoa rouskukastikkeen kanssa.

Vinkki Voit tarkistaa murekkeen kypsyyden lämpömittarilla: kun mittari osoittaa 70 astetta mureke on valmis. Varo työntämästä mittaria juustotäytteeseen.

Kermainen rouskukastike

Ainekset

2½–3
dl
ryöpättyjä, valutettuja rouskuja (tuoreena noin 1 l )
2
pientä sipulia
30
g
voita
2
rkl
vehnäjauhoja
2
dl
maitoa
2
dl
kermaa
½
tl
suolaa
ripaus valkopippuria
3
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Ryöppää sienet väljässä vedessä, ja huuhdo ne siivilässä kylmällä vedellä. Valuta hyvin.

  2. Hienonna sienet ja sipulit. Sulata voi kattilassa tai paistinpannussa. Kuullota sipulia ja sieniä kohtalaisella lämmöllä 5 minuuttia. Sekoittele välillä. Sipuli ei saa ruskistua, joten vähennä lämpöä tarpeen mukaan.

  3. Siivilöi jauhot sieni-sipulisilpun joukkoon ja kuullota vielä pari minuuttia.

  4. Kaada kylmä maito seokseen vähitellen, ja anna kiehua muutama minuutti ilman kantta välillä sekoitellen, kunnes kastike paksuuntuu. Lisää kerma ja anna hautua miedolla lämmöllä vielä 10–15 minuuttia. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Hienonna pinnalle lopuksi persiljaa.

 

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3014 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Tomaattikastikkeessa hautuvien kesäkurpitsarullien tuhdin juustoinen ja mausteinen täyte on täydellistä pimeneviin alkusyksyn iltoihin, kun illallinen nautitaan hyvässä seurassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Kesäkurpitsarullat ja tomaattikastike

Ainekset

2
(à noin 300 g)
kesäkurpitsaa
TÄYTE
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
oliiviöljyä
1
pkt (280 g)
mausteista raakamakkaraa
1
dl
parmesaania hienoksi raastettuna
100
g
maustamatonta tuorejuustoa
100
g
fetajuustoa
2
tl
kuivattua oreganoa
1
rkl
timjaminlehtiä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
kuivattua kuivattua chiliä myllystä
KASTIKE
3
valkosipulinkynttä
4
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
tomaattipyreetä
2
prk (à 400 g)
kirsikkatomaatteja
1
rkl
punaviiniä
2
laakerinlehteä
1
tl
kanelia
1
tl
sormisuolaa
½
tl
sokeria
½
tl
mustapippuria myllystä
2
dl
kivettömiä kalamataoliiveja
PINNALLE
tuoreita yrttejä
LISÄKSI
maalaisleipää, riisiä tai perunoita
tsatsikia

Työvaiheet

  1. Tee kastike. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kuullota niitä pannulla öljyssä muutama minuutti sekoitellen. Lisää tomaattipyree ja paista sekoitellen hetki. Kaada pannulle kirsikkatomaatit. Lisää punaviini, laakerinlehdet, kaneli, suola, sokeri ja pippuri. Kuumenna kiehuvaksi ja vähennä lämpöä. Anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Lisää joukkoon oliivit.

  2. Valmista täyte. Kuori ja hienonna valkosipuli. Paista sitä kuumalla pannulla öljyssä noin minuutti. Puristele makkara kuoresta pannulle. Paista murumaiseksi seokseksi ja laita kulhoon. Jäähdytä hetki. Raasta parmesaani hienoksi. Lisää makkaran joukkoon juustot, oregano ja timjaminlehdet. Mausta suolalla, pippurilla ja chilillä.

  3. Leikkaa kesäkurpitsojen keskiosasta pitkiä viipaleita. Nosta ne puhtaalle keittiöpyyhkeelle. Ripottele päälle suolaa. Anna maustua noin 10 minuuttia. (Käytä yli jääneet kesäkurpitsat pastaan, keittoon tai vokkiin.)

  4. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

  5. Levitä täytettä kesäkurpitsaviipaleille. Kääri ne rulliksi.

  6. Laita tomaattikastike ja kesäkurpitsarullat uunivuokaan. Kypsennä uunissa noin 25 minuuttia. Voit halutessasi nostaa uunin lämpöä kypsennyksen loppupuolella, niin saat rulliin väriä.

  7. Viimeistele tuoreilla yrteillä. Tarjoa maalaisleivän, keitetyn riisin tai perunamuusin kanssa. Myös tsatsiki sopii hyvin rullien kanssa tarjottavaksi.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 390 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Tämän kakun juju on pehmentää omenakuutioita pikaisesti mausteiden kanssa ennen taikinaan lisäämistä. Näin omena imee itseensä makuja kanelista, neilikasta ja kardemummasta, mutta jää kakkuun ihaniksi sattumiksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
1 h 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Omena-kinuskikakku

Ainekset

4
dl
omenakuutioita
2
tl
vaniljasokeria
2
tl
kanelia
½
tl
jauhettua neilikkaa
½
tl
jauhettua kardemummaa
200
g
sulatettua voita
3
kananmunaa
1
dl
kuohukermaa
2
dl
sokeria
1
dl
fariinisokeria
4
dl
vehnäjauhoja
2
dl (150 g)
mantelijauhetta
2
tl
leivinjauhetta
Vuoan voiteluun
1–2
tl
voita
Kanelikinuski
2
dl
fariinisokeria
2
dl
kuohukermaa
1
rkl
voita
2
tl
kanelia
Koristeeksi
kuivattuja omenaviipaleita, pekaanipähkinää ja mantelilastuja

Työvaiheet

  1. Voitele pinnoitettu torvikakkuvuoka voilla.
  2. Pese omenat, poista siemenkodat. Leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi. Sekoita mikronkestävään kulhoon omenakuutiot, vaniljasokeri, kaneli, neilikka ja kardemumma. Kypsennä mikrossa täydellä teholla 3 minuuttia. Jäähdytä.
  3. Sekoita kulhossa voisula, kananmunat, kuohukerma, sokeri ja fariinisokeri. Lisää jäähtyneet omenakuutiot. Mittaa toiseen kulhoon vehnäjauhot, mantelijauhe ja leivinjauhe, ja lisää ne taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
  4. Kaada taikina kakkuvuokaan. Kypsennä 180-asteisen uunin keskitasolla 55–60 minuuttia. Kumoa kakku vuoasta tarjoilulautaselle vasta, kun vuoka on jäähtynyt kädenlämpöiseksi.
  5. Mittaa fariinisokeri ja kuohukerma kattilaan. Kiehauta ja keitä 10 minuuttia niin, että seos hiljalleen porisee. Lisää voinokare ja kaneli. Sekoita tasaiseksi. Kaada kanelikinuskia jäähtyneen kakun päälle. Koristele halutessasi kuivatuilla omenaviipaleilla, rouhitulla pekaanipähkinällä ja mantelilastuilla.

Kommentit (0)