
Tämä lakka-leipäjuustopiirakan ohje on peräisin Leivonta – leipurin keittiössä -kirjasta. Piirakkaa kannattaa paahtaa riittävän kauan uunissa, jotta mauista tulee täyteläisiä. Paahteinen fariini- tai aromaattinen tumma muscovadosokeri taittaa ihanasti lakkojen hapokkuutta.
Lakka-leipäjuustopiirakka
Ainekset
Työvaiheet
-
Ota kirnuvoi ja muna huoneenlämpöön. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Voitele piirakkavuoka.
-
Yhdistä jauhoihin leivinjauhe ja vaniljasokeri.
-
Vaahdota pehmennyt kirnuvoi ja sokeri sähkövatkaimella, lisää 1–2 rkl jauhoseosta ja vaahdota hetki, ja vatkaa sen jälkeen muna mukaan. Sekoita joukkoon loppu jauhoseos.
-
Taputtele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Käytä apuna jauhoja, lastaa tai kostutettuja sormia. Pidä piirakkapohjaa hetki viileässä.
-
Sekoita täytteen jogurtti, muna ja sokeri. Kaada seos piirakkapohjan päälle. Leikkaa leipäjuusto pieniksi kuutioiksi ja ripottele ne ja lakat jogurtin päälle.
-
Kypsennä uunin alimmalla ritilätasolla 35–45 minuuttia, kunnes piirakka on hyytynyt ja leipäjuusto paahtunut. Tarjoa piirakka lämpimänä tai haaleana sellaisenaan tai vaniljakastikkeen kanssa.