
Porkkanakakun inspiroima lanttukakku maustetaan inkiväärillä ja päällystetään sitruunaisella tuorejuustokuorrutteella.
Lanttu-inkiväärikakku
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Laita kakkuvuoan pohjalle (Ø noin 20 cm) pala leivinpaperia ja voitele vuoan reunat.
-
Kuori lanttu ja raasta se ohueksi raasteeksi. Raasta inkivääri.
-
Vaahdota kananmunat ja sokeri kulhossa kuohkeaksi. Lisää inkivääriraaste, öljy ja hunaja ja sekoita hyvin.
-
Yhdistä toisessa kulhossa jauhot, leivinjauhe ja mausteet. Lisää kuivat aineet muutamassa erässä nuolijalla nostellen taikinaan. Sekoita lantturaaste joukkoon. Kumoa taikina vuokaan ja paista uunissa 40–50 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puisella tikulla: kun siihen ei enää tartu taikinaa, kakku on kypsä. Anna kakun jäähtyä vuoassaan.
-
Sulata voi ja anna sen jäähtyä hetki. Vatkaa voi ja tuorejuusto sähkövatkaimella kuohkeaksi seokseksi. Lisää tomusokeri vähän kerrallaan pienellä teholla vatkaten ja mausta kuorrute vaniljasokerilla. Raasta sitruunan kuoren keltainen osa hienoksi raasteeksi ja lisää se kuorrutteeseen.
-
Kumoa kakku ja irrota leivinpaperi. Levitä kuorrutetta reiluksi kerrokseksi jäähtyneen kakun päälle.