
Mansikka-lakukakun voi koristella kotipihan syreeneillä.
Mansikka-lakukakku
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista sokerikakku tämän ohjeen mukaan.
- Valmista lakutahna. Paloittele lakritsit veitsellä. Soseuta laku, kerma ja vesi tahnaksi monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella pienissä erissä. Jos teet tahnan sauvasekoittimella, lämmitä aineksia mikrossa tai kattilassa, jolloin lakut pehmenevät hieman. Lisää tarvittaessa tahnaan vettä sen verran, että koostumus on levittyvä. Jätä odottamaan.
- Valmista mansikkakreemi. Jauha kuivatut mansikat morttelissa jauheeksi. Vatkaa kerma paksuksi vaahdoksi. Lisää kermavaahtoon tuorejuusto, tomusokeri, sitruunan mehu ja mansikkajauhe. Vatkaa noin minuutti, kunnes kreemi on tasaista.
- Sekoita kostutuksen aineet keskenään.
- Leikkaa kakkupohja sahalaitaisella veitsellä kolmeen kerrokseen.
- Nosta alin kakkulevy tarjoiluvadille tai kakkupahville. Kostuta kakkulevy sitruunavedellä. Sivele kostutetun levyn pintaan puolet lakutahnasta. Levitä tahnan päälle noin 1 cm:n kerros mansikkakreemiä. Viipaloi kreemin päälle mansikoita. Nosta keskimmäinen kakkulevy paikoil-leen ja kostuta ja täytä toinen väli samaan tapaan kuin edellinen. Nosta päällimmäinen kakkulevy paikoilleen ja kostuta myös se.
- Nosta kakku peitettynä kylmään maustumaan ja kostumaan. Siirräloppu kreemi peitettynä kylmään odottamaan kuorrutusta.
- Sekoita mansikkakreemi tasaiseksi. Kuorruta kakku sivelemällä kreemi sen pinnalle. Asettele syreeninkukinnot kakun toiselle reunalle ja ripottele koristeeksi myös karhunvatukat, timjaminoksia ja marenkimuruja.