Kodin Kuvalehti on lisännyt 569 reseptiä.
Linkitetty 130 keittokirjaan.
Ohje Riikka Kaila KUVA Tuomas Kolehmainen

Kun mansikan ja marengin seuraan liittyy vielä sitruuna, ei parempaa kakkua voi kuvitellakaan.

Annoksia
15 palaa
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Mansikka-sitruunabrita

Ainekset

Pohjataikina
175
g
voita
1 ½
dl
sokeria
3
keltuaista
1
muna
2 ½
dl
vehnäjauhoja
2 ½
tl
leivinjauhetta
1
(luomu)sitruunan kuori
1 ½
dl
maitoa
Marenki
3
valkuaista
1 ½
dl
sokeria
1
dl
mantelilastuja
Täyte ja koristelu
6
dl
vispikermaa
½
dl
tomusokeria
½
l
mansikoita
300
g
sitruunatahnaa eli lemoncurdia
sitruunankuorisuikaleita

Työvaiheet

  1. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi seokseksi. Lisää keltuaiset ja muna yksitellen vatkaten.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Pese sitruuna ja raasta ohut, keltainen kuoriosa. Sekoita jauhoseos, suurin osa sitruunankuorista sekä maito taikinaan. Jätä hieman kuoriraastetta koristeeksi.
  3. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille ohueksi levyksi.
  4. Puhdista vatkaimen vispilät. Vatkaa valkuaisia, kunnes niistä muodostuu kestävä vaahto. Lisää sokeri ohuena nauhana kaataen. Jatka vatkaamista pari minuuttia, kunnes marenki on kiiltävää ja kovaa.
  5. Levitä marenki pohjataikinan päälle. Ripottele pinnalle mantelilastut.
  6. Paista kakkulevyä 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Jäähdytä.
  7. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta tomusokerilla. Halkaise mansikat.
  8. Leikkaa kakkulevy kolmeen osaan. Nosta yksi levyistä tarjoiluvadille. Levitä puolet kermavaahdosta levylle, lusikoi päälle sitruunatahnaa ja ripottele päälle puolet mansikoista. Nosta toinen levy täytteen päälle. Täytä seuraava kerros lopulla vaahdolla, sitruunatahnalla ja mansikoilla. Nosta viimeinen levy paikoilleen. Koristele mansikanpuolikkailla ja sitruunankuorisuikaleilla.
Kaisu P. on lisännyt 183 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Annoksia
8
Valmistusaika
n. 1,5 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Mustikkajuustokakku

Ainekset

100
G
Voita
1
dl
Sokeria
1
Kpl
Kananmuna
2
Dl
Vehnäjauhoja
1/2
dl
Ruisjauhoja
1
Tl
Leivinjauhetta
1
Tl
Vaniljasokeria
Täyte:
500
G
Rahka
400
G
Maustamaton tuorejuusto
2 1/2
Dl
Sokeri
1
Rkl
Vaniljasokeri
1
Rkl
Sitruunan mehu + kuori
6
Kpl
Kananmuna
2
Dl
Mustikka

Työvaiheet

Aloita juustokakun valmistaminen vaahdottamalla pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna ja jauho-leivinjauheseos. Sekoita tasaiseksi.

Pohjusta leivinpaperilla Ø 24 cm:n irtopohjavuoka. Taputtele kakkutaikina jauhotetulla kädellä vuoan pohjalle ja reunoille n. 5 cm:n korkeuteen. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Yhdistä kulhossa kaikki täytteen aineet. Vatkaa seosta sähkövatkaimella n. 3 min, kunnes se on tasaista ja kuohkeaa. Kaada täyte taikinapohjalle. Ripottele kakun pinnalle mustikat.

Paista juustokakku 175 asteessa uunin alimmalla tasolla kypsäksi, 50 - 60 min. Peitä kakku paiston puolivälissä leivinpaperilla, ettei pinta tummu liikaa. Anna kakun jäähtyä kylmäksi vuoassa. Irrota kylmä kakku varovasti vuoasta.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 880 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Mikko Hannula

Syntisen hyvän trendiherkun, halloumi-ranskalaisten, tekeminen onnistuu myös kotikeittiössä. Tarjoa uppopaistetut ranskikset heti, koska juusto on kuumana taivaallisen pehmeää.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Halloumi-ranskalaiset

Ainekset

500
g
halloumi-juustoa
1
dl
vehnäjauhoa
1
tl
chilijauhetta
1
tl
juustokuminaa
1
l
rypsiöljyä
Kastike
1
dl
jugurttia
1
rkl
tahinia
1
sitruuna
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
1
rkl
hunajaa
1
rkl
öljyä
Lisäksi
minttua
granaattiomenaa

Työvaiheet

  1. Tee ensin kastike. Mittaa kulhoon jugurtti ja halloumi. Purista joukkoon sitruuna ja silppua tilli. Lisää suola, pippuri, tilli ja hunaja. Sekoita. Valuta päälle öljy.
  2. Kuivaa halloumin pinta. Leikkaa halloumi tikuiksi. Sekoita lautasella jauho ja mausteet. Pyöritä halloumi-tikut erissä jauhossa.
  3. Kuumenna öljy kattilassa. Vuoraa lautanen talouspaperilla. Öljy on sopivan lämmintä, kun pieni leipäpala ruskistuu noin 20 sekunnissa. Uppopaista juustotikut kolmessa erässä. Nosta paperille, jotta ylimääräinen öljy imeytyy pois. Tarjoile kastikkeen kanssa. Koristele mintunlehdillä ja granaattiomenalla.

Kommentit (0)

Ihan maidotonta on lisännyt 17 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Herkullista riisipuuroa maitelimaitoon valmistettuna
Herkullista riisipuuroa maitelimaitoon valmistettuna

Maidottoman riisipuuron valmistus helppoa, tarvitset siihen vain muutaman aineksen. Maitelimaitoa käyttämällä saat herkullisen riisipuuron maidottomana, laktoosittomana ja vegaanina. Mantelimaidon pieni makeus ja pähkinäinen aromi sopivat hyvin tähän joulun ajan suosikkiherkkuun.

Käytä puuron valmistuksessa makeuttamatonta mantelijuomaa, sillä se on jo sellaisenaan hieman makeahkon makuista. Paahdetuista manteleista valmistettu mantelijuoma antaa riisille miedon pähkinäisen vivahteen, joka sopii erittäin hyvin joulupuuroon.

Mantelimaidossa on täyteläinen maku ja...

Annoksia
4-5
Valmistusaika
10 min + 1 h
Vaikeustaso
Helppo

Riisipuuro mantelimaitoon

Ainekset

2
dl
vettä
2
dl
puuroriisiä
1
l
mantelimaitoa
0,5 - 1
tl
hienoa suolaa

Työvaiheet

1. Kiehauta vesi teflonpintaisessa kattilassa.

2. Lisää riisit kiehuvaan veteen ja anna veden imeytyä riiseihin.

3. Kaada mantelimaito kattilaan riisien päälle ja sekoita.

4. Anna kiehua hiljaisella lämmöllä hauduttaen noin tunnin verran. Sekoita puuroa kiehumisen aikana.

5. Kun puuro on valmis, mausta suolalla.

Anna puuron levähtää pari minuuttia ja tarjoa voisilmän, hillon tai kanelin ja sokerin kanssa.

Vinkki!

Riisipuuro ei ole vain joulun ajan herkkua. Tarjoa terveellistä ja vatsaa hellivää riisipuuroa erilaisten marjojen tai perinteisen marjakiisselin kanssa aamiaiseksi tai välipalaksi, vuodenajasta riippumatta!

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1805 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Pyörittele omenaviipaleet sitruunassa ja upota taikinaan. Lopputuloksena on kuohkea ja pehmeä omenakakku, joka vie kielen.

Annoksia
10 palaa
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Firenzeläinen omenakakku

Ainekset

125
g
voita
2
tl
sitruunan kuoriraastetta
3
kananmunaa
2 1/2
dl
sokeria
1 3/4
dl
täysmaitoa
1 3/4
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
Täyte
4-5
keskikokoista omenaa
1
rkl
sitruunamehua
Lisäksi
3
rkl
pinjansiemeniä paahdettuna
(tomusokeria)

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (Ø noin 24 cm). Sulata voi ja anna sen jäähtyä noin 5 minuuttia.
  2. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää maito, voi ja sitruunan kuoriraaste. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja kääntele seos munavaahtoon. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla 10 minuuttia.
  3. Kuori ja viipaloi sillä aikaa omenat. Sekoita sitruunamehu omenoihin.
  4. Lado omenaviipaleet esipaistetulle pohjalle. Paista kakkua uunin keskitasolla noin 35 minuuttia tai kunnes kakku on tikulla kokeiltaessa kypsä.
  5. Paahda pinjansiemeniä kuivassa kuumassa pannussa noin 1 minuutti. Ripottele siemenet kakun päälle. Siivilöi halutessasi tomusokeria pinnalle.

Kommentit (0)