
Mansikkatorttu
Ainekset
Työvaiheet
Pohja:
Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa jauhot ja leivinjauhe ja lisää seos vähitellen taikinaan kevyesti sekoittaen.
Kaada taikina SAGA Leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja paista 225 °C uunissa noin 8 minuuttia.
Ota pöydälle toinen leivinpaperiarkki ja ripottele pinnalle sokeria.Kumoa paistettu kakkulevy paperin päälle ja irrota pohjapaperi.
Täyte ja kuorrutus:
Sekoita kulhossa rahkan joukkoon sokerit ja kardemumma. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele se rahkaseokseen.
Paloittele täytteen mansikat. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan. Levitä toiselle levylle puolet rahkavaahdosta ja ripottele pinnalle mansikat. Nosta toinen levy täytteen päälle ja levitä pinnalle loppu rahkavaahto. Koristele mansikoilla ja sitruunamelissalla.