Trendikkäimmässä tiramisussa maistuu nyt matcha eli japanilainen hienoksi jauhettu vihreä tee.
Näin teet tiramisun koristelun:
P.S. Matchajauhetta löytää hyvin varustelluista ruokakaupoista tai ekokaupoista.
Matcha-tiramisu
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista kostutusliemi. Lämmitä kattilassa tai mikrossa 1 dl vettä kuumaksi. Sekoita siihen matchajauhe ja sokeri. Anna jäähtyä.
- Erottele keltuaiset ja valkuaiset huolellisesti.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
- Vatkaa toisessa kulhossa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Lisää mascarponejuusto sekoittaen.
- Lisää joukkoon valkuaisvaahto varovasti käännellen.
- Kasta keksit yksitellen kostutusliemeen ja asettele ne pyöreän tarjoilukulhon pohjalle. Levitä päälle puolet täytteestä. Toista keksi-mascarpone kerrokset niin, että päällimmäinen kerros on mascarponetäytettä.
- Anna tekeytyä jääkaapissa kolmesta tunnista vuorokauteen.
- Askartele paperista lumihiutaleen muotoinen sapluuna (taittele neliönmuotoinen paperi kolme kertaa ja leikkaa reunoihin suurehkoja, erimuotoisia koloja, pyöristä yläreuna ja leikkaa reikä myös alareunaan).
- Viimeistele tiramisu vasta juuri ennen tarjoamista. Koristele tiramisun pinta kauttaaltaan vihreäksi ripottelemalla matchajauhetta siivilän läpi. Nosta lumihiutalesapluuna tiramisun päälle ja ripottele sen läpi tomusokerilla pinnalle kuvio.