
Raikkaimmat leivontarendit tulevat nyt Japanista ja Pariisista. Suolainen ja umaminen miso on loistava pari makealle banaanille.
Miso-banaanileipä
Ainekset
Työvaiheet
-
Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (Ø noin 24 cm).
-
Muussaa banaanit haarukalla. Rouhi pähkinät muutamaan osaan veitsellä. Sulata voi ja sekoita joukkoon miso, siirappi ja munat. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan pähkinöiden ja banaanisoseen kanssa. Kaada taikina vuokaan.
-
Leikkaa pinnalle tulevat banaanit pitkittäin ohuiksi viipaleiksi ja asettele ne taikinan pinnalle kehän muotoon. Ripottele siemenet päälle. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 1 t. Anna jäähtyä hetki ennen irrottamista.
-
Sekoita miso ja siirappi pienessä kulhossa. Irrota miso-banaanileipä tarjoiluvadille ja lusikoi misosiirappi pinnalle.