
Aniksinen pastis, mustaherukka ja appelsiini saavat ajatukset kiitämään Ranskaan, missä pastis on yksi tunnetuimpia aperitiiveja.
Mustaherukka-pastiskakku
Ainekset
Työvaiheet
- Voitele irtopohjavuoan reunat (Ø 24 cm) ja pingota leivinpaperi pohjan ja reunojen väliin. Jos käytät pakastemarjoja, ota ne huoneenlämpöön.
-
Sulata rasva ja anna jäähtyä. Pese appelsiini ja raasta sen oranssi kuori. Sekoita puolet raasteesta rasvan joukkoon. Säästä loput siirappia varten.
-
Sekoita kulhossa jauhot, mantelijauhe, sokeri, leivinjauhe ja vanilja.
-
Vatkaa kananmunat kevyesti kierrevatkaimella jäähtyneen rasvan joukkoon. Lisää myös ranskankerma.
-
Kääntele rasvaseos jauhojen joukkoon ja lisää lopuksi mustaherukat varovasti nostellen. Levitä taikina vuokaan.
-
Paista kakkua 175-asteisessa uunissa keskitasoa alempana 40–45 minuuttia, kunnes se on tikulla kokeiltaessa kypsä.
-
Valmista siirappi. Purista aiemmin raastetusta appelsiinista sekä toisesta appelsiinista mehu, yhteensä 2 dl. Laita mehu kattilaan lopun kuoriraasteen kanssa. Lisää sokeri ja pastis. Keitä keskilämmöllä ilman kantta noin 8 minuuttia, kunnes seos on siirappimaista.
-
Ota kakku uunista. Pistele kuumaan kakkuun tikulla reikiä. Valuta vajaa puolet siirapista kakun pinnalle ja anna vetäytyä vuoassa 20 minuuttia. Tarjoa loppu siirappi kakun kastikkeena. Jos siirappi on ehtinyt jähmettyä liikaa, voit lisätä joukkoon tilkan vettä ja lämmittää sen varovasti uudelleen.
Vinkki Kakku mehevöityy, jos se saa vetäytyä seuraavaan päivään.