Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2222 reseptiä.
Linkitetty 93 keittokirjaan.
OHJE Riikka Kaila KUVA Panu pälviä

Mustikka-mangokakku on raikkaiden makujen ystävän kakku.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15 palaa
Valmistusaika
2 t + tekeytyminen 4–6 t
Vaikeustaso
Vaikea

Mustikka-mangokakku

Ainekset

1
sokerikakku (5 munan)
Marinoitu mangoraaste
2
(600 g)
kypsää mangoa
1/2
dl
limetin mehua
1
dl
vettä
1/2
dl
sokeria
1
tl
kardemummaa
Rahka-kermavaahto
6
dl
vispikermaa
250
g
maitorahkaa
1
dl
tomusokeria
Väliin ja koristeeksi
250
g
pensasmustikoita
1
keltainen syötävä orvokki

Työvaiheet

  1. Leivo sokerikakku tämän ohjeen mukaan.
  2. Valmista marinoitu mangoraaste. Kuori mangot ja raasta ne raastimen karkealla terällä kulhoon. Purista raasteen joukkoon limetin mehu. Sekoita raasteeseen myös vesi, sokeri ja kardemumma. Jätä raaste maustumaan muutamaksi tunniksi.
  3. Valmista rahka-kermavaahto. Vatkaa kerma paksuksi vaahdoksi. Vatkaa vaahdon joukkoon nopeasti rahka ja tomusokeri.
  4. Leikkaa kakkupohja sahalaitaisella veitsellä kolmeen kerrokseen.
  5. Nosta alin kakkulevy tarjoiluvadille tai kakkupahville. Nosta kakkulevylle puolet mangoraasteesta. Jaa raaste kakun väleihin siten, että siitä jää lientä päällimmäisen kakkulevyn kostutukseen. Levitä raasteen päälle reilun sentin kerros rahkakermavaahtoa ja ripottele sen pinnalle mustikoita. Nosta keskimmäinen kakkulevy paikoilleen ja lusikoi päälle loppu mangoraaste. Levitä taas kerros rahka-kermavaahtoa ja jätä siitä loput kuorrutusta varten. Ripottele vaahtoon mustikoita. Nosta päällimmäinen kakku-levy paikoilleen ja kostuta se raasteesta jääneellä liemelle.
  6. Nosta kakku peitettynä jääkaappiin maustumaan. Nosta myös loppu rahka-kermavaahto peitettynä kylmään odottamaan kuorrutusta.
  7. Sekoita rahka-kermavaahto sileäksi. Sivele vaahto kakun pinnalle.
  8. Koristele kakku asettelemalla loput pensasmustikat kakun pinnalle. Anna kakulle viimeinen silaus keltaisella orvokilla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 127 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Elina Innanen KUVA Elvi Rista

Vegaanisessa sienipiirakassa kantarellit saavat seurakseen savutofua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 10 palaa
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Kantarelli-savutofupiirakka

Ainekset

4
dl
vehnäjauhoja
dl
kaurahiutaleita
ripaus
suolaa
150
g
vegaanista margariinia
½
dl
kylmää vettä
Täyte
1
l (noin 300 g)
kantarelleja
1
sipuli
1
rkl
rypsiöljyä
suolaa, mustapippuria
270
g
kylmäsavutofua
2
dl
kaurakermaa
1
dl
tuoretta salviaa silputtuna

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200-asteiseksi.
  2. Valmista ensin pohja. Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon jääkaappikylmä margariini, lisää vesi. Sekoita käsin tasaiseksi taikinaksi.
  3. Levitä taikina käsin piirakkavuokaan (halkaisija 28 cm) leivinpaperin päälle. Laita pohja jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  4. Puhdista ja pilko kantarellit ja kuori ja silppua sipuli. Kuumenna paistinpannu ja lisää siihen rypsiöljy. Kuullota sipuleita ensin hetki ja lisää sitten sienet pannulle. Paista, kunnes sienistä ei enää irtoa nestettä ja ne ovat saaneet vähän väriä pintaansa. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  5. Murskaa kulhossa savutofu käsin tai haarukan avulla pieneksi muruksi. Sekoita tofun sekaan kaurakerma ja silputtu salvia. Sekoita tofuseos sienten joukkoon ja levitä täyte pohjan päälle.
  6. Paista piirakkaa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.

Kommentit (0)

Juustokierteet ovat erittäin helppoja tehdä, mutta sitäkin herkullisempia!🤗 Juustokierteet sopivat vallan mainiosti vaikkapa juhlakattaukseen tai ihan vaan iltateen seuralaiseksi. Juustokierteet kestävät myös pakastuksen ja ohjeen voi halutessaan puolittaa, jolloin niitä tulee 15 kpl.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
30
Valmistusaika
30 min + jäähdytys 30 min + paisto 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Juustokierteet

Ainekset

Taikina:
200
g
voita
10
dl
vehnäjauhoja
150
g
Punaleima-emmentaalia
400
g
kermaviiliä
2
tl
suolaa
4,5
tl
leivinjauhetta
1
kpl
kananmuna
Täyte:
200
g
Punaleima-emmentaalia
3
kpl
kananmunia
2
dl
parmesaani-raastetta
30
kpl
paperisia muffinivuokia

Työvaiheet

Nypi voi ja vehnäjauhot murumaiseksi seokseksi(yleiskoneessa tai käsin). Raasta emmentaali.
Lisää voi-vehnäjauhoseokseen raastettu juusto, kermaviili, suola, leivinjauhe ja kananmuna. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Muotoile taikinasta pallo, kääri se kelmuun ja laita jähmettymään jääkaappiin vähintään 30 minuuttia.

Raasta täytteen emmentaali (200g). Riko kananmunien rakenne rikki ja sekoita joukkoon juustoraaste.

Kauli jähmettynyt taikina jauhotetulla alustalla ohueksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. (n. 60 x 30 cm)

Levitä taikinalevylle juustoraaste-kananmunaseos ja kääri taikina napakaksi rullaksi.

Leikkaa taikinarullasta 30 kpl juustokierteitä. (leveys n. 2 cm)

Asettele juustokierteet paperisiin muffinivuokiin ja siirrä muffinivuoat uunipelleille. (15 kpl / pelti)

Ripottele jokaisen juustokierteen päälle vielä reilusti parmesaaniraastetta.

Paista 220-asteisessa uunissa keskitasolla 1 pelti kerrallaan 13-14 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.👌🏻

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2222 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Japanilaisten pannareiden juju on marenkivaahto, joka paisuttaa pannarit kohokkaan tavoin. Jos haluat yrittää korkeusennätystä, jäähdytä valkuaiset todella kylmiksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–10 pientä pannaria
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Pumpulipannarit

Ainekset

2
isoa kylmää kananmunaa
3
rkl
maustamatonta jogurttia
4
rkl
vehnäjauhoja
1
rkl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
¼
tl
vaniljajauhetta
3
rkl
sokeria
2
tl
sitruunamehua
LISÄKSI
1–2
tl
rypsiöljyä
3–4
rkl
vettä
1
rkl
mustia seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 100 asteeseen. Erottele keltuaiset ja valkuaiset kulhoihin.

  2. Lisää jogurtti keltuaisten joukkoon ja vatkaa kuohkeaksi. Siivilöi vehnä- ja perunajauhot, leivinjauhe ja vanilja seokseen. Sekoita, älä vatkaa.

  3. Vaahdota valkuaisia sähkövatkaimella pienellä teholla, jotta vaahtoon syntyy paljon pieniä kuplia. Nosta hieman nopeutta ja lisää sokeri lusikallinen kerrallaan koko ajan vatkaten. Lisää sitruunamehu ja vatkaa, muutama minuutti, kunnes seokseen muodostuu pehmeitä huippuja.

  4. Kääntele valkuaisvaahto kahdessa erässä keltuaisseokseen. Sekoita tasaiseksi. Laita puolet taikinasta pursotinpussiin ja loppu jääkaappiin odottamaan.

  5. Kuumenna korkeareunainen, kannellinen, pinnoitettu pannu matalalla lämmöllä. Lisää öljy ja pyyhi se talouspaperilla pannun pintaan. Näin pannareihin tulee tasainen väri.

  6. Paista 3–4 pannaria kerrallaan alhaisella lämmöllä. Pursota taikinaa korkeiksi keoiksi (Ø noin 5–6 cm, korkeus 4–5 cm) pannuun. Valuta 1 rkl vettä pannareiden väliin ja peitä pannu kannella. Kypsennä 2 minuuttia ja pursota sitten uusi kerros taikinaa pannareille ja ripottele seesaminsiemenet pinnalle. Lisää vettä tarvittaessa. Kypsennä vielä kannen alla 6–7 minuuttia, kunnes pinta on kuiva ja pannarit irtoavat pannusta.

  7. Käännä pannarit varovasti lastalla. Lisää vähän vettä pannuun ja paista kannen alla vielä 4–5 minuuttia. Pidä valmiit pannarit lämpiminä 100-asteisessa uunissa.

  8. Laita loppu taikina pursotinpussiin ja paista samalla tavalla. Tarjoa kirsikkahillokkeen ja -vaahdon kanssa.

Kirsikkahilloke ja -vaahto

Ainekset

250
g
pakastekirsikoita (Pirkka Parhaat)
1
dl
sokeria
2
dl
vispikermaa
(2_3
rkl
kirsikkasiirappia hillokkeesta)

Työvaiheet

  1. Keitä kirsikoita ja sokeria kattilassa ilman kantta miedolla lämmöllä välillä sekoitellen 7–10 minuuttia, kunnes neste on siirappimaista. Anna jäähtyä.

  2. Vaahdota kerma ja sekoita 2–3 rkl kirsikkasiirappia vaahdon joukkoon.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2222 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Englantilaisen klassikkojälkiruuan marjat, marengit ja kermavaahto pujahtivat kesäiseen mansikkakakkuun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 12 palaa
Valmistusaika
1 h + jäähdytys 1 h
Vaikeustaso
Helppo

Eton mess -kakku

Ainekset

200
g
huoneenlämpöistä voita
2
dl
sokeria
3
kananmunaa
2
rkl
appelsiininkuorta raasteena
3
dl
vehnäjauhoja
3
tl
vaniljasokeria
2
tl
leivinjauhetta
MEHUSTETUT MANSIKAT
1
kg
mansikoita
2
rkl
tomusokeria
1
rkl
sitruunamehua
3
rkl
minttua hienonnettuna
KOSTUTUS
mansikoiden mehustusliemi
¾
dl
appelsiini- tai sitruunamehua
n. 1
dl
sileää mansikkahilloa tai lemon curdia
LISÄKSI
5
dl
vispikermaa
(vaahterasiirappia tai tomusokeria)
n. 4
dl
marenkia paloiteltuna
syötäviä kukkia ja marenkeja

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vaahdota voi ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen vatkaten. Pese ja raasta appelsiininkuori. Yhdistä kuivat aineet ja appelsiininkuori keskenään. Sekoita jauhoseos puuhaarukalla taikinaan. Jaa taikina kahteen irtopohjavuokaan (Ø 20 cm). Paista kakkuja uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Älä paista liikaa, etteivät kakut kuivu. Anna jäähtyä.

  2. Viipaloi mansikat kulhoon. Lisää tomusokeri, mehu ja minttu ja anna maustua 15 minuuttia. Valuta sitten liemi talteen.

  3. Yhdistä mansikoiden mehustusliemi ja sitrusmehu. Pistele kakkuihin reikiä. Sivele kostuke kakuille. Sipaise kakuille mansikkahilloa tai lemon curdia.

  4. Vaahdota kerma. Jos olet makeiden kakkujen ystävä, mausta vaahto vaahterasiirapilla tai tomusokerilla.

  5. Levitä kakkupohjalle puolet kermavaahdosta, mansikoista ja marenkipaloista. Laita toinen kakku päälle ja lisää loppu kermavaahto, mansikat ja marengit. Viimeistele syötävillä kukilla ja ehjillä marengeilla.

Vinkki! Jos paistat kakun yhdessä vuoassa (Ø noin 26 cm), paistoaika on noin 50 minuuttia.

Kommentit (0)