
Normandialaiseen tapaan leivotussa omenapiirakassa on murea pohja, päällä reilusti omenaviipaleita ja pinnalla calvadosilla maustettu aprikoosikiille. Nauti jäähtyneenä tai seuraavana päivänä, calvadoskerman kanssa.
Normandialainen omenapiirakka
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele irtopohjapiirakkavuoka (Ø 26 cm).
-
Nypi vehnäjauhot, pehmeä voi ja sokeri murumaiseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Muotoile taikina litteäksi kiekoksi, kääri se kelmuun ja laita jääkaappiin odottamaan.
-
Kuori omenat, poista siemenkodat ja leikkaa omenat noin 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi vadille. Valuta päälle sitruunamehua.
-
Kauli taikina piirakkavuokaa hieman suuremmaksi levyksi. Nosta taikina kaulimen avulla vuokaan. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Lado omenat taikinan pinnalle viuhkamaisesti limittäin. Vatkaa calvadoskerman aineet keskenään kierrevatkaimella. Kaada seos tasaisesti omenoiden päälle.
-
Kypsennä piirakkaa uunissa 45–50 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta saanut hieman väriä. Jäähdytä 15 minuuttia ja sivele pinta aprikoosihillolla, johon olet sekoittanut tilkan calvadosia. Tarjoa jäähtyneenä.
Â