Kodin Kuvalehti on lisännyt 703 reseptiä.
Linkitetty 65 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Panu Pälviä

Leivo omenapuun pudokkaista ihana kuohkea ja ilmava kakku, jossa on sattumina meheviä omena- ja toffeekuutioita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15 palaa
Valmistusaika
30 min + 45 min kypsentäminen
Vaikeustaso
Helppo

Omena-toffeekakku

Ainekset

3
munaa (M-koko)
dl
sokeria
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
dl
juoksevaa margariinia
Täyte
4–6
(400 g)
hapokasta omenaa
6
(noin 75 g)
fudge- eli kermatoffeepalaa
1
rkl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia

Työvaiheet

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne vaahtoon yhdessä rasvan kanssa.
  2. Vuoraa irtopohjavuoka (ø 24 cm) leivinpaperilla ja voitele reunat. Kaada taikina vuokaan.
  3. Pese ja kuutioi omenat. Kuoriminen ei ole välttämätöntä. Pilko fudget kuutioiksi. Yhdistä täytteen ainekset. Ripottele omenaseos taikinan päälle ja painele kevyesti lusikalla taikinaan.
  4. Kypsennä kakkua 175-asteisen uunin alaosassa 35–45 minuuttia, kunnes keskiosa on kypsä. (Voit painaa kakkua kevyesti lusikalla keskeltä: kun kakku vaikuttaa kimmoisalta, se on valmis.) Paistoaikaan vaikuttaa omenoiden kosteus. Jos reunat alkavat tummua kypsennyksen aikana liian aikaisin, peitä kakku leivinpaperilla.
  5. Irrota kakku vuoasta hetken jäähtyneenä. Tarjoa vaniljakastikkeen kanssa.

Vinkki! Fudgepaloja löytyy irtokarkkimyynnistä. Voit käyttää pullomargariinin sijaan myös mikroaaltouunissa notkistettua voita tai margariinia.

Kommentit (4)

Vierailija

Pellilliseen tuplat vai?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kysymyksestäsi, saattaisi olla varmempaa lisätä ainesmääriä puolikkaalla annoksella, koska tuplaamalla voi jo tulla liiankin paksu kerros (toki jos on syvä pelti, niin muhkeus saattaa olla eduksikin). Paistoaikaa kannattaa tarkkailla, se ei välttämättä poikkea paljon kakun kypsennysajasta, koska taikina levittyy laakeammalle alueelle. Jos kokeilet, kerro kuinka onnistui! :)

Vierailija

Tein tuplana ja tuli muhkea uunipellillinen, joka katosi parempiin suihin heti! Omenaa laitoin niin reilusti, että se peitti koko taikinapinnan. Todella hyvä ohje 😊

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nämä ovat erittäin helppo ja nopea valmistaa ja lisäksi vielä maukkaan hyvää, koska marinadi käytetään kastikkeen valmistuksessa makua antamaan. Helpottaa ruoanlaittoa erittäin paljon. Sopii paistettujen perunoiden, riisin ja pastan seuraksi esim.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
n. 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Hunajaiset broilerisisäfileepihvit marinadikastikkeessa

Ainekset

500
g
Kariniemen Kananpojan Hunaja sisäfileepihvi (8 - 11 kpl), marinadissa
2
dl
Planti Cooking Original (kaurakermavalmiste)/kermaa
1
rkl
vehnäjauhoja suurusteeksi, jos käyttää vain kermaa
hivenen
pippurisekoitetta
0,5
tl
suolaa
rasvaa paistamiseen sopivasti

Työvaiheet

Ota huoneen lämpöön ajoissa fileepihvit, paista sitten kuumalla pannulla juoksevassa rasvassa nopeasti, että ovat saaneet paistopintaan väriä, ei saa antaa kuivua paistaessa, vaikka kahdessa erässä jos on pieni paistinpannu.

Laita paistetut fileepihvit sopivaan kattilaan ja lisää hiukan pannulle kylmää vettä ja anna vähän kiehahtaa, lisää se antamaan makua kastikkeeseen, lisää sitten rasiaan jäänyt marinadi joukkoon, mikä tuli fileepihvien mukana, sekä kaurakermavalmiste tai kermaa johon on sekoitettu 1 rkl vehnäjauhoja suurusteeksi, sekoittele vähän ja lisää suola ja pippurisekoitusta hivenen. Sekoita ja keitä hiljalleen n. 10 min. Ja eikun syömään, niin nopeasti valmistuu maukkaat broilerifileepihvit marinadikastikkeessa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2277 reseptiä.
Linkitetty 39 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Tee suolaiselle piirakalle pikapohja paahtoleipäviipaleista! Tässä piirakassa maistuvat paahdetut paprikat ja mehevä fetatäyte.

 Vinkki! Paprikat voit paahtaa ja marinoida jo päivää aikaisemmin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–10
Valmistusaika
1 h 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu paprikapiirakka

Ainekset

Paahdetut paprikat
3
paprikaa
1
valkosipulinkynsi
1
dl
oliiviöljyä
2
rkl
valkoviinietikkaa
½
tl
suolaa
Pohja
9
viipaletta isoa vehnäpaahtoleipää
½
dl
öljyä
Täyte
3
kananmunaa
2
dl
kuohukermaa
200
g
fetajuustoa
1
dl
yrttejä hienonnettuna (esim. basilikaa ja timjamia)
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni grillivastuksilla. Halkaise paprikat, poista siemenkota ja laita paprikat uunipellille. Paahda grillivastuksilla 5–7 minuuttia tai kunnes paprikoihin ilmestyy mustia laikkuja. Laske uunin lämpötila 175 asteeseen, kytke grillivastukset pois päältä, ota paprikat uunista ja peitä ne heti kylmään veteen kastetulla keittiöpyyhkeellä. Anna olla pyyhkeen alla muutama minuutti.

  2. Irrota paprikoista kuoret ja leikkaa paprikat suupaloiksi kulhoon. Hienonna valkosipuli pieneen kulhoon ja sekoita öljy, etikka ja suola joukkoon. Kaada seos paprikoille ja anna maustua kylmässä piirakan valmistamisen ajan.

  3. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (22 cm x 22 cm). Leikkaa leivistä kantit pois. Vuoraa paahtoleipäviipaleilla vuoan pohja ja reunat noin 1 cm:n korkeudelta. Voitele leivät öljyllä.

  4. Sekoita munat ja kerma kulhossa. Murustele feta joukkoon. Hienonna yrtit ja lisää mustapippurin kanssa täytteeseen. Kaada täyte pohjalle ja kypsennä piirakkaa uunissa 35–40 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja levitä sitten paprikat piirakalle. Tarjoa heti.

Vinkki Paahda paprikoiden tilalle kesäkurpitsaa tai varhaisporkkanaa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2277 reseptiä.
Linkitetty 35 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Lohko punajuuret uuniin paahtumaan. Puolen tunnin kuluttua saat sekoittaa mukaan linssit, fetan, hunajaisen kastikkeen ja muhkeat mausteet. Ihana feta-punajuurisalaatti on valmis!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu punajuuri-fetasalaatti

Ainekset

1
kg
pieniä punajuuria
2
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
tlk (240 g)
keitettyjä linssejä
1
ruukku
tilliä
200
g
fetajuustoa
2
rkl
dukkah-mausteseosta
Kastike
1
kesäsipuli varsineen
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
sitruunamehua
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
¾
dl
oliiviöljyä
2
tl
juoksevaa hunajaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori ja lohko punajuuret. Laita ne vuokaan ja sekoita öljy joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä uunissa noin 40 minuuttia.

  2. Tee kastike. Leikkaa sipulin vaalea osa pieniksi kuutioiksi ja varsi renkaiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Laita sipulit ja valkosipulit kulhoon. Lisää sitruunamehu, suola ja pippuri. Anna maustua 5 minuuttia. Sekoita sitten öljy ja hunaja joukkoon.

  3. Huuhtele ja valuta linssit siivilässä. Hienonna tilli. Sekoita punajuuret, linssit, tilli ja kastike. Murustele feta ja ripota dukkah pinnalle.

Kommentit (0)

Jaana tuulee on lisännyt 36 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
Shanghain pataa seesamisokeriherneillä.
Shanghain pataa seesamisokeriherneillä.

Shainghain pata tarjoaa haastetta ruuan valmistuksessa ja erityisesti siinä korostuu liemensä omanlaiset aromit.

kesäkurpitsaa, pitkäjyväistä riisiä, kuivia tuoreita sieniä, tomaattia, kasvislientä, ketsuppia, soijakastiketta, alkoholitonta valkoviiniä, sokeria , suolaa, maissitärkkelys, punaviinietikka, kasviöljyä, tuoretta inkivääriä, valkosipulinkynsiä, sipulia, sokeriherneitä, seesaminsiemeniä,...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45
Vaikeustaso
Vaikea

Shanghain kesäkurpitsapata

Ainekset

4
kuivaa sientä
1
iso terttutomaatti
1,2
dl
kasvislientä
2
tl
soijakastiketta
1
rkl
sherryä tai valkoviiniä
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
sokeria
1
tl
punaviinietikkaa
3
valkosipulinkynttä
450
g
kesäkurpitsaa
1
sipuli
2
rkl
ketsuppia
1
rkl
tuoretta inkivääriä
1
kevätsipulin varsi
2
rkl
kasviöljyä

Työvaiheet

Laita sienet kuumaan veeteen kulhoon ja anna liuota 30 minuuttia. Valuta sienet ja säästä sienivettä. Leikkaa sienien varret syrjään. Siivuta sienien hatut. Kuori tomaatti keittämällä vesi ja käyttämällä kiehuvassa vedessä 30 sekunttia. Huuhtele tomaatti kylmän veden alla ja irrota kuori. Pilko tomaatti. Yhdistä keskenään kasvisliemi ja sienivettä 0,6 dl, ketsuppi, soijakastiketta ja sokeri, suola, etikka, valkoviini. Sekoita myös maissitärkkelystä 1 rkl veden kanssa kulhossa. Kuumenna öljy wokissa ja lisää sinne hienontamasi inkivääri, ja valkosipulinkynnet ja pikapaista 1 minuutti, lisää sitten sienet, kevätsipulit, tomaatit pikapaista uudelleen. Sekoita kasvisliemi joukkoon. Kiehauta korkeammalla lämmöllä. Anna hautua 10 minuuttia kannen alla. Keitä riisi myös erikseen. Kaada kastike kulhoon syrjään sitten. Kuumenna öljyä uudelleen wokissa ja lisää kesäkurpitsan palat ja sipuli ja paista 30 sekunttia. Lisää vettä 3 rkl ja peitä kannella. Anna hautua 3 minuuttia tai kunnes kesäkurpitsa on kypsää. Lisää joukkoon sienikastike ja maissitärkkelysseos.
Tarjoa seesamisokeriherneiden kanssa jonka reseptin löydät laittamastani reseptistä jonka nimi on "Pataruokaa currykasviksilla ja seesamisokeriherneillä".

Kommentit (2)

Kitkijä

Mitä tarkoitetaan kuivalla sienellä,?

Jaana tuulee
Seuraa 
Liittynyt30.8.2020

Tuoreita sieniä vihanneshyllyltä, ei säilykkeissä olevia. Käy herkkusienet.