
Pähkinöistä ja kondensoidusta maidosta syntyy ihanan tahmea täyte leivoksiin.
Pähkinä-toffeeleivokset
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 180 asteeseen kiertoilmalla tai 200 asteeseen tasalämmöllä.
- Vaahdota munat ja sokeri sähkövatkaimella. Sekoita joukkoon hunaja. Yhdistä sooda ja etikka ja lisää seos muna-sokerivaahtoon. Sekoita jauhot joukkoon. Taikinasta tulee paksua ja tahmeaa.
- Levitä kolmelle uunipellille leivinpaperit. Kiertoilmalla voit paistaa useita kakkulevyjä kerralla, tasalämmöllä vain yhden.
- Jaa taikina papereille. Taputa taikina öljytyin sormin ohuiksi, vajaan pellin kokoisiksi levyiksi. Paista levyjä 7–10 minuuttia.
- Vedä kakkulevyt papereineen pöydälle jäähtymään. Leikkaa isoimman levyn reunasta suikale koristelua varten.
- Levitä sekä täytteeseen että koristeeksi tulevat saksanpähkinät uunipellille leivinpaperille. Paahda niitä uunissa 5 minuuttia. Ota 1 dl pähkinöitä sivuun koristelua varten. Rouhi loput hienoksi monitoimikoneella tai veitsellä.
- Valmista täyte. Kaavi toffee tölkeistä ja sekoita se pähkinärouheeseen. Lisää sulatettu voi ja suola.
- Nosta kakkulevy vadille ja levitä vajaa kolmannes täytteestä päälle. Täytä seuraava kerros samalla lailla. Nosta kolmas levy päälle ja paina kakku tiiviiksi. Levitä loppu täyte. Ripottele rouhittuja pähkinöitä ja murusteltua kakun reunusta koristeeksi.
- Laita kakku jääkaappiin. Leivokset ovat jopa parempia seuraavana päivänä.
- Tasoita reunat ja leikkaa kakku paloiksi. Leivokset säilyvät jääkaapissa vajaan viikon, ja voit myös pakastaa niitä.
Vinkki! Jos et löydä valmiiksi keitettyä kondensoitua maitoa, osta tavallista ja keitä se toffeeksi: upota tölkit kattilassa kiehuvaan veteen ja keitä kolme tuntia.