Raikas ja mehevä pomelopiirakka koukuttaa jo ensimmäisestä palasta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
12 palaa
30 min + kypsennys 30 min
Keskivaikea
Pomelo-marenkipiirakka
Ainesosat
Pohja
2½
dl
vehnäjauhoja
1
dl
mantelijauhoja
1
dl
fariinisokeria
100
g
voita tai margariinia huoneenlämpöisenä
1
kananmuna
Täyte
½–1
pomeloa (4 dl soseutettuna)
5
keltuaista
1½
dl
sokeria
50
g
voita tai margariinia
2
tl
vaniljasokeria
¼
tl
suolaa
Lisäksi
5
valkuaista
1½
dl
sokeria
1
dl
paahdettuja suolattuja manteleita
½
ruukkua
minttua
Vaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Sekoita pohjan aineet monitoimikoneessa tai käsin murotaikinaksi. Painele taikina irtopohja- tai piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (Ø 23 cm). Esipaista pohjaa 10 minuuttia.
- Kuori ja lohko pomelo. Nylje lohkot kalvottomiksi. Kalvo lähtee käsin irrottamalla. Soseuta pomelon hedelmäliha sauvasekoittajalla tai tehosekoittimessa tasaiseksi soseeksi.
- Erottele keltuaiset kananmunista. Säästä valkuaiset. Laita keltuaiset, sokeri, soseutettu pomelo ja voi kattilaan. Hauduta sekoitellen noin 7 minuuttia tai kunnes seos sakenee. Lisää vaniljasokeri ja suola.
- Kaada täyte piirakkapohjalle. Jatka paistamista noin 20 minuuttia eli kunnes täyte hyytyy.
- Ota piirakka uunista ja nosta uunin lämpö 250 asteeseen.
- Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Rouhi mantelit ja hienonna minttu. Lisää puolet manteleista ja mintusta piiraan päälle. Lusikoi valkuaisvaahto pinnalle ja paista piirasta noin 5 minuuttia eli kunnes marenki saa kauniin värin. Koristele piirakka lopuilla manteleilla ja mintulla.