Prinsessakakku
Ainekset
Työvaiheet
4 munaa
2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeri
Vuokaan:
voita tai margariinia
korppujauhoja
Kostutukseen:
2 dl maitoa
1 tl Vaniljasokeria
Vaniljatäyte:
2 dl maitoa
2 keltuaista
1 dl Vaaleaa siirappia
1 rkl perunajauhoja
2 rkl Vaniljasokeria
4½ dl kuohukermaa
Väliin:
200 g vadelmahilloa tai -marmeladia
Kuorrutus:
100–200 g vadelmamarmeladia
500 g vuihreää marsipaania
Tomusokeria avuksi kaulitsemiseen
Marsipaaniruusu:
50 g punaista marsipaania
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele ja leivitä pyöreä vuoka (halkaisija noin 24 cm).
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Sekoita varovasti muna-sokerivaahdon joukkoon. Kaada taikina vuokaan.
Paista ritilällä uunin alaosassa noin 40 minuuttia. Anna levätä vuoassa 5 minuuttia. Kumoa kakku ritilälle ja anna jäähtyä.
Vatkaa vaniljatäytteen ainekset, vaniljasokeria ja kermaa lukuun ottamatta, teräskattilassa. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos on saennut. Sekoita joukkoon vaniljasokeri. Anna jäähtyä.
Vaahdota kerma ja sekoita vaahto jäähtyneen vaniljatäytteen joukkoon.
Leikkaa pohja kolmeen osaan. Sekoita maito ja vaniljasokeri keskenään. Kokoa kakku kerros kerrokselta.
Kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla, levitä päälle hillo tai marmeladi ja puolet vaniljavaahdosta. Tee samoin myös toinen kerros. Levitä suurin osa vaniljatäytteestä kakun keskelle ja nosta päälle kakun päällimmäinen kerros. Kostuta päällimmäinen osa ja painele reunoilta hieman alaspäin, jotta saat kakusta pyöreän mallisen.
Sivele marmeladi kakun pinnalle kauttaaltaan ohueksi kerrokseksi. Näin marsipaanikuorrute pysyy hyvin paikallaan.
Kauli marsipaani tomusokeria apuna käyttäen ohueksi, koko kakun peittäväksi levyksi. Painele levy kakun ympärille ja leikkaa ylimääräiset reunat pois. Muotoile marsipaani ruusu ja aseta se kakun keskelle. Siivilöi kakun pinnalle halutessasi tomusokeria.
Pikkuprinsessojen/tyttöjen suosikkikakku täällä Ruotsissa. Sukulaistytöt olivat sitä mieltä että tämä kakku ei ole maailman paras synttärikakku kunnon yltiöimelä, mutta kun se on prinsessoille tarkoitettu ja niin söpö kun on vihreä ja vielä ruusu koristeena niin eihän siihen voi olla ihastumatta. Viime vuosina on ollut muotia kehitellä omia muunnelmia prinsessakakusta. Sekä täytteitä että ulkonäköä on muokkailtu.