
Rapeat filopiirakat ovat vähän kuin miinistruudeleita.
Rapeat omena-filonyytit
Ainekset
Työvaiheet
- Sulata filotaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
- Tee täyte. Kuori ja raasta omenat kulhoon. Sekoita rusinat, hunaja ja mausteet joukkoon.
- Sulata voi. Levitä yksi filotaikinalevy kerrallaan työpöydälle; suojaa loput, etteivät ne kuivu. Voitele taikina voisulalla ja taita pituussuuntaisesti kaksinkerroin. Voitele päälipinta ja taita niin, että taikina on nelinkerroin. Lusikoi 2 rkl omenatäytettä filotaikinasuikaleen alaosaan, käännä taikinasta kolmion muotoinen nurkka täytteen päälle ja taittele koko levy kolmion malliseksi pasteijaksi. Nosta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja voitele voisulalla. Ripottele ruokosokeria päälle.
- Paista piiraita uunissa noin 20 minuuttia, kunnes taikina on kullanruskea ja rapea.
VINKKI Voit lisätä täytteeseen potkua tuoreella raastetulla inkiväärillä.