Rapeat filopiirakat ovat vähän kuin miinistruudeleita.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
10-12 kpl
25 min + kypsennys 20 min
Helppo
Rapeat omena-filonyytit
Ainesosat
1
pkt
(450 g) filotaikinaa
n. 150
g
voita
1
dl
ruokosokeria koristeluun
Täyte
6
omenaa (1 kg, esim. Royal Gala)
2
dl
rusinoita
3
rkl
hunajaa
1/2
tl
kardemummaa
1
tl
kanelia
Vaiheet
- Sulata filotaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
- Tee täyte. Kuori ja raasta omenat kulhoon. Sekoita rusinat, hunaja ja mausteet joukkoon.
- Sulata voi. Levitä yksi filotaikinalevy kerrallaan työpöydälle; suojaa loput, etteivät ne kuivu. Voitele taikina voisulalla ja taita pituussuuntaisesti kaksinkerroin. Voitele päälipinta ja taita niin, että taikina on nelinkerroin. Lusikoi 2 rkl omenatäytettä filotaikinasuikaleen alaosaan, käännä taikinasta kolmion muotoinen nurkka täytteen päälle ja taittele koko levy kolmion malliseksi pasteijaksi. Nosta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja voitele voisulalla. Ripottele ruokosokeria päälle.
- Paista piiraita uunissa noin 20 minuuttia, kunnes taikina on kullanruskea ja rapea.
VINKKI Voit lisätä täytteeseen potkua tuoreella raastetulla inkiväärillä.