Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 131 keittokirjaan.
Resepti Riikka Kaila Kuva Anna Huovinen

Juhlapöydän joulunpunainen kunkku on koristeltu valkosuklaakuusilla. Mehevässä täytteessä maistuvat vastustamattomasti tuorejuusto ja puolukka.

Katso videolta, kuinka teet valkosuklaa- ja marsipaanikuuset kakun koristeeksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
2 tuntia
Vaikeustaso
Kohtalainen

Red velvet -joulukakku

Ainekset

150
g
voita
2,5
dl
sokeria
3
munaa
3,5
dl
vehnäjauhoja
1,5
dl
perunajauhoja
0,5
dl
kaakaojauhetta
2
tl
leivinjauhetta
2
tl
vaniljasokeria
2
dl
turkkilaista jugurttia
1
tl
punaista, paiston kestävää elintarvikeväriä
Hillo
200
g
survottuja puolukoita
1
dl
hillosokeria
1
tl
kardemummaa
Tuorejuustovaahto
3
dl
vispikermaa
600
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
dl
tomusokeria
Koristeet
7
vohvelitötteröä
100
g
valkosuklaata
100
g
valkoista marsipaania
koristerakeita

Työvaiheet

  1. Voitele ja jauhota irtopohja- tai pyöreä kakkuvuoka (Ø 22 cm). Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi seokseksi sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen edelleen vatkaten.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilöiden taikinaan. Lisää myös jugurtti ja sekoita taikina tasaiseksi. Värjää taikina kirkkaanpunaiseksi elintarvikevärillä.
  4. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista uunin alatasolla 45–50 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys puutikulla. Jos tikkuun ei jää taikinaa, kakku on kypsä. Kumoa ja jäähdytä kakku.
  5. Valmista hillo keittämällä puolukoita, sokeria ja kardemummaa noin 15 minuuttia pienessä kattilassa. Jäähdytä. (Voit käyttää kakkuun myös valmista puolukkahilloa.)
  6. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja tomusokeri. Sekoita vaahto tasaiseksi.
  7. Halkaise jäähtynyt kakkupohja kolmeen kerrokseen. Sivele molempiin väleihin puolukkahilloa ja parin sentin kerros tuorejuustovaahtoa.
  8. Kuorruta lopuksi koko kakku tuorejuustovaahtoa huolettomasti levittäen. Nosta kakku odottamaan jääkappiin.
  9. Katkaise vohveleista varovasti käsin murtamalla erikorkuisia kuusia. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa jaksoittain välillä sekoitellen. Kauli marsipaani parin millin paksuiseksi levyksi ja leikkaa siitä tötteröiden päälle sopivia paloja.
  10. Kuorruta osa tötteröistä valuttamalla niiden päälle sulaa valkosuklaata ja ripottelemalla päälle koristerakeita. Pyöräytä osan päälle marsipaanipeitto ja nypi saumakohta kiinni. Valuta marsipaanin päälle valkosuklaaraitoja ja ripottele koristerakeita. Nosta koristeet jähmettymään jääkaappiin. Älä peitä niitä kelmulla, sillä marsipaani vettyy helposti. Nostele kuuset kakun päälle koristeeksi juuri ennen tarjoilua.

Vinkki! Kakkupohjan voit leipoa tarvittaessa etukäteen pakastimeen odottamaan. Täytä kakku ja askartele kuusikoristeet jo tarjoilua edeltävänä päivänä. Säilytä valkosuklaiset tötteröt jääkaapissa, jotta suklaa ei sula. Jätä H-hetkelle vain kakun kuorrutus ja koristelu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström

Tuplanautinto! Cookien paras kyytipoika on lasillinen kylmää maitoa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
18 keksiä
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tupla-cookiet

Ainekset

125
g
pehmeää voita
½
dl
sokeria
1
dl
fariinisokeria
2
munaa
3
dl
vehnäjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
3
(yht. 150 g)
Tupla Maxi -patukkaa
50
g
kuorellisia manteleita
Lisäksi
50
g
maitosuklaata
1
dl
kuorellisia manteleita

Työvaiheet

  1. Vatkaa voi, sokeri ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.
  2. Sekoita jauhoihin leivinjauhe.
  3. Leikkaa suklaapatukat pieniksi kuutioiksi. Rouhi mantelit. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi.
  4. Pyöritä taikinasta puhtain käsin reilun ruokalusikallisen kokoisia palloja. Laita pallot kahdelle pellille. Paina pallot kevyesti keskeltä matalammaksi. Jätä kekseille tilaa levitä.
  5. Paista  175 asteessa noin 12 minuuttia. Pyyhkäise koristeeksi sulatettua maitosuklaata ja paina päälle manteli.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3402 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Mikko Hannula

Syksyn suosikkileivonnaisessa tuntuu inkiväärin puraisu. Helppo piirakka on sekoittamalla valmis uuniin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Omena-inkiväärikakku

Ainekset

6–7
(600 g)
kotimaista omenaa
6
hillottua inkivääriä siirapissa
200
g
voita
3
dl
tummaa muscovadosokeria
2
dl
siirappia
5
dl
vehnäjauhoja
tl
leivinjauhetta
1
tl
jauhettua inkivääriä
ripaus suolaa
2
kananmunaa
PINNALLE
2
rkl
hillottujen inkiväärien siirappia

Työvaiheet

  1. Raasta neljä omenaa ja hillotut inkiväärit. Poista lopuista omenoista omenaporalla kota ja leikkaa omenat renkaiksi.

  2. Kuumenna voita, sokeria ja siirappia kattilassa, kunnes voi on sulanut. Siirrä kattila sivuun odottamaan.

  3. Sekoita jauhot, leivinjauhe, kuivattu inkivääri ja suola kulhossa keskenään. Lisää voi-siirappiseos, omena- ja inkivääriraaste sekä munat. Sekoita tasaiseksi.

  4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 33 cm x 23 cm). Laita omenaviipaleet taikinan pinnalle ja sivele ne inkiväärien siirapilla.

  5. Paista kakkua 200-asteisessa uunissa keskitasoa alempana noin 30 minuuttia tai kunnes taikina ei tartu tikkuun kokeiltaessa. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.

ET-lehti on lisännyt 331 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Herkkutattivaahto on ravintolatason herkku, mutta hyvin helppo valmistaa. Uunissa pehmeäksi paahdettu kurpitsa on sen kanssa maukasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu kurpitsa ja tattivaahto

Ainekset

1
(n. 1 kg)
myskikurpitsa
1
rosmariininoksa
2
dl
saksanpähkinöitä
2
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
1
tl
korianterinsiemeniä
¾
tl
mustapippuria myllystä
TATTIVAAHTO
2
(n. 300 g)
keskikokoista herkkutattia
1
rkl
oliiviöljyä
1
dl + 2 rkl
maitoa
200
g
pehmeää vuohenjuustoa (esim. Président Petits Chèvres Doux)
½–1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Puhdista ja pilko sienet. Laita sienet kuivalle pannulle ja paista, kunnes neste haihtuu. Lisää öljy ja paista vielä 2–3 minuuttia.

  2. Mittaa 1 dl maitoa kattilaan. Lisää sienet. Keitä 5 minuuttia ja soseuta sauvasekoittimella. Jäähdytä jääkaappikylmäksi.

  3. Vaahdota tuorejuusto ja 2 rkl maitoa pehmeäksi seokseksi. Lisää tattisose, suola ja pippuri. Sekoita hyvin. Jos seos tuntuu paksulta tai jos säilytät sitä pitkään jääkaapissa, notkista se maitotilkalla.

  4. Halkaise kurpitsa, kaavi siemenet pois lusikalla. Leikkaa kurpitsa pitkittäin lohkoiksi. Hienonna rosmariinin lehdet. Laita lohkot, yrtit ja pähkinät uunivuokaan. Hiero joukkoon öljy ja mausteet.

  5. Paahda kurpitsaa 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia, kunnes kurpitsa pehmenee ja reunat saavat hieman väriä. Paahtoaika riippuu palojen koosta.

  6. Pursota tattivaahtoa tarjolle paahdettujen kurpitsojen ja pähkinöiden kanssa.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3402 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Mikko Hannula

Leivo pullapohjainen piirakka uusiksi! Vaniljakreemi ja hieman happamat omenat ovat tämän ihanan pullagaleten juju.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 palaa
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Omena-pullagalette

Ainekset

dl
maitoa
2
tl
kuivahiivaa
½
dl
sokeria
1
tl
kardemummaa
¼
tl
suolaa
3½–4
dl
vehnäjauhoja
50
g
pehmeää voita
PINNALLE
4
(500 g)
kotimaista omenaa
½
dl
sokeria
1
tl
kanelia
VANILJAKREEMI
dl
maitoa
1
ps (100 g)
paistonkestävää vaniljakreemijauhetta
VOITELUUN
kananmunaa

Työvaiheet

  1. Lämmitä maito 42-asteiseksi. Laita maito kulhoon ja lisää kuivahiiva. Sekoita maitoon sokeri, kardemumma ja suola. Alusta jauhot muutamassa erässä. Lisää pehmeä voi alustuksen loppu vaiheessa. Vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia, kunnes se on kimmoisaa.

  2. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.

  3. Viipaloi omenat kuorineen ja laita kulhoon. Lisää sokeri ja kaneli. Sekoita käsin nostellen ja siirrä sivuun odottamaan.

  4. Vatkaa kulhossa kierrevatkaimella maito ja kreemijauhe keskenään paksuksi tahnaksi. Anna tekeytyä jääkaapissa peitettynä noin 20 minuuttia.

  5. Kauli kohonnut taikina leivinpaperin päällä isoksi kiekoksi (Ø 35 cm). Levitä vaniljakreemi taikinan päälle, jätä reunoille 5 cm:n kaistale tyhjää.

  6. Nostele omenat vaniljakreemin pinnalle, jätä omenoista kertynyt neste kulhoon. Käännä taikinan reunat täytteen päälle. Sivele reunat munalla.

  7. Paista 200-asteisessa uunissa keskitasoa alempana 20 minuuttia. Voit nostaa piirakan keskitasolle viimeiseksi 5 minuutiksi. Anna galeten jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen tarjoamista.