
Juhlapöydän joulunpunainen kunkku on koristeltu valkosuklaakuusilla. Mehevässä täytteessä maistuvat vastustamattomasti tuorejuusto ja puolukka.
Katso videolta, kuinka teet valkosuklaa- ja marsipaanikuuset kakun koristeeksi.
Red velvet -joulukakku
Ainekset
Työvaiheet
- Voitele ja jauhota irtopohja- tai pyöreä kakkuvuoka (Ø 22 cm). Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi seokseksi sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen edelleen vatkaten.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilöiden taikinaan. Lisää myös jugurtti ja sekoita taikina tasaiseksi. Värjää taikina kirkkaanpunaiseksi elintarvikevärillä.
- Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista uunin alatasolla 45–50 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys puutikulla. Jos tikkuun ei jää taikinaa, kakku on kypsä. Kumoa ja jäähdytä kakku.
- Valmista hillo keittämällä puolukoita, sokeria ja kardemummaa noin 15 minuuttia pienessä kattilassa. Jäähdytä. (Voit käyttää kakkuun myös valmista puolukkahilloa.)
- Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja tomusokeri. Sekoita vaahto tasaiseksi.
- Halkaise jäähtynyt kakkupohja kolmeen kerrokseen. Sivele molempiin väleihin puolukkahilloa ja parin sentin kerros tuorejuustovaahtoa.
- Kuorruta lopuksi koko kakku tuorejuustovaahtoa huolettomasti levittäen. Nosta kakku odottamaan jääkappiin.
- Katkaise vohveleista varovasti käsin murtamalla erikorkuisia kuusia. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa jaksoittain välillä sekoitellen. Kauli marsipaani parin millin paksuiseksi levyksi ja leikkaa siitä tötteröiden päälle sopivia paloja.
- Kuorruta osa tötteröistä valuttamalla niiden päälle sulaa valkosuklaata ja ripottelemalla päälle koristerakeita. Pyöräytä osan päälle marsipaanipeitto ja nypi saumakohta kiinni. Valuta marsipaanin päälle valkosuklaaraitoja ja ripottele koristerakeita. Nosta koristeet jähmettymään jääkaappiin. Älä peitä niitä kelmulla, sillä marsipaani vettyy helposti. Nostele kuuset kakun päälle koristeeksi juuri ennen tarjoilua.
Vinkki! Kakkupohjan voit leipoa tarvittaessa etukäteen pakastimeen odottamaan. Täytä kakku ja askartele kuusikoristeet jo tarjoilua edeltävänä päivänä. Säilytä valkosuklaiset tötteröt jääkaapissa, jotta suklaa ei sula. Jätä H-hetkelle vain kakun kuorrutus ja koristelu.