Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Juhli ja nauti
Makea leivonta
15:18 | 17.11.2015

Red velvet -joulukakku

Lisää omaan keittokirjaan
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1478 reseptiä
Resepti Riikka Kaila Kuva Anna Huovinen

Juhlapöydän joulunpunainen kunkku on koristeltu valkosuklaakuusilla. Mehevässä täytteessä maistuvat vastustamattomasti tuorejuusto ja puolukka.

Katso videolta, kuinka teet valkosuklaa- ja marsipaanikuuset kakun koristeeksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
12 palaa
2 tuntia
Keskivaikea

Red velvet -joulukakku

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

150
g
voita
2,5
dl
sokeria
3
munaa
3,5
dl
vehnäjauhoja
1,5
dl
perunajauhoja
0,5
dl
kaakaojauhetta
2
tl
leivinjauhetta
2
tl
vaniljasokeria
2
dl
turkkilaista jugurttia
1
tl
punaista, paiston kestävää elintarvikeväriä
Hillo
200
g
survottuja puolukoita
1
dl
hillosokeria
1
tl
kardemummaa
Tuorejuustovaahto
3
dl
vispikermaa
600
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
dl
tomusokeria
Koristeet
7
vohvelitötteröä
100
g
valkosuklaata
100
g
valkoista marsipaania
koristerakeita

Vaiheet

  1. Voitele ja jauhota irtopohja- tai pyöreä kakkuvuoka (Ø 22 cm). Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi seokseksi sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen edelleen vatkaten.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilöiden taikinaan. Lisää myös jugurtti ja sekoita taikina tasaiseksi. Värjää taikina kirkkaanpunaiseksi elintarvikevärillä.
  4. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista uunin alatasolla 45–50 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys puutikulla. Jos tikkuun ei jää taikinaa, kakku on kypsä. Kumoa ja jäähdytä kakku.
  5. Valmista hillo keittämällä puolukoita, sokeria ja kardemummaa noin 15 minuuttia pienessä kattilassa. Jäähdytä. (Voit käyttää kakkuun myös valmista puolukkahilloa.)
  6. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja tomusokeri. Sekoita vaahto tasaiseksi.
  7. Halkaise jäähtynyt kakkupohja kolmeen kerrokseen. Sivele molempiin väleihin puolukkahilloa ja parin sentin kerros tuorejuustovaahtoa.
  8. Kuorruta lopuksi koko kakku tuorejuustovaahtoa huolettomasti levittäen. Nosta kakku odottamaan jääkappiin.
  9. Katkaise vohveleista varovasti käsin murtamalla erikorkuisia kuusia. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa jaksoittain välillä sekoitellen. Kauli marsipaani parin millin paksuiseksi levyksi ja leikkaa siitä tötteröiden päälle sopivia paloja.
  10. Kuorruta osa tötteröistä valuttamalla niiden päälle sulaa valkosuklaata ja ripottelemalla päälle koristerakeita. Pyöräytä osan päälle marsipaanipeitto ja nypi saumakohta kiinni. Valuta marsipaanin päälle valkosuklaaraitoja ja ripottele koristerakeita. Nosta koristeet jähmettymään jääkaappiin. Älä peitä niitä kelmulla, sillä marsipaani vettyy helposti. Nostele kuuset kakun päälle koristeeksi juuri ennen tarjoilua.

Vinkki! Kakkupohjan voit leipoa tarvittaessa etukäteen pakastimeen odottamaan. Täytä kakku ja askartele kuusikoristeet jo tarjoilua edeltävänä päivänä. Säilytä valkosuklaiset tötteröt jääkaapissa, jotta suklaa ei sula. Jätä H-hetkelle vain kakun kuorrutus ja koristelu.

Tilaa Glorian ruoka & viini
Kakku
leivonta
joulu
Sokerileipuri
Kemut
Joulu

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini