
Riisipuurokakku yhdistää joulun rakkaimmat maut – piparkakut, luumuhillon, riisipuuron ja mantelit – samaan vuokaan.
Vinkki! Kakun teossa voi oikaista käyttämällä leivontaan valmiina ostettua puuroa.
Riisipuurokakku
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista ensin riisipuuro. Kuumenna vesi kattilassa. Lisää joukkoon riisi hautumaan viideksi minuutiksi. Lisää maito kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi pohjaa myöten sekoittaen ja hauduta alhaisella lämmöllä välillä sekoitellen noin 40 minuuttia. Lisää lopuksi suola.
- Lämmitä uuni 175 asteeseen. Pingota leivinpaperi pienen irtopohjaisen kakkuvuoan (ø n. 20 cm) pohjalle.
- Murskaa piparkakut muruiksi monitoimikoneessa tai tukevassa muovipussissa kaulimella painellen. Sulata rasva ja sekoita piparimurun joukkoon. Painele seos kakkuvuoan pohjalle tasaiseksi pohjaksi. Esipaista pohjaa 10 minuuttia.
- Tee täyte. Sekoita riisipuuron joukkoon kerma, tuorejuusto ja rahka. Siivilöi joukkoon tomu- ja vaniljasokeri. Raasta inkivääri ja sekoita munien ja suolaripauksen kanssa täytteeseen.
- Levitä luumuhillo pohjan päälle. Kumoa riisipuurotäyte päälle.
- Paista kakkua uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Katkaise uunin virta ja jatka kypsennystä jälkilämmöllä noin 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Jäähdytä kakku ennen tarjoilua.
- Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon rahka ja sokeri. Levitä kuorrutus kakun päälle.
- Koristele pinta tomusokeri-suklaamanteleilla ja nonparelleilla.
Mitä jos tekisi pohjan piparkakkutaikinasta?
Kokeilitko? Onnistuu varmasti.
Terveisin Chrisse