Lucian päivästä inspiraationsa saanut munkki yllättää mehevän sahramisella sisuksella ja sopii mainiosti myös vappupöytään.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
20 kpl
40 min + kohotus 1 1/2 t
Keskivaikea
Sahrami-sitruunamunkit
Ainesosat
2 1/2
dl
täysmaitoa
25
g
hiivaa
1
dl
sokeria
2
tl
kardemummaa
1/2
tl
suolaa
1/2
g
sahramia
1
kananmuna
7-8
dl
vehnäjauhoja
75
g
pehmeää voita
Kuorrutus
1/2
sitruunan mehu
n. 2
dl
tomusokeria
Paistamiseen
1
l
öljyä
Vaiheet
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva maitoon ja sekoita kunnes hiiva on liuennut. Lisää sekoittaen sokeri, kardemumma, suola, sahrami ja kananmuna. Alusta jauhoista noin puolet. Lisää pehmeä voi ja loput jauhot. Vaivaa käsin, kunnes taikina on kimmoisaa ja se irtoaa kulhon reunoista. Anna kohota lämpimässä paikassa leivinliinalla peitettynä kaksinkertaiseksi, vähintään puoli tuntia.
- Kaada taikina jauhotetulle työtasolle. Jaa taikina 20 palaan ja pyöritä palat tasaisiksi pulliksi leivinpaperin päälle. Kohota pullia leivinliinalla peitettynä 20–30 minuuttia.
- Kuumenna öljy kattilassa noin 180-asteiseksi. Paista munkit 4–5 kerrallaan molemmin puolin tasaisen ruskeaksi. Kun ensimmäinen puoli on ruskistunut, käännä munkit reikäkauhalla. Kun kumpikin puoli on kypsynyt, nosta munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan.
- Tee kuorrutus. Purista sitruunasta mehu ja sekoita se tomusokerin kanssa tasaiseksi seokseksi. Kasta jäähtyneet munkit kuorrutteeseen ja nosta hetkeksi kovettumaan leivinpaperin päälle. Tarjoa heti.