Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1629 reseptiä.
Linkitetty 39 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Elvi Rista

Pehmeäpintainen suklaakakku pitää sisällään sitruunaista täytettä.

Annoksia
15-20 annosta
Valmistusaika
70 min + kypsennys 50 min + vetäytyminen 2 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Sitruunainen suklaakakku

Ainekset

6
kananmunaa
3
dl
sokeria
1
dl
vehnäjauhoja
1
dl
maissitärkkelystä (Maizena)
1
dl
mantelijauhetta
3
rkl
tummaa kaakaojauhetta
1 1/2
tl
leivinjauhetta
Täyte
1
(luomu)sitruuna (kuori ja mehu)
1
kananmuna
2 1/2
dl
vettä
1
dl
sokeria
3
rkl
maissitärkkelystä (Maizena)
1 1/2
rkl
vaniljasokeria
50
g
mantelimassaa
2
dl
kuohukermaa
1
dl
ranskankermaa
Kostutus
1
dl
sitruunan mehulla maustettua vettä
Kuorrutus
170
g
taloussuklaata
1 1/2
dl
ranskankermaa

Työvaiheet

  1. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (Ø 25 cm). Pane uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuiva-aineet keskenään. Lisää jauhoseos munavaahtoon varovasti sekoittaen, älä vatkaa.
  2. Kaada taikina vuokaan. Paista uunin alatasossa noin 50 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Anna kakun jäähtyä ennen vuoasta irrottamista.
  3. Tee sillä aikaa täyte. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi ja purista mehu. Mittaa kuoriraaste, muna, vesi, sokeri ja maissitärkkelys kattilaan ja kuumenna hitaasti koko ajan sekoittaen kunnes seos muuttuu kiisselimäiseksi. Jäähdytä haaleaksi ja lisää ½ dl sitruunan mehua ja vaniljasokeri. Raasta mantelimassa. Vaahdota kerma ja lisää siihen ranskankerma ja mantelimassa. Sekoita lopuksi sitruunakiisseli vaahdon joukkoon.
  4. Halkaise jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Kiinnitä irtopohjavuoka uudelleen ja täytä kakku siihen tekeytymään. Nosta ensimmäinen pohjalevy vuokaan ja kostuta. Lisää puolet sitruunatäytteestä ensimmäiselle pohjalevylle. Tee samoin toinen kerros ja nosta kolmas kakkulevy kanneksi. Peitä vuoka kelmulla ja anna vetäytyä jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään.
  5. Kuorrutusta varten sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa lyhyissä jaksoissa (sekoita välillä). Anna suklaan jäähtyä haaleaksi ja sekoita joukkoon ranskankerma.
  6. Poista kakku vuoasta. Levitä kuorrutus tasaisesti kakun pintaan ja reunoille.
  7. Koristele kakku sitruunankuoren suikaleilla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 832 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Helpot suklaaruudut tehdään valmiista muffiniseoksesta. Tarkasta pakkauksesta ohje, jos käytät jotain muuta kuin Sunnuntai-merkkiä.

Annoksia
10
Valmistusaika
10 min + paisto 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Rocky road -ruudut

Ainekset

1
ps
suklaan makuista kakkumixiä (esim. Sunnuntai)
1
dl
rypsiöljyä
2
dl
vettä
100
g
tummaa suklaata
100
g
minttutryffelisuklaata (esim. Pätkis)
1
dl
hasselpähkinöitä
1
dl
minivaahtokarkkeja
Koristeluun
100
g
valkosuklaata

Työvaiheet

  1. Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla. Kaada jauhoseos kulhoon. Sekoita öljy ja vesi pakkauksen ohjeen mukaan. Rouhi suklaa ja minttutryffelisuklaa veitsellä. Sekoita ne, vaahtokarkit ja pähkinät taikinaan. Paista pussin ohjeen mukaan.
  2.  Anna leivonnaisen jäähtyä. Leikkaa ruuduiksi. Paloittele valkosuklaa mikron kestävään kulhoon. Sulata se 10 sekunnin pätkissä sekoittaen välissä. Valuta raidoiksi ruuduille.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 832 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Rakastettu pataklassikko onnistuu myös broilerista. Tee huoletta iso satsi, sillä tämän ruoan maku vain paranee jääkaapissa.

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + haudutus 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Burgundinpata broilerista

Ainekset

200
g
herkkusieniä
2
sipulia
4
valkosipulinkynttä
3
porkkanaa
2
laakerinlehteä
1
rosmariininoksa
2
tlk
säilöttyjä kirsikkatomaatteja
2
dl
punaviiniä
2
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria
600
g
broilerin paistileikettä

Työvaiheet

  1. Puhdista herkkusienet. Puolita, jos ne ovat isoja. Kuori porkkanat, sipulit ja valkosipulinkynnet. Pilko porkkanat pätkiksi. Leikkaa sipulit 8 osaan ja murskaa valkosipulinkynnet.
  2. Huuhtele broilerinpalat kylmällä vedellä ja kuivaa ne. Leikkaa palat kolmeen osaan. Kuumenna padan pohjalla öljy ja ruskista palat. Lisää loput ainekset. Kaada pataan sen verran vettä, että ainekset peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi. Vähennä lämpöä ja anna hautua 2 tuntia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1629 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Kohmeiset, sokerilumiset karpalot nautitaan ihanasti kahvilta maistuvan lämpimän kinuskin kanssa.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Jääkarpalot ja kahvikinuski

Ainekset

4
dl
jäisiä karpaloita
1
dl
tomusokeria
2
dl
vahvaa kahvia
2
dl
ruokosokeria
2
dl
kuohukermaa
75
g
voita
½
tl
vanilja-aromia
¼
tl
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Tee ensin kinuski. Valmista kahvi ja kaada se kattilaan. Lisää sokeri ja kerma. Kuumenna kiehuvaksi, säädä liesi keskilämmölle ja anna kinuskin kiehua kasaan välillä sekoittaen 10–15 minuuttia. Sekoita voi, vanilja-aromi ja sormisuola joukkoon. Anna kiehahtaa ja siirrä kattila pois liedeltä.
  2. Ota karpalot pakastimesta huoneenlämpöön 5 minuutiksi. Levitä tomusokeri laakealle lautaselle ja pyörittele kohmeiset karpalot kauttaaltaan sokerissa. Anna sokerin kovettua 5 minuuttia.
  3. Laita karpalot tarjoiluastiaan ja lämmitä kinuskia tarvittaessa. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Venla Soppa365 on lisännyt 14 reseptiä.
Linkitetty 36 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Venla Rossi

Harry Potterin suosikkijuoma on kermaisen kupliva ja supermakea herkku. 

Kävin äskettäin perhelomalla Lontoossa. Vierailimme Warner Brothersin kuuluisilla studioilla, jossa Harry Potter -elokuvat on kuvattu. Siellä oli tarjolla myös kirjasarjasta tuttuja herkkuja, kuten Bertie Bottin joka maun rakeita – ja tietenkin kermakaljaa. Kirjoista tuttu juoma muistutti...

Annoksia
2
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kermakalja

Ainekset

1
dl
valmista kinuskikastiketta
1
tlk
cream sodaa (esim. Nokian panimo)
1
tlk
inkivääriolutta
2
dl
kuohukermaa

Työvaiheet

  1. Vaahdota ensin kerma. Älä tee siitä aivan jäykkää, vaan jätä vaahto pehmeäksi. Sen on tarkoitus muistuttaa oluttuopin päällä olevaa vaahtoa. Vaahdottamisen loppuvaiheessa sekoita kerman joukkoon ruokalusikallinen kinuskikastiketta. 
  2. Laita lasin pohjalle ruokalusikallinen kinuskikastiketta. Kaada sitten lasi puolilleen cream sodaa ja sekoita samalla voimakkaasti, jotta kinuskikastike sekoittuu sen joukkoon. Täytä lasi täyteen inkiväärioluella. 
  3. Lusikoi juoman päälle kermavaahtoa. Voit halutessasi koristella juoman kinuskikastikkeella. 

 

Kommentit (3)

Sampsa

Pitääpä kokeilla! Väri ei kyllä vastaa ihan alkuperäistä (studioilla myytävää), joka on läpinäkyvää (oluen väristä).

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Joo, maku muistuttaa alkuperäistä enemmän kuin väri. Mutta toisaalta: studioilla voidaan käyttää esimerkiksi väriaineita. Epäilen myös, että siellä kinuskin/toffeen maku saattaa tulla ennemmin jostain aromista kuin kinuskikastikkeesta.

Vierailija

Päälle laitettavaan kermavaahtoon kannattaa sekoittaa puolet kauppojen amerikkahyllystä saatavaa marshmallow fluffia, nostaa tämän herkun ihan uudelle tasolle!