
Suklaan ja punajuuren liitto on täydellinen.
Suklaa-punajuurikakku
Ainekset
Työvaiheet
- Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
- Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.
- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Lisää munavaahtoon jauhoseos, rasva, hyvin hienoksi raastetut punajuuret ja vähän jäähtynyt sulatettu suklaa. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Kaada taikina irtopohjavuokaan (ø 26 cm), jonka olet vuorannut leivinpaperilla.
- Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia. Jäähdytä kakku.
- Tee kuorrutus. Sulata kuorrutuksen suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita mukaan siivilöity tomusokeri sekä smetana.
- Levitä kuorrutus jäähtyneelle kakulle ja koristele mantelirouheella.
- Tarjoa punajuuri-suklaakakku mieluiten huoneenlämpöisenä.